Právě je 17 zář 2021 05:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 08 led 2013 17:47 

Registrován:
08 led 2013 17:37
Příspěvky:
6
Dobrý den, předem se omlouvám za neodbornost výrazů, eshop spravuji krátce, navíc mám pocit že mám omezený přístup do Joomly :( jde mi o jednu věc a to, z čeho xml feed pro zboží.cz čerpá informaci o skladovosti zboží...protože ať napíšu skladem kamkoliv, na zboží.cz je u mě vždy Dostupnost neznámá. Předem děkuji za odpověď. Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 08 led 2013 18:18 

Registrován:
16 srp 2012 09:03
Příspěvky:
114
xmlfeed ci productexport bere tyto informace z databaze, kam je zapisujete na karte produktu

skladem tam mit napsano nemate
http://napoveda.seznam.cz/cz/zbozi/napo ... IVERY_DATE
mate tam mit "0" => 0 dní

pokud tam pisete neco jineho, pak to zbozi nerozezna a muzete mit problem, o jakem mluvite

pokud ukazete screen z vasi administrace, pak vam reknu, zda mate superadmina, ci jen admina, ci jen manazera

_________________
Webové stránky v Joomla a eshop Virtuemart pro Váš web.
Migrace z nižších verzí, pomoc s nastavením či zabezpečením, SEO pro joomlaweb, ...
V případě potřeby mě kontaktujte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 09 led 2013 15:33 

Registrován:
08 led 2013 17:37
Příspěvky:
6
Děkuji za odpověď, bohužel nedělám xml feed ručně, zboží.cz si jej stahuje automaticky a já bohužel nemám tušení, které políčko odkazuje na řádek delivery_date...na kartě zboží je jakási skladová dostupnost, na výběr mám asi z osmi obrázků, ale toto vliv nemá...v eshopu se to zobrazuje jako skladem, na zboží.cz nikoliv. Screen přiložen, eshop www.schierer.cz


Přílohy:
screen.jpg
screen.jpg [ 270.21 KiB | Zobrazeno 4037 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 09 led 2013 18:09 

Registrován:
16 srp 2012 09:03
Příspěvky:
114
je jasne, ze xml feed nedelate rucne
mate na to jednu z techo komponent: xmlfeed nebo productexport (free ci pro verzi)
nic jineho rozumneho neni
v techto komponentach se da (v zavislosti na te ktere) i neco nastavit, ale dokud nezjistime co na generovani xmlfeedu pouzivate, tak se radit neda

_________________
Webové stránky v Joomla a eshop Virtuemart pro Váš web.
Migrace z nižších verzí, pomoc s nastavením či zabezpečením, SEO pro joomlaweb, ...
V případě potřeby mě kontaktujte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 10 led 2013 11:18 

Registrován:
08 led 2013 17:37
Příspěvky:
6
Tak používám xmlfeed, ten productexport mi nic neříká a nikde jsem ho po přihlášení do eshopu nenašel...posílám screen z administrace xmlfeedu ;) nejsmutnější na tomhle je, že nám stránky spravuje jakási firma, nebudu jmenovat, a již jsem několikrát žádal o podrobnější informace...bez výsledku...taky jsem chtěl změnit design eshopu, což se taky neděje... :x a já pak musím tady otravovat s hloupostma a vypadám tu jako amatér, což u virtuemartu a joomly bohužel jsem :-) neexistovala by nějaká možnost jak se to naučit bez toho, abych sem musel psát každý problém na jaký narazím? třeba nainstalovat si joomlu a virtuemart do počitače a nastavovat si to v tom? jako svoje vlastní stránky? takové tréninkové? :-) asi už vymýšlím kraviny :-D


Přílohy:
screen2.jpg
screen2.jpg [ 148.29 KiB | Zobrazeno 4026 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 10 led 2013 11:45 

Registrován:
16 srp 2012 09:03
Příspěvky:
114
co se divam, tak vidim, kdo vam to delal :D
jen prejmenovali joomlu a tim to dle me haslo (nevidim do administrace, tak at jim zase tak moc nekrivdim)

co se divam na vas xmlfeed, co posilate zbozi.cz, tak tam prave informaci o dostupnosti nemate napsanou => je neznama

je nekolik moznosti problemu a jeho reseni v zavislosti na pricine
a) xmlfeed mate blbe nastaven (nevidim do vasi administrace) - dost mozna pricina
b) u produktu nemate skladove info uvedeno - rikate, ze mate
c) xmlfeed je v nejake stare verzi (ci nejak spatne upraven) a ta treba tuto informaci neumi exportovat - sice pochybuji, ale nemam pristup k overeni

Ale ani na eshopu nepisete nic o tom, zda je zbozi skladem, ci je vyprodane, ci kolik ks mate skladem, ... Pritom by to u detaily produktu klidne vsechno mohlo byt, pokud byste chtel.

_________________
Webové stránky v Joomla a eshop Virtuemart pro Váš web.
Migrace z nižších verzí, pomoc s nastavením či zabezpečením, SEO pro joomlaweb, ...
V případě potřeby mě kontaktujte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 10 led 2013 11:56 

Registrován:
08 led 2013 17:37
Příspěvky:
6
Tak mohu klidně udělat screen z toho xmlfeedu, to problem neni. Na eshopu to mam u zboží které skladem skutečně mám, http://www.schierer.cz/eshop/dewalt/dew ... aradi.html ale na zboží.cz to opravdu není...s tim přejmenováním máte pravdu, takový pocit mám taky :-) takže já jsem teď ve stadiu kdy mě hodili do vody a já neplavu, zatím spíš šlapu vodu :-)


Přílohy:
screen3.jpg
screen3.jpg [ 203.41 KiB | Zobrazeno 4022 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 10 led 2013 12:01 

Registrován:
16 srp 2012 09:03
Příspěvky:
114
jeste k ostatnim dotazum...

design eshopu:
- pokud chcete jiny design, pak neni nic jednodussiho nez koupit sablonu jinou, nebo stavajici upravit, nebo si jej nechat udelat na miru
- dle me problem neni


amater:
- ze se citite jako amater (cituji), tim se nemusite trapit, protoze nikdo neumi vse :) (ja delam weby a eshopy, vy prodavate, nekdo jiny zase dela doktora v nemocnici...)
- vy, jako obchodnik, byste se dle me mel soustredit na prodavani a veci s tim spojene a nemel byste se moc trapit tim, co a jak si nastavit a radeji si na to nekoho najit (outsourcing)
- cas, ktery stravite ucenim vseho okolo webu, je obrovsky


nauceni se:
- ano, je to samozrejme mozne
- cely eshop (chcete-li tento konkretni) si muzete stahnout pres FTP (predpokladam, ze mate pristup na FTP) k sobe do pocitace a na tom si pak zkouset sve upravy
- pak pres phpmyadmina si jeste stahnout databazi
- rika se tomu localhost (server u sebe v pocitaci) a doporucuji na to program XAMPP


ale varuji, at necekate, ze si hned jen tak neco upravite - je treba mit alespon zakladni znalosti od html, css a php

_________________
Webové stránky v Joomla a eshop Virtuemart pro Váš web.
Migrace z nižších verzí, pomoc s nastavením či zabezpečením, SEO pro joomlaweb, ...
V případě potřeby mě kontaktujte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 10 led 2013 12:03 

Registrován:
16 srp 2012 09:03
Příspěvky:
114
jirka83 píše:
Tak mohu klidně udělat screen z toho xmlfeedu, to problem neni. Na eshopu to mam u zboží které skladem skutečně mám, http://www.schierer.cz/eshop/dewalt/dew ... aradi.html ale na zboží.cz to opravdu není...s tim přejmenováním máte pravdu, takový pocit mám taky :-) takže já jsem teď ve stadiu kdy mě hodili do vody a já neplavu, zatím spíš šlapu vodu :-)

ono ani tak nejde jen o screen, ale je dobra i kontrola souboru, zda tam polozka pro dostupnost vubec je

_________________
Webové stránky v Joomla a eshop Virtuemart pro Váš web.
Migrace z nižších verzí, pomoc s nastavením či zabezpečením, SEO pro joomlaweb, ...
V případě potřeby mě kontaktujte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Skladová dostupnost na zboží.cz
PříspěvekNapsal: 10 led 2013 12:22 

Registrován:
08 led 2013 17:37
Příspěvky:
6
Teda :-) kde začít? :-) s tou šablonou mi bylo řečeno, že to nepůjde, že by se rozhodil design celých stránek, což je nepřípustné, řeší se nějaké zrcadlení stránek( jestli to píšu dobře), přístup na FTP nemám, netuším kdo z firmy ho má, na to máme onu zmiňovanou firmu, samozřejmě bych se rád soustředil na samotný prodej, bohužel pokud nebude eshop vyhovovat nějakým kritériím, těžko se bude prodej realizovat...co si budeme nalhávat, prodej často závisí jak na informovanosti eshopu, tak i na designu a celkovému vzhledu...já nějaké základy html mám, kdysi jsem dělal stránky, to bych oprášil...je mi jasné, že postavit kvalitní eshop je běh na dlouhou trať, ale pokud by to přineslo výsledky, klidně bych do toho šel, myslím že věnovat tomu i volný čas není problém...jen pro zajímavost, tenhle problém jsem pánovi z oné firmy oznamoval někdy v srpnu...do dneška nevím, jak to udělat :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz