Právě je 15 kvě 2021 01:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Zobrazení podkategorií pod položkou v menu
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 11:39 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2016 12:50
Příspěvky:
38
Dobrý den.
Kategorie.
Rád bych docílil stejného náhledu pro kategorie jako na tomto odkazu.
http://addons.prestashop.com/en/demo/FO9629.html
Jak docílili, že pod kategorií phone mají veškeré zbylé kategorie a tím mají v horizontal menu v CATEGORIES všechny kategorie.
-založili kategorii pod kategorii "home" kategorii "phone" a pod "phone" dali zbylé kategorie?
Snad je dotaz srozumitelný.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení podkategorií pod položkou v menu
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 12:46 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

v ukázce mají posloupnost kategorií Home > Phone > Categories a v kategorii Categories jsou přiřazené podkategorie Asus, Acer, Apple atd. Do horizontálního menu je pak přidaná kategorie Categories, pod kterou se zobrazují její podkategorie.

Každopádně posloupnost kategorií si můžete vytvořit podle potřeby. Takže může být jen Home > Categories a v kategorii Categories budou zase další podkategorie Asus, Acer, Apple atd.

Pokud do horizontálního menu vložíte jakoukoliv kategorii, které obsahuje další podkategorie, ta se po najetí kurzoru automaticky rozbalí seznam přiřazených podkategorií.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení podkategorií pod položkou v menu
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 12:58 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2016 12:50
Příspěvky:
38
Děkuji.
Konkrétně u nás v horizontálním menu vložena kategorie sauna, kam jsem přiradil na zkoušku 3 podkategorie.
Bohužel nemám výsledek nezobrazí se šipka ...nic. Chyba šablony? nebo moje?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení podkategorií pod položkou v menu
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 13:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

v konfiguraci modulu "Horní hlavní nabídka [Top horizontal menu]" máte v pravém seznamu "Dostupné položky" výpis všech položek, které pro zobrazení v menu přidáváte do levého seznamu "Vybrané položky". Takže v seznamu "Dostupné položky" se přesuňte až do části Kategorie, ve které pod sebou naleznete všechny dostupné kategorie. V seznamu kategorií najděte Vaši kategorii Sauna a přidejte ji do levého seznamu "Vybrané položky".

Vy jste odkaz do kategorie Sauna pravděpodobně přidal natvrdo jako nový link (sekce "Přidat nový link" dole v konfiguraci modulu). Pokud odkaz vložíte jako link, tak u něj rozbalování podkategorií nefunguje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení podkategorií pod položkou v menu
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 13:44 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2016 12:50
Příspěvky:
38
Skvělá rada moc děkuji. Ještě prosím mimo téma - v patiččce odmazat vytvořil prestapro nebo spíše změna textu, kde najdu v FTP kódu.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení podkategorií pod položkou v menu
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 14:00 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

pokud není text vložen natvrdo v šabloně, tak by měl jít upravit v překladech aplikace. Překlady se provádí v administraci aplikace PrestaShop v sekci "Lokalizace > Překlady > Upravit překlady", kde stačí vybrat "Překlady Obchodu (Front Office)", pak název Vaší šablony, jazyk a kliknout na tlačítko Upravit. Na stránce s překlady si pak pomocí tlačítka Rozbalit vše/Zabalit vše rozbalte všechny sekce a najděte požadovaný text (např. pomocí Ctrl + F). Pak stačí upravit překlad textů podle potřeby a uložit.

Ale je možné, že text bude vložený natvrdo přímo v šabloně. V tom případě byste ho měl nalézt na FTP serveru v souboru /themes/nazev-vasi-sablony/footer.tpl.

Příště, prosím, pro nesouvisející dotaz vytvořte samostatné téma. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele, kteří hledají řešení stejného problému.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení podkategorií pod položkou v menu
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 14:17 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2016 12:50
Příspěvky:
38
Děkuji velice příště dám pozor.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz