Právě je 25 kvě 2019 04:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 22 črc 2015 16:08 
C4 zákazník

Registrován:
03 říj 2010 09:39
Příspěvky:
27
Dobrý den,
mám obchod na pentl.cz, nyní jsem si pořídil ještě druhý který zatím bude sloužit jako zkušební.
Vše původní na novém jsem vymazal přes FTP a nahrál kompletní kopii ze starého. Bohužel mi to nechodí.
Nevíte kde jsem udělal chybu.

Děkuji a s pozdravem Peružek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 22 črc 2015 16:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

jedná se o problém s připojením k databázi. Po přesunu instalace na novou doménu je nutné si vyexportovat a naimportovat databázi. Poté stačí upravit nastavení databáze a cest v konfiguračním souboru aplikace.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 22 črc 2015 18:31 
C4 zákazník

Registrován:
03 říj 2010 09:39
Příspěvky:
27
Databázi jsem ve starém exportoval do nového přes MySQL a stále nelze stránky spustit.
Přes FTP jsem porovnával a vše je stejné jako ve starém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 22 črc 2015 18:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

chyba je v připojení k databázi. Upravil jste v konfiguračním souboru nastavení databáze? Je nutné ji změnit na tu, do které jste zálohu naimportoval.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 22 črc 2015 19:56 
C4 zákazník

Registrován:
03 říj 2010 09:39
Příspěvky:
27
Dobrý den,
nezlobte se já již nevím která.

Toto jak píšete "Upravil jste v konfiguračním souboru nastavení databáze?"
To změním v MySQL nebo ve formuláři pro administraci či uplně někde jinde?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 22 črc 2015 21:08 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

v administračním systému Vaší domény měníte pouze přihlašovací údaje k databázi, ty je pak po změně nutné provést i přímo na FTP serveru v souboru configuration.php dle výše uvedeného návodu na stránce Joomla 2.5 - Konfigurační soubor.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 23 črc 2015 07:31 
C4 zákazník

Registrován:
03 říj 2010 09:39
Příspěvky:
27
Dobrý den,
děkuji za trpělivost vše OK.

S pozdravem Peružek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 23 črc 2015 13:37 
C4 zákazník

Registrován:
03 říj 2010 09:39
Příspěvky:
27
Dobrý den,
prosím ještě taková maličkost nemohu se dostat do administrace stránek.
Zkoušel jsem již skoro vše.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 24 črc 2015 12:49 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7122
Dobrý den,

na stránkách totiž máte aplikované dvojité zabezpečení administrace pomocí serverové autentifikace. Takže pokud si nepamatujete přístupové údaje, můžete si je přegenerovat podle návodu Joomla - Zabezpečení administrace v odstavci "Přístup pouze některým uživatelům".

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Database Error: Unable to connect to the databa
PříspěvekNapsal: 24 črc 2015 15:43 
C4 zákazník

Registrován:
03 říj 2010 09:39
Příspěvky:
27
Dobrý den,
přihlašovací údaje jsem našel, ale nevím adresu do prohlížeče něco jako www. název vebu.cz/administrator.
nevím co napsat za tu adresu.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz