Právě je 27 úno 2021 22:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Bezpečná cesta špatně
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 10:29 

Registrován:
24 bře 2013 10:22
Příspěvky:
44
Dobrý den,
potřebuji se zeptat při ukládání nastavení eshopu mě to vždy píše : Bezpečná cesta je ŠPATNĚ. Z bezpečnostních důvodů je velmi důležité tuto složku vytvořit (tato by neměla být přístupná prostřednictvím URL adresy). Vytvořte také složku 'invoices' (faktury) pro ukládání citlivých dat zabezpečenou formou. Navrhovaná cesta pro Váš systém je: /disk_1/.........
Co s tím mám dělat, aby mě to nepsalo? Díky za tip.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpečná cesta špatně - co s tím a k čemu to je?
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 11:12 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

musíte si v konfiguraci VirtueMart nastavit cestu následujícím způsobem:

  • v hlavním adresáři na FTP serveru si najděte složku logs a v ní si vytvořte nový adresář například vmfiles
  • v Globálním nastavení Joomla v záložce Systém zapište celou cestu do adresáře logs
  • potom jděte do nastavení VirtueMart (Configuration) a záložka šablony
  • v políčku Bezpečná cesta (Safe Path) vložte celou cestu k adresáři logs i s novou vytvořenou složkou vmfiles, například /data/www/nazev-domeny/nazev-webu/logs/vmfiles, záleží na tom, jak máte vše uspořádáno.

Po uložení se Vám zobrazí hláška
Info: Corrected safe path added missing /
Info: Path for invoices created

o úspěšném vytvoření, potom by se Vám už chybová hláška neměla zobrazovat.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpečná cesta špatně - co s tím a k čemu to je?
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 13:14 

Registrován:
24 bře 2013 10:22
Příspěvky:
44
Děkuj za pomoc, ovšem stále mě to hlásí - dle mě zadávám špatně v Globálním nastavení Joomla v záložce Systém špatnou cestu - v případě stránky např. www.neco.webzdarma.cz mám napsat do gloválního nastavení www.neco.domena.cz/logs (nebo jen /logs ?)
a v políčku bezpečná cesta mám vyplnit:www/neco.domena.cz/logs/vmfiles/
Stránku mám uloženou v soboru - domena/
Nebo něco vyplnit jinak?
Děkuji za odpověd a prominte za můj amatérismus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpečná cesta špatně - co s tím a k čemu to je?
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 13:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

v záložce Globální nastavení zapište cestu jen do adresáře logs, tzn.
Kód:
/data/www/nazev-domeny/nazev-webu/logs
a v bezpečná cesta je cesta do adresáře
Kód:
/data/www/nazev-domeny/nazev-webu/logs/vmfiles
.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpečná cesta špatně - co s tím a k čemu to je?
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 13:41 

Registrován:
24 bře 2013 10:22
Příspěvky:
44
Děkuji za odpověď, ale asi je dělám stále něco špatně. Jelikož to nefunguje.
v případě stránky www.bmily.obchod.cz
v záložce Globální nastavení .
Kód:
/data/www/bmily.cz/obchod/logs
a v bezpečná cesta je cesta do adresáře
Kód:
/data/www/bmily.cz/obchod/logs/vmfiles
? Správně?

Proč je tam odkazn na /data/ předtím?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpečná cesta špatně - co s tím a k čemu to je?
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 13:47 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

Vaše stránky nejsou umístěny na Webhostingu C4, nejspíše z toho důvodu Vám to nefunguje.
Každý hosting má trochu odlišnou cestu k adresáři logs, tmp atp.

Doporučuji Vám obrátit se na podporu Vašeho hostingu, kde Vám sdělí jakou máte přesně napsat cestu k adresáři logs.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Bezpečná cesta špatně
PříspěvekNapsal: 25 lis 2014 20:14 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 12:53
Příspěvky:
112
Je škoda, že jste to nedořešili alespoň pro ostatní. postupoval jsem stejně jako dotazující a stejně to hlásí chybu a web mám u vás. název domény,v jakém formátu?? název webu = titulek stránek??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Bezpečná cesta špatně
PříspěvekNapsal: 26 lis 2014 16:09 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

mělo by stačit, když na FTP serveru v adresáři logs vytvoříte nový adresář s názvem vmfiles. Poté v administraci aplikace Joomla přejděte do sekce Komponenty > VirtueMart > Nastavení > Šablony. Na této stránce v části Nastavení přiložených souborů zadejte do políčka Bezpečná cesta adresu v tomto tvaru:

Kód:
/data/www/nazev-domeny/www.vase-domena.cz/joomla/logs/vmfiles/
. V tomto ukázkovém případě je aplikace Joomla nainstalována v adresáři joomla, cestu si samozřejmě musíte upravit podle toho, kde aplikaci máte nainstalovanou. Pokud v kořenovém adresáři, tak cesta bude ve tvaru:

Kód:
/data/www/nazev-domeny/www.vase-domena.cz/logs/vmfiles/
.

Například pokud by byla instalace umístěna na adrese www.moje-domena.cz, tak by adresa byla ve tvaru:

Kód:
/data/www/moje-domena.cz/www.moje-domena.cz/logs/vmfiles/
.

Více o tvaru cesty k adresářům naleznete v návodu Joomla 2.5 - Konfigurační soubor v části Úprava cest adresáře s logy a dočasného adresáře.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Bezpečná cesta špatně
PříspěvekNapsal: 26 lis 2014 16:46 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 12:53
Příspěvky:
112
Děkuji za odpověď, mám nastaveno přesně jak jste psal, nicméně zjistil jsem, že se mi nevytváří PDF faktury ani dodací lis viz: chyba .
TCPDF ERROR: [Image] Unable to get image: http://www......, přestože obrázek je na této adrese normálně vidět. Trochu jsem pátral a našel jsem nějakou souvislost s cURL, je to snad nějaké nastavení hostingu? Děkuji za odpověd


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Bezpečná cesta špatně
PříspěvekNapsal: 26 lis 2014 18:54 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

pokud potřebujete aktivovat knihovnu CURL, tak na emailu podpora@c4.cz (příp. přes Formulář na autorizovaný požadavek v administračním systému) můžete požádat o její aktivaci pro daný web.

Pokud by problém přetrvával, tak napište.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz