Právě je 27 kvě 2019 13:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart 2 - Šablony kategorie a karty zboží
PříspěvekNapsal: 29 čer 2013 03:09 

Registrován:
10 zář 2010 10:57
Příspěvky:
49
Pěkný den,
chtěl bych Vás poprosit o radu. Nainstaloval jsem joomlu 2.5 a VM 2, aplikoval jsem si tapetu z Artisteeru 4, ale potřeboval bych značně vyladit zobrazení zboží v kategorii a dále upravit i kartu zboží. Kde prosím tyto soubory najdu?

Musím upravovat defaultní soubory nebo bude stačit vytvořit nové (resp. přejmenovat upravené) a VM si je načte do nastavení, takže je tam pak pouze navolím jako nové defaultní? - Ptám se hlavně protože když nastavím výchozí šablonu obchodu nebo šablonu kategorie například na "atmic" obchod mi na to absolutně nereaguje a drží si šablonu joomly.


Díky moc za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 2 - kde jsou šablony kategorie a karty zboží?
PříspěvekNapsal: 29 čer 2013 10:22 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
292
Základní přiřazení šablon k kategoriím a produktům se dělá v Nastavení VirtueMart, záložka je to Šablony, tam si nastavte co chcete a to bude platit všude.
Pak se to dá nastavit pro jednu každou kategorii či produkt zvlášť, to nedoporučuji používat pro globální nastavení, pouze pokud potřebuji pro nějaký specifický produkt či kategorii jiné zobrazení, neb pak v tom bude chaos.
A šablony jsou primárně v components/com_virtuemart/views/category/tmpl/default.php a components/com_virtuemart/views/productdetails/tmpl/default.php.
Joomla 2.5 používá přepisovací model MVC
http://docs.joomla.org/Model-View-Controller

takže pokud potřebuji upravit nějaké šablony pro VM, dělám to na úrovni šablony pro Joomlu, ty soubory pak budou v templates/gk_esport/html/com_virtuemart/category/default.php (sem také nahrát další šablony, např. atmic.php) a templates/gk_esport/html/com_virtuemart/productdetails/default.php

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 2 - kde jsou šablony kategorie a karty zboží?
PříspěvekNapsal: 29 čer 2013 12:17 

Registrován:
10 zář 2010 10:57
Příspěvky:
49
Díky, akorát nerozumím tomu závěru :o)

VM mi měl instalovat zároveň i nějaké své templates? Tedy cokoliv do adresáře "templates"? Mám tam jen defaultní tapety a tu z Artisteeru, a ani jedna v sobě nemá html/com_virtuemart .... atd.

Pokud tedy budu mít default šablonu v joomle např. "artisteer", tak mohu přes templates/artisteer/html/com_virtuemart/ atd. budovat specifický systém úprav?

Mám totiž nyní i problém v tom, že šablona joomly má záměrně velké h1-h3 písmo a ještě jen velkými písmeny. V joomle to je pěkné, ale když pak mám takto i názvy výrobků, protože jsou to také h1 či h2, je to problém. Myslel jsem, že bych to vyřešil tím, že přenastavím všechny názvy výrobků na h4 či níže. Což je ale zase škoda kvůli vyhledávačům. A nebo že po přechodu do shopu nechám změnit celou template, za totožný vzhled jen jinak definovaná písma. Šlo by to tedy řešit přes default šablonu a výše uvedené vnořené komponenty do teplates?

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 2 - kde jsou šablony kategorie a karty zboží?
PříspěvekNapsal: 29 čer 2013 12:39 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
292
Šablony vzhledu jsou celé ve VirtueMartu a pokud je chci upravovat, tak můžu tam, nebo si šablona pro Joomlu přináší své šablony pro VM a ty jsou pak v ní, v adresáři html/ a příslušných podadresářích. Tedy pokud tam tyto soubory šablona z Joomly má, fajn, pokud ne, musí se vložit ručně.
Doporučuji si stáhnout nějakou šablonu např. od Gavick a podívat se do adresáře html/, tam by to mělo být vidět.
Ne, šablony z Artisteeru určitě šablony pro VM ubsahovat nebudou, musí se vytvořit a vložit. Jinak dělat šablony v klikacím editoru je možná už tak 20 let velmi špatný nápad. Jsou velké, nejsou optimalizované a obsahují chyby. Pokud cokoliv píšu ručně, mám celý kód pod kontrolou a výsledek tomu také bude odpovídat.
Ano, přesně tak. Pozor, upravují a načítají se pouze soubory z adresáře views, tedy default.php, ty ale lze přejmenovat, což tedy doporučuji.
Vyhledávače úroveň nadpisu absolutně nezajímá. Jinak není problém v šablonách pro VM těmto nadpisům přiřadit nějakou třídu, např. h1 class="category-vm" a tu si pak zvlášť nastylovat.
Šablonu bych neměnil, řešil bych to tím přepisováním.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 2 - kde jsou šablony kategorie a karty zboží?
PříspěvekNapsal: 29 čer 2013 12:45 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
292
Jo jinak bacha na ty šablony Gavick (to byl jenom příklad pro ilustraci), rozlezou se po celém systému, přepisují kde co a velice špatně se to nastavuje.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 2 - kde jsou šablony kategorie a karty zboží?
PříspěvekNapsal: 29 čer 2013 15:21 

Registrován:
10 zář 2010 10:57
Příspěvky:
49
Ideální - podívat se, jak se s tím pracuje. Akorát sem zcela mimo kde stáhnout nějakou free tapetu. Na tom Gavick je vše jen placené.

Jinak po h1 a h2 jeden robot google (a nejen ten) do druhé úrovně. Takže bych to nezanedbával :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 2 - kde jsou šablony kategorie a karty zboží?
PříspěvekNapsal: 29 čer 2013 22:46 

Registrován:
10 zář 2010 10:57
Příspěvky:
49
ještě bych se zeptal - lze nějak udělat, aby celá joomla a vm načítala dva css soubory? Abych měl pro joomlu klasický template.css a věci jako class="product_name" atd. si tahal VM z jiného souboru?

Jde mi o to, že když si změním v Artisteeru třeba jen barvy, budu muset vždy upravovat template.css o přidání položek VM.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 2 - kde jsou šablony kategorie a karty zboží?
PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 11:27 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
292
Free šablon je na netu spousta, stačí pohledat. Třeba zde:
http://www.freshjoomlatemplates.com/
http://joomlatp.com/joomla-2.5-templates/
ovšem nevím, jestli obsahují i šablony pro VM, je možné že ty jsou všechny placené.

avanax píše:
Jinak po h1 a h2 jeden robot google (a nejen ten) do druhé úrovně.

No tak tohle je absolutní nesmysl a hned několika násobný. Roboty struktura HTML či CSS nezajímá, oni ji totiž ani nikdy neuvidí. Navíc hiearchická struktura nadpisů je v normě HTML 4.x od W3C pouze doporučená, není to žádné dogma. Co to ale je, je zaklínadlo různých SEO-expertů a pod. Ono je to o tahání peněz lidem z kapsy: když někdo řekne že nejsou vyplněné meta tagy, že není H1 na stránce, že kód není validní, tak to jsou věci, které lze snadno změřit či ověřit a tedy věci neznalý majitel e-shopu si to od onoho "experta" nechá udělat a samozřejmě za to zaplatí. Snadno vydělané peníze.

Ovšem když řeknu, že v Nature byl článek o nakupování v e-shopech a že tedy klíčová je navigace a že lidé nakupují intuitivně, tak to jsou informace, které jen velmi málokdo dokáže aplikovat, neb tomu jen velmi málokdo rozumí. Čili nevěřte všemu co se kde píše a když už, tak nahlédněte do technických zpráv od Google či Seznamu, o nadpisech tam není ani zmínka. Rozhodně doporučuji Plaváčkův blog a jeho články na Webtrhu.
http://www.blabolnik.cz/

VirtueMart má své vlastní styly, jsou v assets/css (nebo tak nějak, píšu to z hlavy).

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 2 - Šablony kategorie a karty zboží
PříspěvekNapsal: 26 říj 2013 13:22 

Registrován:
17 čer 2012 10:02
Příspěvky:
2
Pochopil jsem snad správně, že modifikované šablony kategorie a detailu zboží uložené do templejtu změní vzhled defaultně. Příklad - potřebuju u jedné kategorie náhledový obrázek vlevo a u jiné vpravo. Na to default nestačí. Takže uložit modifikovaný soubor s jiným názvem, ale do komponenty nebo do templejtu ???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 2 - Šablony kategorie a karty zboží
PříspěvekNapsal: 26 říj 2013 14:03 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
292
To, co je v šabloně Joomly přepisuje šablonu ve VM, tedy toto bych dal do šablony Joomly, např. default-left.php a default-right.php.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz