Právě je 18 dub 2024 13:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WordPress - čeština do pluginu
PříspěvekNapsal: 23 črc 2011 10:10 

Registrován:
31 srp 2010 09:03
Příspěvky:
18
Kde bych prosím mohl upravil češtinu v pluginu Quick post Wigdet? děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - čeština do pluginu
PříspěvekNapsal: 23 črc 2011 19:06 

Registrován:
20 črc 2011 12:16
Příspěvky:
31
Dobrý den,
překlad pluginů pro Wordpress je řešen systémem souborů ve složce /wp-content/plugins/<nazev-daneho-pluginu>/langs, v případě zmíněného pluginu Quick Post Widget se jazykové soubory nacházejí ve složce /wp-content/plugins/quick-post-widget/langs, zde budete muset vytvořit nové soubory s českým překladem. Jak si můžete všimnout, každý překlad je tvořen dvojicí souborů: .mo a .po.

Nový překlad můžete vytvořit za použití textového editoru, nebo ještě lépe se speciálním programem na překládání .pot souborů (.pot soubory jsou jakýsi vzorek, mustr, chcete-li, obsahují nepřeložený text, ke kterému když doplníte překlad, tak vznikne .po soubor). Můžete zkusit třeba program Poedit.

Stáhněte jej a nainstalujte na svůj počítač. Při prvním spuštění se vás program zeptá na vaše jméno a e-mailovou adresu, tyto informace budou později použity při vytváření překladů. Budou uvedeny v hlavičkách všech souborů s překladem, které vytvoříte.

Následně si v FTP klientu otevřete složku /wp-content/plugins/quick-post-widget/langs a odtud si na svůj pevný disk v počítači stáhněte soubor quick-post-widget.pot.

Přepněte se zpět do programu Poedit a otevřete Soubor -> Nový katalog z POT souboru a vyberte soubor quick-post-widget.pot, který jste si stáhl na pevný disk počítače. Otevře se vám okno, které po vás bude chtít vyplnění základních informací k překladu, tyto informace budou následně také uvedeny v hlavičce souboru s překladem jako meta informace. Jméno a verze projektu ponechte, do políčka Tým zadejte své jméno, do políčka Emailová adresa týmu svou emailovou adresu, z rozbalovacích seznamu Jazyk vyberte czech a jako zemi Czech republic. Pokračujte a otevře se vám okno s volbou složky, kam chcete nový překlad uložit, a výzva, jak se má soubor jmenovat. Vyberte složku a soubor uložte pod jménem quick-post-widget-cs_CZ.po.

Nyní už můžete začít překládat. V horním oddílu programu vždy vyberte řádek, uprostřed se zobrazí anglická věta nebo slovo a do posledního obdélníku napíšete český překlad. Tak pokračujete až máte vše přeloženo. Vše uložíte kliknutím na ikonku harddisku s šipkou.

Program vytvoří ve zvolené složce dva soubory: quick-post-widget-cs_CZ.po a quick-post-widget-cs_CZ.mo. Tyto soubory zase pomocí FTP nahrajte na server so složky /wp-content/plugins/quick-post-widget/langs. Tímto jste přeložil plugin do češtiny.

_________________
Jakub Fišer
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
WordPress partneři

Seznam všech partnerů

WordPress Hosting
Návody pro C4

© 2009-2024 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz