Právě je 09 pro 2024 11:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WordPress - Chyby při převodu obsahu webu z jedné domény na druhou
PříspěvekNapsal: 08 lis 2024 10:54 
C4 zákazník

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o radu při odstraňování problémů v průběhu transferu obsahu webu z domény http://www.cyril-methodius.cz na http://www.cyril-methodius.eu. Veškeré kroky převodu dle instrukcí poskytovatele webhostingu proběhly včetně přepisů DNS záznamů u majitele obou domén. Když jsem se obrátil s dotazem na poskytovatele webhostingu, obdržel jsem informaci, že v současné době je na stránce hodně chyb, které je nutné odstranit.
V příloze zasílám 3 soubory s hlášením chyb, které jsem stáhnul v administraci hostingu v sekci "statistiky a logy".

Můžete mi prosím poradit, jak tyto chyby odstranit, když se nemůžu dostat do nástěnky WordPress webu www.cyril-methodius.eu? Po zadání adresy webu se mi objeví hláška, že web nefunguje.

Mockrát děkuji a přeji pěkný den.

S pozdravem

Martin Peterka

Přílohy:
www.cyril-methodius.eu-access_log-2.pdf [43.33 KiB]
147 krát
www.cyril-methodius.eu-access_log-1.pdf [552.53 KiB]
139 krát
www.cyril-methodius.eu-error_log-1.pdf [1.11 MiB]
13 krát

Předmět příspěvku: Re: WordPress - Chyby při převodu obsahu webu z jedné domény na druhou
PříspěvekNapsal: 08 lis 2024 13:31 
C4 podpora
C4 podpora

Dobrý den,

kroky, který musíte provést po přesunu, naleznete v našem návodu WordPress - Konfigurační soubor. Takže je potřeba nejdříve upravit přihlašovací údaje k databázi v konfiguračním souboru. A následně v databázi změnit původní URL adresu webu a také původní cesty na nový tvar. Pokud někde neuděláte chybu, tak Vám musí aplikace fungovat.

Předmět příspěvku: Re: WordPress - Chyby při převodu obsahu webu z jedné domény na druhou
PříspěvekNapsal: 08 lis 2024 13:47 
C4 zákazník

Dobrý den, mockrát děkuji za odpověď. Já už jsem tyto konfigurační úpravy udělal. Změnil jsem v FTP cestu na doménu .eu a také databázi jsem upravil. Možná když jsem změnil heslo do databáze, tak toto heslo budu muset upravit i daném souboru.

Chtěl bych se spíše zeptat, zdali není problém u jiných souboru v FTP, tak ty obsahují odkazy na doménu .cz. Není nutné i tyto soubory přepsat. Např. v souboru wp-content/advanced-cache.php je následující obsah s odkazem na doménu www.cyril-methodius.cz:

<?php

if (!defined('ABSPATH')) die('No direct access allowed');

// WP-Optimize advanced-cache.php (written by version: 3.5.0) (homeurl: https://www.cyril-methodius.cz/) (abspath: /data/www/cyril-methodius.cz/www.cyril-methodius.cz/) (do not change this line, it is used for correctness checks)

if (!defined('WPO_ADVANCED_CACHE')) define('WPO_ADVANCED_CACHE', true);

$possible_plugin_locations = array(
defined('WP_PLUGIN_DIR') ? WP_PLUGIN_DIR.'/wp-optimize/cache' : false,
defined('WP_CONTENT_DIR') ? WP_CONTENT_DIR.'/plugins/wp-optimize/cache' : false,
dirname(__FILE__).'/plugins/wp-optimize/cache',
'/data/www/cyril-methodius.cz/www.cyril-methodius.cz/wp-content/plugins/wp-optimize/cache',
);

$plugin_location = false;

foreach ($possible_plugin_locations as $possible_location) {
if (false !== $possible_location && @file_exists($possible_location.'/file-based-page-cache.php')) {
$plugin_location = $possible_location;
break;
}
}

if (false === $plugin_location) {
if (!defined('WPO_PLUGIN_LOCATION_NOT_FOUND')) define('WPO_PLUGIN_LOCATION_NOT_FOUND', true);
$protocol = $_SERVER['REQUEST_SCHEME'];
$host = $_SERVER['HTTP_HOST'];
$request_uri = $_SERVER['REQUEST_URI'];
if (strcasecmp('https://www.cyril-methodius.cz/', $protocol . '://' . $host . $request_uri) === 0) {
error_log('WP-Optimize: No caching took place, because the plugin location could not be found');
}
} else {
if (!defined('WPO_PLUGIN_LOCATION_NOT_FOUND')) define('WPO_PLUGIN_LOCATION_NOT_FOUND', false);
}

if (is_admin()) { return; }

if (!defined('WPO_CACHE_DIR')) define('WPO_CACHE_DIR', WP_CONTENT_DIR.'/wpo-cache');
if (!defined('WPO_CACHE_CONFIG_DIR')) define('WPO_CACHE_CONFIG_DIR', WPO_CACHE_DIR.'/config');
if (!defined('WPO_CACHE_FILES_DIR')) define('WPO_CACHE_FILES_DIR', WP_CONTENT_DIR.'/cache/wpo-cache');
if (false !== $plugin_location) {
if (!defined('WPO_CACHE_EXT_DIR')) define('WPO_CACHE_EXT_DIR', $plugin_location.'/extensions');
} else {
if (!defined('WPO_CACHE_EXT_DIR')) define('WPO_CACHE_EXT_DIR', '/data/www/cyril-methodius.cz/www.cyril-methodius.cz/wp-content/plugins/wp-optimize/cache/extensions');
}

if (!@file_exists(WPO_CACHE_CONFIG_DIR . '/config-www.cyril-methodius.cz.php')) { return; }

$GLOBALS['wpo_cache_config'] = @json_decode(file_get_contents(WPO_CACHE_CONFIG_DIR . '/config-www.cyril-methodius.cz.php'), true);

if (empty($GLOBALS['wpo_cache_config'])) {
include_once(WPO_CACHE_CONFIG_DIR . '/config-www.cyril-methodius.cz.php');
}

if (empty($GLOBALS['wpo_cache_config'])) {
error_log('WP-Optimize: Caching failed because the configuration data could not be loaded from the config file.');
return;
}

if (empty($GLOBALS['wpo_cache_config']['enable_page_caching'])) { return; }

if (false !== $plugin_location) { include_once($plugin_location.'/file-based-page-cache.php'); }

a je tam více takových souborů. Nebude náhodou problém i v tomto?

Mockrát děkuji za odpověď.

Martin Peterka

PříspěvekNapsal: 08 lis 2024 16:10 
C4 zákazník

Dobrý den, u FTP souboru jsme změnil heslo k databázi a nyní je možné se dostat do nástěnky WordPress. Nainstaloval jsem plugin Better Search Replace a napsal jsem, aby se údaje www.cyril-methodius.cz změnily na www.cyril-methodius.eu. Dva soubory, které jsou větší wp_postmeta (105.83 MB) a wp_posts (43,62 MB) nelze nahradit. Píše mi to následující informaci: "Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě. Zkuste zmenšit „max. velikost souboru“ v nastavení nebo kontaktujte podporu."

Při spuštění webu mi prohlížeč hlásí chybu: "Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 172032 bytes) in /data/www/cyril-methodius.eu/www.cyril-methodius.eu/wp-includes/class-wpdb.php on line 2344".

Mockrát děkuji za Vaši pomoc.

Děkuji a přeji pěkný den.

Martin Peterka

PříspěvekNapsal: 08 lis 2024 16:38 
C4 podpora
C4 podpora

Dobrý den,

musíte si navýšit paměť webu v administraci domény (viz Nastavení konfiguračních direktiv a knihoven), protože narážíte na limit. Takže výchozí hodnotu PHP memory_limit, která je momentálně 128 MB, si změňte na 256 MB.

Pak znovu použijte plugin Better Search Replace a vyhledejte pouze cyril-methodius.cz a nahraďte cyril-methodius.eu.

Pokud používáte nějaké pluginy pro optimalizaci výkonu a cachování, tak je bude potřeba zresetovat (minimálně promazat mezipaměť). Úpravy cest by se určitě daly provést i přímo v souborech, ale to je zbytečně složité. A jelikož se již dostanete do administrace aplikace WordPress, tak bude jednodušší tyto pluginy zresetovat (příp. odinstalovat a znovu nainstalovat) přímo tam.

PříspěvekNapsal: 08 lis 2024 17:11 
C4 zákazník

děkuji mockrát, web se zdá, že již funguje.

Přeji pěkný víkend.

Martin Peterka

PříspěvekNapsal: 11 lis 2024 09:52 
C4 podpora
C4 podpora

Dobrý den,

výborně. Kdyby se objevil nějaký problém, tak neváhejte napsat.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina