Právě je 25 čer 2019 03:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 25 bře 2013 21:39 

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem? V posledních týdnech mi poměrně často padá web kourimlevne.cz tak, že překročí počet dotazů do db nastavený hostingem. Rok vše fungovalo bezchybně. poslední chybová hláška byla. ze strany hostingu byla poslední zpráva, že to dělá snad nějaké velké updatování ale čeho to už mi nesdělili. Pokud máte někdo podobnou zkušenost, napište prosím.Já už jsem prošel snad všechno ale nic a výpadky pokračují. Díky za případnou pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 26 bře 2013 07:27 

Registrován:
06 led 2011 18:51
Příspěvky:
73
Neděláte tam nějaký XML import nebo export zboží? Co tam používáte za komponenty a pluginy, které nejsou ve standardní instalaci? Co se stalo před tím, než to začalo dělat? Neupravuje děnně nějaký script např. ceny zboží, sklad, atd.???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 26 bře 2013 09:23 

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Předně děkuji za reakci. XML import nepoužívám, dělám to ručně cca 3-4 týdně pomocí komponenty CSV Improved. Co se modulů a ostatních komponent týče, tak ty jsou tam od počátku i když to bylo v pohodě, takže tam bych možná problém neviděl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 26 bře 2013 09:26 

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
czsars píše:
Předně děkuji za reakci. XML import nepoužívám, dělám to ručně cca 3-4 týdně pomocí komponenty CSV Improved. Co se modulů a ostatních komponent týče, tak ty jsou tam od počátku i když to bylo v pohodě, takže tam bych možná problém neviděl.

Ještě bych dodal, jetli s tím nemůže souviset to, že mi občas přijde nějaký spam formou viz: "Toto je dotaz s emailem z http://kourimlevne_cz/ od uživatele:
Raspacats <jeremiasalv144@aol.com>
generic amoxil - buy amoxil , http://buyamoxildirectly.com/#xuxhd cheap amoxil
" cca 3x denně


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 26 bře 2013 10:56 

Registrován:
06 led 2011 18:51
Příspěvky:
73
Tak v tom případě bych tlačil na hosting co konkrétně se tam děje. I vy se můžete podívat do log záznamů v administraci. Pokud je velké množství dotazů na databázi, tak musí být jasné odkud to je. Jedna IP nebo více? Co blokovat IP? Musí to být dohledatelné. Mně dělalo problémy exportování do XML pro srovnávače zboží. Byly však trochu jiného rázu než popisujete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 26 bře 2013 18:54 

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Nejdříve to spadne duďto "Database Error: Unable to connect to the database:User 'mullermartin0' has exceeded the 'max_queries_per_hour' resource (current value: 100000) SQL=SET sql_mode = 'MYSQL40'", nebo překročen limit hodinový a poté se chvíli objevuje toto " Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 2 to be resource, boolean given in /data/www/www_kourimlevne_cz/kourimlevne_cz/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 193 " Já už si fakt nevím rady a s hostingem komunikace moc není.:-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 26 bře 2013 18:58 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

protože Vaše stránky nemáte umístěny na Webhostingu C4, tak Vám nemůžeme poskytnout více informací k tomuto dotazu.

Proč se Vám tato chyba zobrazuje by měl jednoduše zjistit poskytovatel Vašeho hostingu, na kterého Vám doporučuji se obrátit.

Pokud na Vašem serveru probíhá nějaká údržba, tak je možné, že můžete zaznamenat až několikahodinové výpadky.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 26 bře 2013 19:22 

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Děkuji za odpověď, ptám se spíše proto, jestli s tím někdo neměl podobnou zkušenost. Kdybych věděl, že tento problém zmizí, velice rád bych i hosting změnil ale myslím, že chyba bude skutečně někde uvnitř stránek. Spíše mě zaráží, že vše fungovalo rok bez problémů


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 27 bře 2013 10:32 

Registrován:
06 led 2011 18:51
Příspěvky:
73
Nemám nic společného s hositngem C4 (nelobuju za ně), ale ze zkušeností z různých hostingů se vždy chybu podařilo identifikovat správcem serveru (hostingu). Obávám se, že toto nevyřeší nikdo jiný než hosting. Chyba znamená, že uživatel mullermartin0 má více než 100000 přístupů za hodinu. Limit je vysoký a neměl by být problém při běžném provozu. Jinak ze zkušenosti: Když se něco chová hodně nestandardně, tak za to dost často může nějaká forma viru. Co zabezpečení počítače? Zabezpečení FTP přenosu?
Soubor MySql.php se myslím nemění (všechny přihlašovací informace jsou myslím v configuration.php) - nevím do jaké míry tomu rozumíte, ale zkusil bych soubor zálohovat a nahradil ho novým ze stejné verze instalace. Před nahrávání prověřte počítač a použijte pro jistotu jiný FTP klient - např. FileZilla. Změňte všechny hesla a jméno pro přístup do administrace Joomly a k FTP. Kamarádovi dělal podobnou neplechu někdo ručně, jelikož jeho jméno a heslo bylo admin, 12345 - tudíž jsme usoudili na konkurenci. Mu ale např. mizeli obrázky, měnily se ceny, apod. Než jsme na to přišli, trvalo to cca. 14 dní. ZMĚŇTE HOSTING!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - překročení limitů dotazů do databáze
PříspěvekNapsal: 27 bře 2013 10:48 

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Předně děkuji za odpověď. Myslím, že vir to spíše nebude, počítač mám myslím si dobře zabezpečen, k přenosu používám fillezillu, nicméně to nemůžu vyloučit. poslal jsem poslední dotaz hostingu, ať mi zjistí odkud přesně to směřuje. Pokud to nezjistí, zkusím jiný hosting a pokud ani to nezabere, tak si asi hodím mašli:-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz