Právě je 24 dub 2025 15:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Twenty fourteen - Posunutí obsahu a horizontální nabídka
PříspěvekNapsal: 28 lis 2014 14:53 
C4 zákazník

Dobrý den,
ze začátku jsem používal šablonu 2013. Nebyl jsem spokojen a přešel na 2014 - měla být údajně více responzivní. Což je, ale jsou tu další problémy a výsledek je spíše horší. Konkrétní věci:
1) Mezi menu a prostorem kde začíná stránka je mrtvý prostor. Cíl: posunout nahoru a doleva, Řešení: nevím
2) V demu je možnost horizontálně se měnících stránek (2 až 3) s aktivními prvky volby (zřejmě jsem nepoužil správný terminus technicus) - nenašel jsem nikde možnost jak to v 2014 nastavit. Klidně na Vaše doporučení bych přešel na nějakou šablonu kde to funguje .

Stránku řeším už 3 týdny a začínám svoji hlavní činnost odsouvat na vedlejší kolej, což není dobré. Mohl byste mi poradit nějakou šablonu, kde je co nejméně mrtvého prostoru nejen v demu) a lze nastavit horizontální posun hlavních fotografií (jako např. v Business Pro?). Jde mi o konkrétní dobrou zkušenost. Ne o nějaký zdroj - těch je uvedeno všude hodně.

Předem děkuji za čas, která věnujete mé prosbě.

Předmět příspěvku: Re: Twenty fourteen - Posunutí obsahu a horizontální nabídka
PříspěvekNapsal: 28 lis 2014 14:57 
C4 zákazník

tak to jsem zvrzal, ten dotaz se hodí spíše k Ostatním (ne do Fotogalerie)

Předmět příspěvku: Re: Twenty fourteen - Posunutí obsahu a horizontální nabídka
PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 18:57 
C4 podpora
C4 podpora

Dobrý den,

pro změnu šířky obsahu musíte upravit soubor se styly. Takže v administrace aplikace WordPress přejděte do sekce Vzhled > Editor. Pokud máte šablonu aktivní, tak by se Vám měl rovnou pro editaci otevřít soubor Twenty Fourteen: Kaskádové styly (CSS) (style.css). Pokud se zobrazí jiný, tak vyberte vpravo nahoře v rozbalovacím seznamu šablonu Twenty Fourteen a pod ním dole v části Styly klikněte na Kaskádové styly (CSS). Pak ve zdrojovém kódu najděte část:
Kód:
.site-main .mu_register,
.widecolumn > h2,
.widecolumn > form {
   margin: 0 auto 48px;
   max-width: 474px;
   padding: 0 30px;
}
a na řádku se šířkou max-width si upravte hodnotu 474px na větší rozměr (buď v px nebo %). Změnu potvrďte tlačítkem Aktualizovat soubor. Ale jelikož k obsahu patří i další části (např. komentáře), tak pokud chcete změnit i jejich šířku, jednoduše v souboru najděte a upravte další řádky s max-width: 474px;. Většinou je z názvu tříd hned patrné, o jakou část se jedná.

S posunutím obsahu nahoru bych ještě počkal, protože pokud příspěvkům/stránkám nastavíte Náhledový obrázek, tak to možná ani nebude nutné.

"Horizontální stránky" fungují pouze s typem obsahu Příspěvek, který musí mít štítek doporuceno (přidává se v editaci příspěvku v části Štítky). Název štítku a nastavení zobrazení si případně můžete změnit v sekci Vzhled > Šablony > Přizpůsobit, kde si stačí v levém menu rozbalit část Doporučený obsah. Jako obrázek se automaticky použije Náhledový obrázek příspěvku.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]