Právě je 15 srp 2020 04:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Dva typy thumbnails
PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 02:54 

Registrován:
08 lis 2011 01:22
Příspěvky:
14
Zdravím,
je možné mít dvojí thumbnails? Jedno pro procházení kategorií a jedno pro konkrétní zboží? Potřeboval bych mít pro jednotlivé položky třeba dvojnásobné zvětšení, než je v kategoriích. Netuším, jak toho docílit, flypage "volá" asi stejný adresář...
Předem děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart -
PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 02:55 

Registrován:
08 lis 2011 01:22
Příspěvky:
14
Omlouvám se za neuvedení názvu tématu..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart -
PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 08:43 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Obecně nelze, produkt má jenom dva parametry: velký obrázek a náhled, ale určitě by šlo pomocí trochy kouzlení s flypage volat jiný obrázek. Něco jako že pro browse by se použil obrázek produkt157.jpg a pro flypage by se volal produkt157_200.jpg, ale ty obrázky by se musely vytvořit předem.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Dva typy thumbnails
PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 12:15 

Registrován:
08 lis 2011 01:22
Příspěvky:
14
Děkuji,
přesně o tom jsem přemýšlel jako druhé variantě, ale nemohu objevit, kde zadat konkrétní cestu ke složce s resize obrázky abych ji případně změnil či vytvořil druhou cestu na jinou složku s většími obrázky, rozumíte - li mi... Nebo ještě jinak - je mi jasná fce <?php echo $product_image ?>, ale kde nastavit odkud si bere ty obrázky?
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Dva typy thumbnails
PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 12:25 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
No lze zadat URL, tedy adresu obou obrázků, ale to pak platí pro browse i pro flypage, čili to by moc nepomohlo. Jinak ten adresář resized/ si VM dělá sám a nelze to nikde nastavit, jedině snad při importu produktů přes CSV Improved by to mohlo jít, ale co si tak pamatuji, tak to dělalo nějaké chyby a muselo se to upravovat v php.
Nejjednodušší by bylo substitucí přepsat pro flypage jméno subadresáře pro ty náhledy, něco jako
str_replace("resized", "resized_flypage", $product_image);

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Dva typy thumbnails
PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 16:50 

Registrován:
08 lis 2011 01:22
Příspěvky:
14
Geniální fungující řešení! Učím se za pochodu..
Má to jen jednu vadu na kráse, mohu - li ještě poprosit o radu:
obrázky se mi načtou z nového adresáře, ale ačkoli mají třeba dvojnásobnou velikost, ve flypage se zobrazí ve stejné velikosti jako ty původní. Cache promazána, netuším, kde co měnit...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Dva typy thumbnails
PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 17:24 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Jo aha, VM si načte ten původní obrázek a pokud se mu tam vnutí jiný, tak on stále použije původní velikost. To tedy nevím jak řešit, jedině velkým přepsáním kódu, např. tak, že by se načetlo jméno původního obrázku a to by se sloučilo s cestou k adresáři těch flypage obrázků a nějak by se to tam vložilo, to ale takhle z hlavy nenapíšu.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Dva typy thumbnails
PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 19:17 

Registrován:
08 lis 2011 01:22
Příspěvky:
14
Jasné, díky.
Možná by mi pomohlo, kdybyste věděl kde přesně je nastavená velikost toho thb obrázku pro flypage (css či jiný soubor, který to specifikuje), pak už bych si asi byl schopen poradit. Já to zatím nikde neobjevil.
Díky moc za Váš čas a Vaší pomoc, opravdu si toho vážím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Dva typy thumbnails
PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 19:39 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
Ta velikost bude v databázi někde u nastavení, protože se to určuje na záložce www v Nastavení VirtueMart, v CSS to zcela jistě není. Následně si při vložení velkého obrázky VM vytvoří ten malý, ale tak, aby se co nejlépe přiblížil těm nastaveným rozměrům, tedy ty náhledy nebudou mít přesně ty rozměry, co jsou nastavené - VM dělá kompromis mezi šířkou a výškou aby se co nejlépe trefil.

A při zobrazování si ty velikosti načítá z obrázků a podle toho pak vrátí prohlížeči HTML kód se správnými rozměry, čili na úrovni HTML nebo CSS to nepůjde upravit.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Dva typy thumbnails
PříspěvekNapsal: 11 lis 2011 00:51 

Registrován:
08 lis 2011 01:22
Příspěvky:
14
Zde je konečné řešení, které by mělo fungovat (během zítřka ozkouším, ale jsem si celkem 100% jist):

Uvažuje - li někdo nad touto variantou, je dobré ji provést dříve, než začne do VM vkládat jakékoli zboží (tedy včetně obrázků):

1) Nastavit si v administraci obchodu v záložce www větší rozměr pro thbs, než které hodlá použít na browse.

2) Uložit si zboží

3) Ze složky "resized" zkopírovat thbs do např. "resized-bigger"

4) Soubory z "resized" zmenšit na požadovanou velikost a uložit zpět do "resized"

5) Ve flypage použít výše zmíněnou substituci <?php echo str_replace('resized', 'resized-bigger', $product_image);?> (v tomto případě), a vymazat řádek, který volá obrázky.

Výsledek - na browse je menší thb, ve flypage větší.


Trochu krkolomná pakárna, ale jiné řešení neobjeveno. Kdybyste o něm někde zvěděl, dejte prosím vědět.

Díky moc za navigaci a čas, doplním ještě potvrzující poznámkou o funkčnosti.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz