Právě je 18 úno 2020 16:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 24 led 2020 10:16 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2017 12:03
Příspěvky:
19
Dobrý den, rád bych svůj eshop běžící na verzi 1.6.1.15 přesunul z nynější domény http://www.ploty-nokov.cz na hlavní doménu http://www.nokov.cz, kde mi nyní již eshop běží u jiného poskytovatele. Tedy doména http://www.ploty-nokov.cz by byla už potom jako kopie. Nicméně na stávajícím eshopu http://www.nokov.cz vedeného u jiného poskytovatele mám spousty registrovaných domén jako kopie k hlavní doméně http://www.nokov.cz. Jak provedu přesun obsahu z domény http://www.ploty-nokov.cz na doménu http://www.nokov.cz? Jak přiřadím ostatní své domény jako kopie k tomuto webu pokud už poběží na prestě? V eshopu mám také instalované a zaplacené moduly, které jsou přiřazeny k doméně http://www.ploty-nokov.cz jak to bude pokud shop poběží na jiné doméně, nepřijdu o moduly?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 24 led 2020 15:47 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7435
Dobrý den,

detailní návod na přesun naleznete například v tématu PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény.

Bohužel z Vašeho popisu není jasné, jak kopie webu fungují. Jedná se o alias, přesměrování nebo samostatné kopie se stejným obsahem? Můžete to prosím více upřesnit? Navíc jestli se jedná o duplicitní obsah na více doménách, tak to z hlediska SEO není optimální.

Je možné, že zakoupené moduly Vám budou fungovat i na jiné doméně. Ale pokud jste je pořídil jen pro určitou doménu, tak na jiné je pravděpodobně již používat nesmíte. To záleží hlavně na smluvních podmínkách/licenci daného modulu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 31 led 2020 09:18 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2017 12:03
Příspěvky:
19
Dobrý den,
postupoval jsem dle návodu, ovšem se mi nepodařilo změnit konfigurační soubor (https://navody.c4.cz/prestashop-konfiguracni-soubor). To se patrně nedělá na FTP serveru (kde to není možné v souboru přepsat), ale v databázi, je tomu tak? Pokud ano, jak to provedu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 31 led 2020 10:28 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7435
Dobrý den,

jedná se o soubor /config/settings.inc.php, který naleznete na FTP serveru. Pokud Vám soubor nelze upravit pomocí FTP klienta, tak si ho nejdříve stáhněte na lokální počítač. Pak soubor otevřete v nějakém textovém editoru (např. PSPad), proveďte v něm úpravy, uložte a zkopírujte zpět na FTP server.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 31 led 2020 12:07 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2017 12:03
Příspěvky:
19
Dobrý den,
připojení k databázi jsem upravil, ale opět se mi stránky na doméně nezobrazují. Prosím, nevíte kde by mohl být problém?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 31 led 2020 12:28 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7435
Dobrý den,

na stránce se Vám zobrazuje chyba:
Kód:
Fatal error: Uncaught Error: Class 'Adapter_ServiceLocator' not found ...

Takže pravděpodobně se nepřenesl kompletní web. Doporučuji obsah na FTP serveru znovu zkopírovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 01 úno 2020 18:21 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2017 12:03
Příspěvky:
19
Dobrý den,
FTP z původní domény jsem zkopíroval a přenesl na novou, ale pořád web není funkční... Můžete se prosím na to podívat odborným okem a sdělit v čem je problém?


Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 03 úno 2020 10:08 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7435
Dobrý den,

opět zdrojový kód aplikace nemůže najít nějakou část, nyní se jedná o soubor /classes/PrestaShopAutoload.php. Máte tento soubor na FTP serveru? Pokud ne, tak se opět nepřenesl kompletní obsah. Během kopírování na server (příp. ze serveru) by nemělo docházet k žádný chybám, takže zkuste soubory/adresáře přesouvat po částech.

Případně pokud máte s přesunem problémy, požádejte si pomocí autorizovaného požadavku o asistenci.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 03 úno 2020 16:46 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2017 12:03
Příspěvky:
19
Dobrý den,
za asistence byl objeven a doplněn chybný soubor a web již běží, ale ne zcela, ztratili se některé odkazy a obrázky. Zkusil jsem vymazat mezipamět, ale bez výsledku. Mohu Vás požádat o součinnost?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna domény
PříspěvekNapsal: 03 úno 2020 17:03 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7435
Dobrý den,

samozřejmě, stačí problém více upřesnit. Případně můžete přiložit screenshot obrazovky jako přílohu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz