Právě je 02 črc 2020 21:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 01 zář 2010 10:19 

Registrován:
30 pro 2009 21:31
Příspěvky:
63
Dobrý den,
řeším zobrazení zboží v akci. Mám nalinkován z menu: index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&featured=Y

Zboží se korektně zobrazí. Jenže: Virtuemart umí listovat po 5 50 položkách na stránku. V e-shopu mám 80 položek a když dám v drobečkové navigaci 2. str. - přepnu se do normálního katalogu. Dle sdělení na jiných fórech ten modul neumí listovat ve featured ...

Nainstaloval jsem si tedy: mod_virtuemart_featureprod. Běží perfektně, ale šablona je příšerná - zkoušel jsem upravit, ale vše se odkazuje na defaultní šablonu Joomly.

Napadají mne 2 řešení:
a) změnit počet položek na stránku z 50 na 100 (nestačí jen změnit v administraci Joomly, zjistil jsem, že to musím nějak dostat i do listování VM).
b) zjistit, kde upravit šablonu: mod_virtuemart_featureprod (písma .. postačí mít přeškrtnutou původní cenu)

Děkuji za případnou radu ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 01 zář 2010 14:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7638
Dobrý den,

ano, modul Featured Products používá defaultní šablonu z Virtuemartu, kterou naleznete v souboru components/com_virtuemart/themes/default/theme.css. Přeškrtnutá původní cena má přiřazenou třídu product-Old-Price.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 01 zář 2010 20:52 

Registrován:
30 pro 2009 21:31
Příspěvky:
63
Děkuji, Vámi zmíněnou šablonu používá modul, který je přímo ve VM (Tedy ten, který je defaultně zobrazován na frontpage. Tento má styl ok, "jen" neumí listovat - tady by mi pomohl tip, jak upravit ve VM defaultní rozsah ze 5-50 položek/str. na 5 - 100/str. a listování by už nevadilo).

Doinstalovaný mod_virtuemart_featureprod používá něco jiného. Původní i nová cena jsou zde s písmem černým bez přeškrtnutí původní ceny. Pokud bych donutil mod_virtuemart_featureprod používat styl z theme.css, mám asi vyhráno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 01 zář 2010 21:04 

Registrován:
23 říj 2009 17:06
Příspěvky:
88
Najdeš to v - globalni nastaveni - Délka seznamu a tam nastavis 5, 10, 100 atd. nebo mrkni zde

_________________
k79.cz - klempířství, výškové práce, výroba, montáž, prodej...
FPValbum.com - FPV foto a video galerie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 01 zář 2010 21:28 

Registrován:
30 pro 2009 21:31
Příspěvky:
63
Díky! Ano, vím - ale i když tu dám 100, v menu VM zůstane 5-50 (číselník s volbami) a dále to neumí 100, ukazuje jen po 50-ti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 02 zář 2010 10:29 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7638
Pavel615 píše:
Děkuji, Vámi zmíněnou šablonu používá modul, který je přímo ve VM (Tedy ten, který je defaultně zobrazován na frontpage. Tento má styl ok, "jen" neumí listovat - tady by mi pomohl tip, jak upravit ve VM defaultní rozsah ze 5-50 položek/str. na 5 - 100/str. a listování by už nevadilo).

Doinstalovaný mod_virtuemart_featureprod používá něco jiného. Původní i nová cena jsou zde s písmem černým bez přeškrtnutí původní ceny. Pokud bych donutil mod_virtuemart_featureprod používat styl z theme.css, mám asi vyhráno.


Tuto šablonu určitě používá i modul mod_virtuemart_featureprod. Zobrazte si nějakou kategorii zboží, kde máte zboží s přeškrtnutou starou cenou, a uvidíte, že budete mít přeškrtnutou i starou cenu u produktů zobrazených pomocí modulu mod_virtuemart_featureprod. Problém je v tom, že např. na úvodní stránce se vůbec nepoužívá styl z Virtuemartu (components/com_virtuemart/themes/default/theme.css), ale jen defaultní, který třídu product-Old-Price neobsahuje. Stačí tedy, když do hlavního tématu (např. když používáte vzhled Rhuk Milkyway, tak se jedná o soubor templates/rhuk_milkyway/css/template.css) přidáte třídu product-Old-Price:
Kód:
.product-Old-Price {
   color:red;
   text-decoration:line-through;
}


Tím zajistíte, že přeškrtnutá cena se Vám určitě zobrazí na všech stránkách.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 02 zář 2010 18:32 

Registrován:
30 pro 2009 21:31
Příspěvky:
63
Velmi děkuji, samozřejmě to pomohlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 02 zář 2010 22:16 

Registrován:
30 pro 2009 21:31
Příspěvky:
63
Ještě se zamýšlím, jak doplnit link "detail zboží" (jak jsem zjistil, někomu nedojde, že má kliknout na obrázek :lol: )

Díval jsem se na mod_virtuemart_featureprod.php:

}
elseif( $display_style== "table" ) {
if( $i == 0 )
echo "<tr>\n";
echo "<td width=\"$width%\" align=\"center\" border=\"10\">";
$ps_product->show_snapshot($db->f("product_sku"), $show_price, $show_addtocart);
echo "</td>\n</td>\n";
if ( ($i+1) % $products_per_row == 0)
echo "</tr><tr>\n";
if( ($i+1) == $max_items )
echo "</tr>\n";

}

tedy - jak nalinkovat stránku podrobností zboží??
Jinak už mám vše, je tohle mi schází ke štěstí ....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 03 zář 2010 15:02 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7638
Nejjednodušším způsobem, jak přidat Váš text, je upravení šablony. Modul mod_virtuemart_featureprod totiž pro zobrazení produktů používá funkce z Virtuemartu. Když upravíte šablonu, tak se sice bude odkaz zobrazovat i v defaultním Featured modulu, ale to Vám asi vadit nebude. Přidání odkazu pouze do modulu mod_virtuemart_featureprod by bylo složitější.

Úpravu proveďte v souboru components/com_virtuemart/themes/default/templates/common/productsnapshot.tpl.php . Nevím, kde přesně chcete odkaz mít, ale v souboru jsou části dobře popsány:

  • The product name DIV. - název produktu
  • The product image DIV. - obrázek produktu
  • The product price DIV. - cena produktu
  • The add to cart DIV. - přidání produktu do košíku

Takže do dané části zdrojové kódu pak stačí přidat tento kód:
Kód:
<a title="<?php echo $product_name ?>" href="<?php echo $product_link ?>">Detail zboží</a>

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Virtuemart - zobrazení zboží v akci
PříspěvekNapsal: 05 zář 2010 23:25 

Registrován:
30 pro 2009 21:31
Příspěvky:
63
Děkuji, kód jsem vložil, odkaz jsem dal pod cenu produktu a je to ok. Mám to nastaveno na 120 produktů na str.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz