Právě je 17 zář 2021 05:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 15 úno 2016 08:43 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Dobrý den, potřeboval bych přesměrovat neexistující adresy indexované třeba na google, které končí nedostupnou stránkou chyba 500. Máme nové stránky pod stejnou doménou akorát jsme změnili hosting, tudíž staré adresy jsou neplatné. Jde mi o to, aby jakákoliv neexistující adresa byla přesměrovaná na index webu, případně na stránku, kterou určím. Tedy alespoň do té doby, než dojde ke kompletní indexaci webu. Díky za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 16 úno 2016 13:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8040
Dobrý den,

pro přesměrování starých URL adres můžete použít komponentu Přesměrování, kterou naleznete v administraci aplikace Joomla v sekci "Komponenty > Přesměrování". Vpravo nahoře stačí kliknout na tlačítko Nový, pak v části "Nový odkaz" vyplnit políčka "Zdrojová URL" a "Cílová URL", v části Možnosti nastavit Stav na Povoleno a uložit. Aplikace Joomla pak sama zajistí přesměrování. Je možné, že se některé z nenalezených/původních adres v seznamu již nachází, takže je nebude možné přidat. V takovém případě stačí přejít do editace odkazu a postupovat stejně jako při vytváření nového přesměrování (příp. lze odkaz smazat a vytvořit znovu).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 16 úno 2016 15:06 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Dobrý den, děkuji za odpověď. To sice řešení je ale nereálné. Těch adres je tam více než 1000 a hromadně upravit nejdou, každopádně jsem zjistíl, že nějaké jsou normálně platné a když jí dám do prohlížeče, normálně funguje. Co je to vlastně za výpis, odkud se generují? Myslím, že by to mělo jít nastavit nějakým parametrem v .htacces, pokud na google najdu stránku která odkazuje na neexistující adresu s mou doménou, musí jít přece přesměrovat kam já chci, nebo se pletu? Děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 16 úno 2016 15:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8040
Dobrý den,

ano, pomocí souboru .htaccess můžete dosáhnout různých přesměrování. Ale standardně by se Vám při vstupu na neexistující stránku/adresu měla zobrazit chyba 404 (resp. chybová stránka 404). Pokud se Vám zobrazuje chyba 500, tak ta souvisí s nějakou interní chybou. Vložte sem (příp. do pole "Název domény/URL adresa") ukázku některé problémové adesy, ať ji mohu prověřit.

czsars píše:
Co je to vlastně za výpis, odkud se generují?
Myslíte výpis odkazů v komponentě Přesměrování? Pokud ano, tak se jedná o neexistující adresy, na které se pokoušel někdo vstoupit. Tyto adresy automaticky zaznamenává přímo aplikace Joomla a pomocí komponenty Přesměrování je případně můžete nasměrovat jinam.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 16 úno 2016 15:45 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Viz url v názvu, jsou to staré adresy indexované googlem, které na google stále kolují


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 16 úno 2016 16:11 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8040
Dobrý den,

na URL adrese se opravdu zobrazuje chyba 500, takže se jedná o nějakou interní chybu aplikace. Vyzkoušejte tedy přejít na problémovou stránku a pak se dole v administračním sytému domény podívejte do Error logu stránek za posledních pár hodin. Z něj by mělo být patrné, proč k chybě dochází.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 16 úno 2016 16:35 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
p.Plašile moc děkuji, pomohlo to. Způsoboval to modulu ajax dock cart košíku, kde jsem odkomentoval patřičný řádek, který hlásil chybu v logu a pomohlo to a vše funguje. Jen se ještě zeptám na poslední věc, jak docílit toho aby ta neexistující stránka, třeba ta co jsem posílal byla nasměrována na hlavní stránku index webu. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 17 úno 2016 09:14 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Dobrý den, stránku přesměrování neexistujících adres jsem vyřešil přesměrováním v template/error.pho a funguje dle mých představ ale zjistil jsem, že se nepřesměruje vše co je neplatné za adresou. Týká se to neexistujících položek virtuemart viz adresa: www.domena.cz/index.php?option=com_virt ... &Itemid=50 , proč se i tahle adresa nepřesměruje na index webu, když je to nastaveno v error.php?? Tato stránka s produktem je sice neexistující ale přesměruje se vždy na stejnou stránku ať je id= a itemid= jakákoliv hodnota. Poradíte prosím někdo? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 17 úno 2016 18:55 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8040
Dobrý den,

vyzkoušejte použít plugin virtuemartredirect, který naleznete v diskuzním tématu Virtuemart 1.1 to 2.0 301 Redirect Component. Ten by měl zajistit přesměrování podobných "ne SEO" odkazů na úvodní stránku. Existují samozřejmě i propracovanější komponenty (např. sh404SEF, JoomSEF + případně rozšíření pro VirtueMart), které kromě jiný SEO funkcí řeší i podobné problémy. Ale ty jsou už bohužel placené.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Přesměrování v htacces chyba 500
PříspěvekNapsal: 18 úno 2016 09:25 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
To je naprosto přesně to, co jsem potřeboval. Moc děkuji!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz