krutooon píše:
GA zpomaluji web? hmm, a dokonce o cele sekundy? no nic
Chcete tvrdit, že GA nezpomaluje stránky v řádu sekund? Pokud ano, tak vysloveně lžete. Zpomalení je někdy i 5 sec. a více, je to vidět v dolní liště prohlížeče, kde píše něco jako: "čekám na data z Google".
Konverze jako taková je poměr mezi návštěvníky a počtem realizovaných objednávek. V ČRse udává, že dobrý e-shop má 0,8 - 1,2% konverzi, tedy ze sta návštěvníků koupí cca jeden.
Ten kód pro měření konverzí z Heureky jsem letmo viděl, není mi ovšem jasné, jak matematicky dokáží toto vypočítat, museli by sledovat návštěvnost a objednávky, to se mi nezdá že to dokáže načítat. Spíše si myslím, že je to švindl, něco to sice počítá, ale hlavně to odesílá na Heureku kompletní data o vašem e-shopu a realizovaných objednávkách a bacha na jednu věc: koupí řetězce Mall se stala Heureka vaší konkurencí, čili nedávejte jim data, která mohou použít pro svůj prospěch a vaši ztrátu.
Nesrovnával bych TOPlist a BBClone, každé je něco jiného a je určené pro něco jiného, konkrétně TOPlist byl užitečný tak před 8 lety, dnes již existují lepší nástroje.
A abych to nějak uzavřel: konverze počítá se dvěmi údaji, návštěvností a počtem objednávek. Návštěvnost lze nastavit či navýšit SEO adresami a správnou strukturou kategorií a produktů, samozřejmě je nutná mapa stránek. Počet objednávek je pak závislý na návštěvnosti, na vzhledu a hlavně přehlednosti a navigaci. V tomto směru si dovolím podotknout, že ten e-shop pruvodcena kopce.cz je děs běs. Barevné je to jako papoušek, ovšem barvy neladí a jsou použité i dost neinformačně, tedy aby i použité barvy přispívaly k navigaci a orientaci v obchodu.
RSS feedy doporučuji vypnout, není to moc užitečné.
SEO URL dělá co, JoomSEF? Zapněte si v něm index stránek jako index.html.
Mapa stránek není, doporučuji Xmap 1.2.9, jinou verzi nepoužívejte.
Naleznete na tomto fóru komentovaný .htaccess pro hosting C4, doporučuji si tedy ten .htaccess nastavit podle toho návodu, je tam vyřešené přesměrování s ne-www na www adresu stránek a pár dalších věcí.
Detail produktu je vyloženě hnusný, to jako sorry. Facebook a G+ v hlavičce produktu nemá co dělat. Název produkty bych více oddělil od horní části, ikony dostupnosti a dopravy na Slovensko patří někam dolů. Pak ty barvy u košíku a cen - no neladí to a je to nehezké.
Statický obrázek jako pozadí stránek, ten je tam úplně k ničemu a nevypadá to hezky, to prosvítající pozadí ruší vzhled stránek a zhoršuje čitelnost stránek. U mne si můžete stáhnout cca 50 free šablon pro Joomlu, zkuste si tam něco vybrat.
Modul Štítky je velmi dobrý nápad, ale vyhažte z něho ta čísla, např. 1150 a pod. a nechte tam jenom slova z popisů a názvy států.
Joa těch cca 10 lidí co zkolabují na registraci, no může to být chyba jejich počítače, né každý má nejnovější výkřik techniky, asi bych zkusil nastavit zádnou registraci nebo raději zrušit v hlavičce odkazy na registraci a přihlášení a nechal bych to jako modul v levém sloupci, tedy tak jak je to defaultně.
Jinak podle zkušeností e-shopářů z Webtrhu existuje nenulová množina lidí, co nakoupit nechtějí a jenom to tak zkouší. Takže to ani nemusí být chyba stránek.