Právě je 11 srp 2020 00:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Zobrazení "Jednotek v balení" - browse
PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 12:40 

Registrován:
30 pro 2009 21:31
Příspěvky:
63
Zkouším zobrazit výše jmenované editací browse_x.php. Jenže parametr $product_packaging není pro browse ani předdefinován, je jen pro flypage. Máte s tím někdo zkušenost?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení "Jednotek v balení" - browse
PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 18:37 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Mělo by pomoct jej přidat do souboru shop.browse.php, od řádku 447 (u mne) je blok kódu právě pro ty parametry, ten kód by měl vypadat nějak takto:
$products[$i]['product_packaging'] = $db_browse->f("product_packaging");

případně v souboru shop_browse_queries.php upravit ten úvodní blok na
$fieldnames = "`#__{vm}_product`.`product_id`, `product_name`, `product_packaging`...

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení "Jednotek v balení" - browse
PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 22:08 

Registrován:
30 pro 2009 21:31
Příspěvky:
63
Děkuji, vyřešeno. Nicméně se mi neobjevil doprovodný text Počet kusů v balení:

Proto jsem obdobným způsobem vložil product_unit. Což o to, jednotku mi to zobrazilo. Ale zmíněný popisek na flypage umí Joom!Fish přeložit. Mnou vytaženou jednotku, která popisek nahrazuje to samozřejmě nepřeloží. Bylo by fajn zobrazit počet kusů i s popiskem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení "Jednotek v balení" - browse
PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 22:26 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Je pravidlem na fórech napsat postup vedoucí k vyřešení.

Jinak ten text by se měl zobrazit tímto příkazem
<?php
echo $VM_LANG->_('PHPSHOP_PRODUCT_PACKAGING1');
?>
nebo ze souboru shop.product_details.php převzít tu část kódu, který toto zajišťuje, začíná na řádku 320
// Change Packaging - Begin
// PRODUCT PACKAGING

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení "Jednotek v balení" - browse
PříspěvekNapsal: 02 srp 2011 10:21 

Registrován:
30 pro 2009 21:31
Příspěvky:
63
Máte pravdu - takže si dovolím zrekapitulovat: chci zobrazit počet kusů v balení na stránce výpisu zboží (katalog) - browse_x.php včetně popisku: Počet kusů v balení: 20

Tento parametr není pro browse_x předdefinován a proto je třeba:
- do souboru shop.browse.php (administrator/components/com_virtuemart/html/) kolem řádku 450 dopsat kód:
Kód:
$products[$i]['product_packaging'] = $db_browse->f("product_packaging");

- do souboru shop_browse_queries.php (ve stejné složce) kolem řádku 36 do položek ve $fieldnames dopsat:
Kód:
`product_packaging`,

- do šablony browse_x.php - nejlépe za cenu vložit kód pro zobrazení popisku Počet kusů v balení: z jazykového souboru:
Kód:
<?php echo $VM_LANG->_('PHPSHOP_PRODUCT_PACKAGING1'); ?>
a kód pro zobrazení hodnoty 20:
Kód:
<?php echo $product_packaging ?>
. U mne tedy vypadá výsledek takto:
Kód:
<p><?php echo $product_price ?></p><p><?php echo $VM_LANG->_('PHPSHOP_PRODUCT_PACKAGING1'); ?> <?php echo $product_packaging ?></p>

Nicméně se objeví popisek: Počet {unit}ů v balení: 20 namísto Počet kusů v balení: 20. Toto se dá ošetřit změnou v souboru czech.php (administrator/components/com_virtuemart/languages/shop/) změnou textu u položky 'PHPSHOP_PRODUCT_PACKAGING1' takto:
Kód:
'PHPSHOP_PRODUCT_PACKAGING1' => 'Počet kusů v balení: ',


Pokud chcete namísto Počet kusů v balení: 20 zobrazit 20 ks je postup následující: upravit soubory shop.browse.php a shop_browse_queries.php jak je uvedeno výše. Dále:
- do souboru shop.browse.php do stejného úseku dopsat kód:
Kód:
$products[$i]['product_unit'] = $db_browse->f("product_unit");

- do souboru shop_browse_queries.php do stejného seznamu hodnot dopsat:
Kód:
`product_unit`,

- zápis do šablony browse_x doplnit:
Kód:
<?php echo $product_unit ?>

výsledek by měl vypadat takto:
Kód:
<p><?php echo $product_price ?></p><p><?php echo $product_packaging ?> <?php echo $product_unit ?></p>
a zobrazí se: 20 ks.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - zobrazení "Jednotek v balení" - browse
PříspěvekNapsal: 02 srp 2011 10:40 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Jo, tohle se mi líbí - je to systémové a hlavně tento postup lze použít i pro přidání dalších proměnných, třeba $product_special.
Je fajn narazit na někoho, kdo se v tom vyzná.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz