Právě je 10 črc 2020 17:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 01:05 

Registrován:
02 bře 2012 00:56
Příspěvky:
11
Prosím o pomoc, nainstalovala jsem Joomlu 2.5.1 a VM2.0.2 a nemůžu přijít na to jak upravit VM abych měla kategorie - podkategorie a zobrazovalo se zboží. Jde mi pouze přidat kategorie, založit kartu zboží, ale to se nezobrazí. Jak navolit podkategorie jsem nepřišla. Postrádám tam možnost vybrání modulů mod_ tak jak to bylo u starší veze VM. Jsem už z toho na prášky.... Poraď te prosím. Ještě pro upřesnění, mám stránky nejen na e-shop, jen pouze z jedné "nabídky" chci mít e-shop. www.bredies.cz Díky, Eva


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 15:10 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Takhle, Joomla 2.5.0 a VM 2.0.0 (nejnovější je 2.0.2, silně doporučuji aktualizovat) jsou stále miminka a dříve jak za 1/2 roku to nebude použitelné na produkční servery, ale to jenom na okraj. Spíše mne tam zaráží struktura adres, řekl bych - jo, je to tak - že tam není nastavený .htaccess a tedy ni Joomla ni VM nemohou správně fungovat. Někde na tomto fóru je můj článek Komentovaný .htaccess, budiž nápovědou.
Jo, takže jsem si prošel htaccess.txt pro J 2.5 a ten můj článek můžete beze změny použít.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 15:12 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Ještě zrušte ten znak ® v názvu kategorie, přenáší se do URL a prohlížeče to také nemusí překousnout.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 17:13 

Registrován:
02 bře 2012 00:56
Příspěvky:
11
Děkuji za radu, bohužel jsem článek nenašla, jen diskuze odkazující na tentýž článek. Když jsem si myslela, že jsem ho našla odkaz byl na nefunkční stránky. Můžete mě prosím nasměrovat kde ho najdu? Znak odstraním, děkuju, Eva


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 17:25 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Něco je zde:
virtuemart-htaccess-pro-c4-t824.html

Potřebujete tyto příkazy:
RewriteEngine On
RewriteBase /

ty zapínají mod_rewrite. Následně přejmenujte htaccess.txt na .htaccess a v Globálním nastavení Joomly si zapněte SEO URL. Především musí zmizet adresa ve tvaru index.php/něco.html a musí být jenom něco.html

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 21:22 

Registrován:
02 bře 2012 00:56
Příspěvky:
11
Jsem z toho jelen :-(
je tam
mezera# RewriteBase /mezera
mám tam přidat jeden #?

tohle je správně nastavené?
mezera RewriteEngine On mezera

Joomlu mám nastavenou


Děkuju moc za radu, Eva


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 11:24 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
No musíte zapnout mod_rewrite, tedy přepisování adres.

tento příkaz jej zapíná
RewriteEngine On

tento příkaz nastavuje výchozí adresář
RewriteBase /

mezer před a za si nevšímejte.

Takže: přejmenujte htaccess.txt na .htaccess
a pak v něm musí být toto:
Kód:
RewriteEngine On
RewriteBase /


takže smažte znak # před # RewriteBase /

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 04 bře 2012 00:26 

Registrován:
02 bře 2012 00:56
Příspěvky:
11
Dobrý den, povedlo se. Adresa už se zobrazuje správně. Jen nevím jak zviditelnit zboží v kategoriích. A ještě bych chtěla dát rozbalovací nabídku: e-shop - po klinutí se rozbalí nabídka oddělení (kategorie zboží). Děkuji za radu, Eva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 04 bře 2012 11:38 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Jo, vidím, ty adresy jsou již správně, nicméně si za domácí úkol můžete zkusit rozchodit přesměrování z ne-www adresy na www adresu, je to tam okomentované.

Vidím tam dva moduly s nabídkami: E-shop, jednak bych ji přejmenoval na Náš obchod nebo třeba Nabídka zboží a tak, a druhak nevidím co je to za modul, jestli je to modul s kategoriemi pro VM. Pokud ano, tak nechápu co je to za kategorii Spillers® Granule pro koně, opokud ji otevřu, tak se zobrazí nějaké subkategorie, ale s adresou e-shop/xxx/granule-spillers.html, přičemž ta kategorie Spillers má URL spillers®-granule-pro-koně.html, tedy ty adresy jsou špatně. Doporučuji zrušit nadřízenou kategorii Spillers a její podřízené kategorie šoupnout o stupeň výše.

Také se mi silně nelíbí ta část xxx/ v adrese, to je pozůstatek nějakého zkoušení?

Co tam dělá ty SEO URL? Je to jenom Joomla nebo je tam JoomSEF? Pokud JoomSEF, silně doporučuji vypnut, nepotřebujete jej a nikdy nebudete.

Rozbalovací nabídka e-shop: nevím co přesně myslíte, rozbalovací v modulu? To bych nedělal, nechte tam ty kategorie pěkně vypsané, ať to zákazníci vidí.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - nezobrazuje se zboží
PříspěvekNapsal: 04 bře 2012 12:10 

Registrován:
02 bře 2012 00:56
Příspěvky:
11
Dobrý den, nechala jsem tam pouze jeden odkaz na e-shop ten jsem přejmenovala na "Obchod". Modul jsem přidala v Joomle, kategorie "Spillers granule pro koně" je přidána z Joomly - typ nabídky - VM internetový obchod. Kategorie "Granule Spillers", "Müsli Spillers" jsou přidány ve VM. Mám zaškrtnuto: šablona kategorie Beez 5, kategorie náhledů default, výchozí šablona detailu zboží default. Nastavení produktu, který se mi neozobrazuje: zákaznická skupina default, stránka detailu default.

Tím SEO URL myslíte "Použít přepis URL"? JoomSEF nemám.

Rozbalovací nabídkou jsem myslela když budu mít kategorii "Granule Spillers" tak aby se otevřela/zviditelnila nabídka "Pro hříbata", ... apod. Aby si člověk mohl vybrat co přesně hledá a nemusel projíždět celé oddělení "Granule Spillers". Tak jak to mám v odd. "Doprava".

Děkuji, Eva


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz