Právě je 10 kvě 2021 09:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Zobrazení počet kusu skladem jako 5+ nebo 49+
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2013 12:34 

Registrován:
30 srp 2012 23:32
Příspěvky:
36
Dobrý den,

existuje modul nebo nejaka uprava pro upravu zobrazených kusu skladem ?

Například budu mit skladem 80ks polozek tak zobrazovat pouze 5+ (jako ze 5ks a více) nebo 49+ (jako ze 49ks a více)

Je to proto aby nás nemohla zkoumat konkurence.

Diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení počet kusu skladem jako 5+ nebo 49+
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 11:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7926
Dobrý den,

takovou úpravu můžete provést přímo ve zdrojovém kódu šablony. Pokud používáte standardní šablonu verze 1.5, tak se jedná se o soubor themes/default/product.tpl a tuto část kódu:

Kód:
<!-- number of item in stock -->
{if ($display_qties == 1 && !$PS_CATALOG_MODE && $product->available_for_order)}
   <p id="pQuantityAvailable"{if $product->quantity <= 0} style="display: none;"{/if}>
      <span id="quantityAvailable">{$product->quantity|intval}</span>
      <span {if $product->quantity > 1} style="display: none;"{/if} id="quantityAvailableTxt">{l s='Item in stock'}</span>
      <span {if $product->quantity == 1} style="display: none;"{/if} id="quantityAvailableTxtMultiple">{l s='Items in stock'}</span>
   </p>
{/if}

Tento řádek zobrazuje počet produktů skladem (pouze číslo):
Kód:
<span id="quantityAvailable">{$product->quantity|intval}</span>

Následující řádek zobrazuje za počtem text pro jeden produkt na skladě:
Kód:
<span {if $product->quantity > 1} style="display: none;"{/if} id="quantityAvailableTxt">{l s='Item in stock'}</span>

a tento řádek text pro více než jeden produkt na skladě:
Kód:
<span {if $product->quantity == 1} style="display: none;"{/if} id="quantityAvailableTxtMultiple">{l s='Items in stock'}</span>


Takže jestli chcete místo množství zobrazit např. 5+ u produktů, kterých je skladem více jak 80 kusů (resp. více jak 5 kusů), tak řádek:
Kód:
<span id="quantityAvailable">{$product->quantity|intval}</span>
bude po úpravě vypadat následovně:
Kód:
<span id="quantityAvailable">{if $product->quantity > 5}5+{else}{$product->quantity|intval}{/if}</span>

A případně si ještě budete muset upravit ty dva řádky s texty za množstvím produktů.

Samozřejmě po takové úpravě šablony je nutné v sekci Nástroje > Výkon > Smarty nastavit volbu Cache pro šablonu na Překompilovat šablony, pokud byly soubory zaktualizovány (nebo na Vynucená kompilace), aby se změna v šabloně projevila. Po načtení stránky se změnou toto nastavení můžete vrátit zpět. Pokud si na úpravu zdrojového kódu netroufáte, můžete se obrátit na některého z našich partnerů, který se aplikaci PrestaShop věnuje.

EDIT: Pokud má produkt kombinace, je ještě nutná úprava v souboru themes/default/js/product.js, kterou naleznete dále v diskuzi.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení počet kusu skladem jako 5+ nebo 49+
PříspěvekNapsal: 12 črc 2014 23:37 

Registrován:
12 črc 2014 23:34
Příspěvky:
5
Dobrý večer,

prosím, můžete mi poradit, kam přesně mám
Kód:
{if $product->quantity > 80}5+{/if}
umístit? Nějak se mi to nedaří rozběhnout :-(. Chtěl bych, aby se reálný počet kusů zobrazoval do 3 kusů. Jakmile by byly třeba 4 a více kusů skladem, zobrazilo by to 3+ atd.

Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení počet kusu skladem jako 5+ nebo 49+
PříspěvekNapsal: 20 črc 2014 18:40 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Podarilo sa niekomu toto poriesit ? Dopisal som kod, vyzera to byt ok ALE len v pripade, ze VYPNETE Javu... Vie niekto nejake riesenie ? Dakujem :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení počet kusu skladem jako 5+ nebo 49+
PříspěvekNapsal: 20 črc 2014 19:09 

Registrován:
12 črc 2014 23:34
Příspěvky:
5
To Kaper:

Můžeš poslat kód? Vyzkouším, díky!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení počet kusu skladem jako 5+ nebo 49+
PříspěvekNapsal: 20 črc 2014 20:59 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Kód:
<!-- number of item in stock -->
            <p id="pQuantityAvailable"{if $product->quantity <= 0} style="display: none;"{/if}>
               <span id="quantityAvailable">{if $product->quantity >= 10} 10+ {elseif $product->quantity >= 5} 5+ {else} {$product->quantity|intval} {/if}</span>
               <span {if $product->quantity > 1} style="display: none;"{/if} id="quantityAvailableTxt">{l s='Item'}</span>
               <span {if $product->quantity == 1} style="display: none;"{/if} id="quantityAvailableTxtMultiple">{l s='Items'}</span>
            </p>


Bol by som vdacny ak by niekto vedel poradit co s tym dalej


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení počet kusu skladem jako 5+ nebo 49+
PříspěvekNapsal: 29 srp 2014 16:44 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7926
Dobrý den,

kód máte správně. Ale je možné, že se Vám změna neprojevila, pokud má produkt nějaké kombinace. Pak totiž zobrazení množství kusů ovlivňuje i javascriptový kód. Takže ještě musíte udělat úpravu v souboru themes/default/js/product.js, ve kterém stačí za řádek:
Kód:
quantityAvailable = combinations[combination]['quantity'];
přidat ve Vašem případě (5+ a 10+) následující kód:
Kód:
      if (quantityAvailable >= 10)
      {
        quantityAvailableText = '10+';
      }
      else if (quantityAvailable >= 5)
      {
        quantityAvailableText = '5+';
      }
      else
        quantityAvailableText = quantityAvailable;

A nyní na řádku:
Kód:
$('#quantityAvailable').text(quantityAvailable);
použijete místo původní proměnné quantityAvailable novou proměnnou quantityAvailableText:
Kód:
$('#quantityAvailable').text(quantityAvailableText);

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz