Právě je 20 črc 2024 20:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Zobrazení obrázku dostupnosti v náhledu zboží
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 20:20 

Registrován:
06 led 2011 18:51
Příspěvky:
73
Netuší někdo jak zobrazit obrázek dostupnosti v šabloně náhledu zboží (browse). Vím že se musí upravit soupor administrator/components/com_virtuemart/sho.browse.php, ale nevím jak.

Potřebuju to ale udělat tak, že pokud se ve flypage zobrazí obrázek "skladem.jpg", tak se v browse zobrazí "skladem_browse.jpg" (obrázky vypadají jinak).

Netuší někdo jak na to?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení obrázku dostupnosti v náhledu zboží
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 20:32 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Tak předně, je hrubá chyba mít dobu dostupnosti jako obrázek. Navíc Doba dostupnosti je časový údaj, výraz 'Skladem' kvatifikační, čili toto je také informační chyba.
A k dotazu: soubory v administraci netřeba upravovat, stačí v šabloně browse načítat proměnnou $product_availability a pro flypage je to proměnná vlastně ta samá, čili něco takového:
Kód:
   <?php
   if( $this->get_cfg( 'showAvailability' )) {
   if ((StrPos ($product_availability, "skladem.jpg")) !== false) {
    echo '<img src="nějaký obrázek">';
    }
    else {
   echo '<img src="nějaký jiný obrázek">';
}
}
?>


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení obrázku dostupnosti v náhledu zboží
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 20:35 

Registrován:
06 led 2011 18:51
Příspěvky:
73
Díky za info.
Proměnná product_availability není globální a nefunguje v browse, ale pouze ve flypage. V manuálu Virtuemaru je, že se proměnná musí načíst. Moc to ale nechápu kam a jak zápis provést. http://virtuemart.net/documentation/Dev ... ayout.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení obrázku dostupnosti v náhledu zboží
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 20:40 

Registrován:
06 led 2011 18:51
Příspěvky:
73
Ještě bych doplnil, že mým clem je přednostní vypisování zboží skladem v šabloně browse. Chci to mít i jinak barevně odlišené, proto jiný obrázek. Obrázek překryje text absolutním pozicováním, proto když vypneš obrázky (což je při nakupování nesmysl), objeví se text.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení obrázku dostupnosti v náhledu zboží
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 20:44 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Opravdu nefunguje v browse? Já ji tam vidím, totiž ona to není globální proměnná, to ani není potřeba, požadavek je, aby se z shop.browse.php přenesla do šablony a teď jsem se do toho souboru díval a je tam, navíc na té stránce z odkazu je tato proměnná pro obě stránky, čili to musí fungovat.
Pro začátek bych zkusil něco takového:
Kód:
<?php if( $this->get_cfg( 'showAvailability' )) {
echo $product_availability;
} ?>


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení obrázku dostupnosti v náhledu zboží
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 21:08 

Registrován:
06 led 2011 18:51
Příspěvky:
73
Když to udělám takto, vypíše to text: skladem.jpg
musím to udělat jako

echo "<img src="/components/com_virtuemart/themes/default/images/availability/skladem.jpg">";

misto skladem.jpg musí být správná syntaxe té proměnné, ale nedělal jsem dlouho v php, tak to neumím spojit:

echo "<img src="/components/com_virtuemart/themes/default/images/availability/"."$product_availability".>"; ??? - nebo jak ???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení obrázku dostupnosti v náhledu zboží
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 21:19 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Ale vždyť to tady píšu hned v tom prvním mém příspěvku:
místo <img src="nějaký obrázek"> vložit <img src="/components/com_virtuemart/themes/default/images/availability/skladem.jpg" width="šířka" height="výška" border="0">


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení obrázku dostupnosti v náhledu zboží
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 21:28 

Registrován:
06 led 2011 18:51
Příspěvky:
73
ano, to chápu, ale jak místo skladem.jpg dosadit obrázek z proměnné? Neumím syntaxi a nemůžu na to přijít :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení obrázku dostupnosti v náhledu zboží
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 22:11 

Registrován:
06 led 2011 18:51
Příspěvky:
73
Odpověď pro někoho kdo to bude hledat:
Kód:
echo '<img src="/components/com_virtuemart/themes/default/images/availability/' .$product_availability. '" />';
- problém byl v těch debilních uvozovkách a apostrofech :(


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2024 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz