Právě je 23 úno 2019 08:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Zboží i když je skladem, nelze objednat
PříspěvekNapsal: 05 pro 2017 12:05 
C4 zákazník

Registrován:
17 bře 2015 22:30
Příspěvky:
12
Dobrý den,

na eshopu i když mám zboží skladem, tak nelze objednat. Po kliknutí na přidat do košíku se zobrazí hláška : na skladě není dostatečné množství zboží. Tato chyba se projevuje jen u někoho. U mě v kanceláři to předčasem také zlobilo, ale neřešil jsem to. Nyní mi volala zákaznice, že nelze zboží objednat. V příloze zasílám fotku problému. Nevíte kde je problém? Zákaznice používá Chrome, Windows 7 a přístup byl z 88.102.245.163


Přílohy:
foto.jpg
foto.jpg [ 135.38 KiB | Zobrazeno 793 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zboží i když je skladem, nelze objednat
PříspěvekNapsal: 05 pro 2017 12:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6972
Dobrý den,

a není možné, že během prohlížení produktu opravdu došlo k jeho vyprodání? Vám se produkt také nepodařilo přidat do košíku, i když byl skladem?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zboží i když je skladem, nelze objednat
PříspěvekNapsal: 05 pro 2017 16:49 
C4 zákazník

Registrován:
17 bře 2015 22:30
Příspěvky:
12
Právě že ne. Ani tento produkt nebyl v jiném košíku. Mě to dnes fungovalo.

Cca před měsícem jsem ze svého počítače nemohl nic objednat, do košíku se sice zboží vložilo, ale když jsem otevřel košík, tak byl prázdný. Poté jsem zkusil z jiného PC a tam to bylo bez problému. Tak jsem tento problém ignoroval. Asi po 10 dnech vše opět fungovalo. Nevím co jsem udělal, možná vymazal cookies a cache prohlížeče... Ale nyní to nefunguje mým některým zákazníkům. Otázka je kolik zákazníků vzdalo objednávku aniž by mě na tento problém upozornili.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zboží i když je skladem, nelze objednat
PříspěvekNapsal: 06 pro 2017 16:11 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6972
Dobrý den,

pouhé přidání produktu do košíku nemá na stav zásob vliv. Musí dojít vyloženě k potvrzení objednávky, aby se ponížilo dostupné množství. Každopádně podobné chyby se špatně hledají, protože příčin může být několik. Ideální by bylo vytvořit si kopii webu a na ní se pokusit problém nasimulovat.

Doporučuji důkladně prověřit Error log webu (dole v administraci domény), jestli v čase problému neobsahuje nějaká chybová hlášení. A také na stránce produktu prozkoumat konzoli prohlížeče.

Případně pokud na webu máte v sekci "Nástroje > Výkon > CCC (KOMBINACE, KOMPRESE A CACHE)" zapnutou volbu "Smart cache pro JavaScript" nebo Komprese vloženého JavaScriptu v HTML, tak je zkuste deaktivovat. Mohli by mít na funkčnost webu vliv.

Problém by také mohl souviset se starší verzí aplikace, takže jestli nepoužíváte nejnovější verzi, doporučuji provést aktualizaci.

Nemáte-li na podobné analýzy znalosti, můžete o pomoc požádat některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci PrestaShop věnuje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zboží i když je skladem, nelze objednat
PříspěvekNapsal: 06 pro 2017 22:09 
C4 zákazník

Registrován:
29 úno 2016 12:20
Příspěvky:
4
Tento problém se bohužel vyskytuje i u nás na PrestaShopu 1.6.1.4.

Již dva zákazníci si stěžovali, že nemohou zboží skladem vložit do košíku. Jeden, co to nedokázal v Chrome, to pak nakonec dokázal v MS Edge. Já jsem tento problém zaznamenal v Chromě jednou již také, ale dosud jsem ho nedokázal navodit znovu.

Mám hypotézu, že problém může být ve starší verzi shopu, kde například v Chrome nelze spolehlivě uložit ani zeditovanou kartu produktu. Dosud jsem měl ale za to, že problém se objevoval právě jen v Back Office a v Chrome, kdy Chrome přestal v nějaké době podporovat synchronní požadavky typu XMLHttpRequest. Verze 1.6.1.9 již tato volání nepoužívá, takže tam už v Chrome editace produktu funguje:

http://build.prestashop.com/news/presta ... e-release/

Možná že tedy ve verzi 1.6.1.9 nenastává ani problém s nemožností vložit do košíku zboží skladem. Nic lepšího mě zatím nenapadlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zboží i když je skladem, nelze objednat
PříspěvekNapsal: 21 led 2019 07:04 
C4 zákazník

Registrován:
21 čer 2015 12:27
Příspěvky:
40
Mám podobný problém. Nestává se to často a ani u stejného zboží. Jak jste to vyřešil? Používám verzi 1.6.23.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz