Právě je 12 kvě 2021 09:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prestashop - Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 07 lis 2014 10:04 
C4 zákazník

Registrován:
12 bře 2014 15:39
Příspěvky:
53
Dobrý den. V modulech zdarma u presty je Cron task manager. Zkoušel jsem nastavit Cron mode: Basic a zadal jsem co hodinu spuštění aktualizace Google Site Map. Bez výsledku. Pokud nastavím Cron mode: Advanced a zašlu vám vygenerovaný odkaz pro uložení do Cronu na serveru, bude mi pak fungovat spouštění těch úloh, které si v modulu nastavím? Jde mi o to, abych nemusel při každém požadavku o změnu žádat vás, ale nastavení a načasování měl pod kontrolou a navíc přehledně zobrazeno v tabulce modulu. Ještě poznámka, pokud uložím nastavení Advanced zobrazí se chybová hláška:

Error!
An error occurred while trying to contact PrestaShop's cron tasks webservice.

Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 07 lis 2014 10:18 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Pochopil som spravne, ze kazdu hodinu chces aktualizovat sitemapu ? Trosku zbytocne imho... Napis na podporu o spustane cronu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 07 lis 2014 11:42 
C4 zákazník

Registrován:
12 bře 2014 15:39
Příspěvky:
53
Nechci každou hodinu spouštět cron sitemapu :), zkouším takto pouze funkčnost modulu. Příkazů pro cron mám víc a na více shopech. Pokud to lze nastavit v rámci backoffice pomocí tohoto modulu tak proč toho nevyužít. Můžu pak jednoduše administrovat frekvenci importů zboží a generování xml feedů pro srovnávače a další funkcionality, dle aktuální potřeby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 07 lis 2014 12:18 
C4 zákazník

Registrován:
12 bře 2014 15:39
Příspěvky:
53
Při procházení nastavení jsem si uvědomil, že pro tuto funkci bude asi potřeba aktivovat v NÁSTROJE-WEBSERVIS tuto službu, je to tak? A případně jak nastavit aby zde na serveru vše fungovalo?
-------------------------------------------------------------------------------------
Povolit PrestaShop Webservis

Před aktivací webservisu, si musíte být jistí
že URL rewriting je na tomto serveru povolen
že serverem je podporováno těchto 5 metod: GET, POST, PUT, DELETE a HEAD

Aktivní režim CGI pro PHP
Ujistěte se, že PHP na serveru není nakonfigurován jako modul Apache
-------------------------------------------------------------------------------------


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 10 lis 2014 13:32 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

Webové služby (Webservices) nemusíte mít v tomto případě aktivní. Ale pravděpodobně máte obchod v režimu údržby, takže v sekci Konfigurace > Údržba obchodu přepněte volbu Povolit obchod na Ano. Pak uložte v modulu nastavení Advanced, chyba by se již neměla zobrazovat. A případně si obchod zase přepněte zpět do režimu údržby (tzn. v sekci Konfigurace > Údržba obchodu nastavte volbu Povolit obchod na Ne).

Ano, modul lze použít pro vlastní správu cronů. Buď můžete použít variantu Basic, kdy se o spouštění stará vyloženě aplikace PrestaShop. Nebo můžete použít variantu Advanced a požádat na podpora@c4.cz o pravidelné spouštění URL adresy z konfigurace (např. každou hodinu). Jednotlivé cron úlohy se v obou případech budou spouštět dle nastavení v modulu. A samozřejmě nějaké náročné operace je ideální nastavit někdy ve večerních/ranních hodinách, kdy jsou servery nejméně vytíženy.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 11 lis 2014 10:16 
C4 zákazník

Registrován:
12 bře 2014 15:39
Příspěvky:
53
Děkuji za odpověď. Cron task manager jsem již spustil na produkčním webu v nastavení Basic. Při nastavení cron úlohy v určitou hodinu funguje jak má, ovšem pokud nastavení změním na "každou hodinu" tak nefunguje. Vyřeším tedy např pro aktualizaci xml feedů 4x denně zadáním cron úlohy 4x s odlišným časem. Ale zajímalo by mě, jestli to při nastavení "hourly" nefunguje i ostatním nebo je špatně něco na mém webu. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 11 lis 2014 17:37 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

testoval jsem hodinové nastavení cronů a funguje. Ale podobný problém se řešil i na oficiálním fóru aplikace. Uživatelům pomohlo v nastavení modulu přepnout volbu Cron mode z Basic na Advanced, uložit nastavení, vrátit volbu zpět na Basic a znovu uložit. Takže vyzkoušejte použít stejný postup.

Každopádně jsem zjistil, že při variantě Advanced se ignoruje interval/čas jednotlivých cronů a při spuštění proběhnou všechny cron úlohy. A to při větším množství úloh není optimální řešení.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 22:58 
C4 zákazník

Registrován:
26 pro 2014 20:08
Příspěvky:
72
Dobrý den,
zkouším konfigurovat "Plánovač [Cron tasks manager]" modul abych si ve 23:00 každý den aktualizoval XML feed. Nová úloha mi šla v pořádku přidat, nicméně ihned od začátku po instalaci modulu dostávám hlášku:
Chyba!
An error occurred while trying to contact PrestaShop's cron tasks webservice.

Mohu ji ignorovat, nebo musím kontaktovat podporu pro nějaké povolení/aktivaci?
Ptám se, protože v tomto vlákně vidím uvedeno:
...Webové služby (Webservices) nemusíte mít v tomto případě aktivní...
z čehž mi vychází, že stačí nastavit úlohu v modulu, ale trochu mě mate ta stále hlásící se chyba.

Děkuji za opověď JA.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 11:14 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

vyzkoušejte v nastavení modulu přepnout volbu Mód plánovače na Další nastavení a uložit změnu. A následně vraťte volbu Mód plánovače zpět na Základní a uložte nastavení. Pokud se bude chyba opakovat, tak v sekci Moduly > Moduly vyzkoušejte modul Plánovač [Cron tasks manager] zresetovat pomocí volby Obnovit původní. Pokud ani to nepomůže, tak modul odinstalujte, odstraňte a znovu nainstalujte. A znovu si nastavte cron úlohu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - Zprovoznění modulu Cron tasks manager
PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 12:44 
C4 zákazník

Registrován:
26 pro 2014 20:08
Příspěvky:
72
Dobrý den,
moc děkuji za radu - přepnutí a uložení do "Další nastavení" opravdu pomohlo a hláška se již nezobrazuje.

S pozdravem JA


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz