Právě je 09 srp 2022 00:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WordPress - Doména 3. řádu a následný přesun
PříspěvekNapsal: 19 pro 2014 14:40 
C4 zákazník

Registrován:
28 lis 2014 14:27
Příspěvky:
9
Dobrý den,
chtěl bych si postupně vyvinout novou verzi svých stránek (ve WP na jiné šabloně). Zároveň chci aby fungovala aktuální verze. Dostal jsem radu, že se to dá udělat přes doménu 3.řádu. Že si v ní nainstaluji WP a na ní pak vyvíjím.
1) je to pravda ?
2) jak doménu 3.řádu vytvořit ?
3) jak následně překlopit novou verzi do domény 2.řádu ?
Pokud se mýlím už v základu, uvítám od Vás radu jak realizovat postupný vývoj nových stránek ve WP při současném provozu aktuální verze.
S pozdravem Hronza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Doména 3. řádu a následný přesun
PříspěvekNapsal: 19 pro 2014 22:13 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

ano, je to možné. V rámci C4 Hostingu máte možnost provozovat až 100 domén (subdomén) 3. řádu. Novou subdoménu pro testovací verzi aplikace WordPress si můžete vytvořit přímo v administračním systému Vaší domény v sekci IV. Weby. V části Formulář na vytvoření nového webu si můžete založit novou subdoménu s požadovaným názvem.

V tomto formuláři je nutné vyplnit veškeré údaje (web, heslo, maximální prostor apod.). Veškeré tyto hodnoty si nastavte dle Vašich požadavků. Pokud si chcete vytvořit subdoménu s názvem test.mojedomena.cz, tak ve formuláři do políčka Web vyplňte test.mojedomena.cz. Až si vše nastavíte, tak subdoménu založte kliknutím na Vytvořit. Po vytvoření subdomény Vám bude během chvilky dostupná jak nově vytvořená subdoména, tak i FTP účet, kam budete moci instalaci aplikace WordPress nahrát.

Podrobný návod na přesun aplikace WordPress na jinou doménu naleznete zde. Na stránce WordPress - Konfigurační soubor naleznete další potřebné úpravy pro přesun aplikace.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Doména 3. řádu a následný přesun
PříspěvekNapsal: 22 bře 2015 21:07 
C4 zákazník

Registrován:
28 lis 2014 14:27
Příspěvky:
9
Dobrý den,
doménu 3.řadu vyvoj.hronza.cz jsem založil. Nahrál na ní Word Press. Při prvním přihlášení po mě chce údaje od MySql databáze.
1) Pro doménu (3.řádu) budu muset vytvořit novou databázi přes administrační centrum ? Tu co používám pro http://www.hronza.cz asi použít nemohu, neb by se tam "hádala" data, že? Rozumím tomu dobře?
2) Jak potom budu přistupovat k databázi prostřednictvím programu PhpMyAdmin? Dnes zadám mysql.hronza.cz ekvivaletně k tomu: mysql.vyvoj. hronza.cz?
Hronza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Doména 3. řádu a následný přesun
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 21:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

pro každou instalaci si můžete v administračním systému Vaší domény v části VI. MySQL databáze vytvořit buď novou databázi, nebo můžete použít stejnou databázi, kterou používáte pro instalaci na adrese http://www.hronza.cz. Během procesu instalace stačí pouze nastavit jiný prefix tabulek v políčku Předpona tabulek. Zda si vytvoříte novou databázi nebo použijete stávající záleží pouze na Vás.
Do databází potom budete standardně přistupovat pomocí aplikace phpMyAdmin nebo Adminer na adrese http://mysql.nazev-vasi-domeny.cz/.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Doména 3. řádu a následný přesun
PříspěvekNapsal: 07 črc 2022 12:03 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
255
Dobrý den,
Vytvořil jsem si testovací doménu www.test.horskesporty.cz a přesunul tam komplet data z domény a databáze www.horskesporty.cz pomocí administrace a "Automatická obnova".
Udělal jsem vše dle "WordPress - Konfigurační soubor" vč pomocí pluginu "Better Search Replace" přepsal zbytek databáze.
Administrace funguje.
Odkaz na "Zobrazit web" v adminu hlásí správnou url ale testovací veb mě ale stále přesměrovává zpět na základní doménu "www.horskesporty.cz"
Odkaz na "Přejít na obchod" mě přesměruje správně na testovací web.
Prošel jsem vše co znám a umím a už si nevím rady. Kdyby někdo napověděl, byl bych rád a vděčen.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Doména 3. řádu a následný přesun
PříspěvekNapsal: 07 črc 2022 16:44 

Registrován:
02 dub 2022 16:25
Příspěvky:
3
Zkontrolujte svůj soubor .htaccess na serveru


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Doména 3. řádu a následný přesun
PříspěvekNapsal: 07 črc 2022 18:55 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
255
Napsal jsem, že jsem postup udělal jak bylo psáno v návodu a tam je napsáno, že soubor .htaccess je potřeba smazat a následně dát uložit stránku " Trvalé odkazy" a tento soubor se vygeneruje znova. To jsem udělal tak předpokládám, že to bude v pořádku. Žádný nesprávný příkaz jsem tam nenašel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Doména 3. řádu a následný přesun
PříspěvekNapsal: 08 črc 2022 10:16 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8244
Dobrý den,

je zbytečné mít testovací web na subdoméně i s www na začátku www.test.horskesporty.cz, protože se stejně bude jednat pouze o alias na web test.horskesporty.cz. Navíc při přepisování původních URL adres a cest by mohlo dojít k vytvoření neexistujících cest, protože web www.test.horskesporty.cz neexistuje. Takže doporučuji smazat stávající testovací kopii webu test.horskesporty.cz a databáze a vytvořit ji znovu pomocí obnovy ze zálohy znovu. A pak postupujte podle návodu WordPress - Konfigurační soubor:

  1. Upravte na testovacím webu v konfiguračním souboru wp-config.php přihlašovací údaje k databázi.
  2. V testovací databázi v tabulce wp_options (příp. vasprefix_options) upravte u siteurl a home adresu webu na http://test.horskesporty.cz (příp. https://test.horskesporty.cz).
  3. Přejděte do administrace testovacího webu a pomocí pluginu Better Search Replace (příp. skriptu) vyhledejte v databázi text www.horskesporty.cz a nahraďte textem test.horskesporty.cz. Jelikož se jedná o přesun v rámci stejné domény, tímto nahrazením provedete úpravu všech původních cest ke kořenové složce i odkazů na webu.
  4. A pro jistotu na testovacím webu smažte soubor .htaccess a v administraci aplikace ho znovu vytvořte kliknutím na Uložit v sekci "Nastavení - Trvalé odkazy". Tento krok je ale většinou nutný pouze v případě přesunu do podsložky.

Nyní zkontrolujte funkčnost webu. Pokud se bude problém s přesměrováním na původní web opakovat, příčinou by ještě mohl být nějaký nestandardní plugin, např. pro SEO optimalizaci nebo cachování. Zkuste se tedy povídat do jejich nastavení, jestli nepoužívají původní cesty, nebo je neukládají do vlastní mezipaměti/cache, kterou případně promažte.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
WordPress partneři

Seznam všech partnerů

WordPress Hosting
Návody pro C4

© 2009-2022 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz