Právě je 16 led 2021 21:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Zadání feedu - Šablona XML není platná
PříspěvekNapsal: 08 dub 2015 12:47 
C4 zákazník

Registrován:
07 lis 2014 13:46
Příspěvky:
23
Dobrý den, potřebovala bych poradit s exportem zboží na srovnávače. Instalovala jsem si Prestacenter XML Export Free a teď se pokouším ručně vytvořit feedy. Zadávám toto:

Kód:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<SHOP>
  <SHOPITEM ps_block="product">
    <PRODUCT>{Acai Berry 500mg 120 kapslí}</PRODUCT>
    <EAN>{ean}</EAN>
    <PRODUCTNO>{870001}</PRODUCTNO>
    <DESCRIPTION>{Plody jihoamerické palmy napomáhající spalování tuků}</DESCRIPTION>
    <CATEGORYTEXT>{Zdravé hubnutí}</CATEGORYTEXT>
    <URL>{http://vital-shop.cz/index.php?id_product=11&controller=product&cid=25}</URL>
    <MANUFACTURER>{manufacturer}</MANUFACTURER>
    <ITEM_TYPE>{condition: "new"}</ITEM_TYPE>
    <DELIVERY_DATE>{availability: "0"}</DELIVERY_DATE>
    <IMGURL>{http://vital-shop.cz/index.php?id_product=11&controller=product&cid=25}</IMGURL>
    <PRICE_VAT>{490.00}</PRICE_VAT>
  </SHOPITEM>
</SHOP>


Když chci uložit, objeví se hláška:
Šablona XML není platná. Na řádce 9 se nachází neuzavřená entita (chybějící středník). Na řádce 9 se nachází neuzavřená entita (chybějící středník). Na řádce 13 se nachází neuzavřená entita (chybějící středník). Na řádce 13 se nachází neuzavřená entita (chybějící středník).

Můžete mi prosím poradit, kam středníky umístit? Nebo jestli to vůbec dělám spávně? Je to správný postup exportu zboží na srovnávače nebo je potřeba udělat ještě něco dalšího?

Předem děkuji za odpověď
Monika Tesárková


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zadání feedu - Šablona XML není platná
PříspěvekNapsal: 10 dub 2015 11:11 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

šablonu nemusíte editovat, pokud nechcete upravit její stávající strukturu. Jedná se o vzor, pomocí kterého se pak automaticky vygeneruje obsah XML souboru. Takže místo proměnných {name}, {ean}, {reference} atd., nemusíte zadávat reálné hodnoty (např. název produktu), ty se automaticky nahradí správnými hodnotami. Pokud jste tedy v šabloně již provedl úpravy, což je patrné z ukázky, tak Vám doporučuji obnovit výchozí šablony. V administraci aplikace PrestaShop přejděte do sekce Moduly > Moduly a u modulu PrestaCenter XML Export Free rozbalte vpravo tlačítko a klikněte na Obnovit původní. Generování šablon se u tohoto modulu provádí tak, že v seznamu zaškrtnete danou služby (příp. služby), dole kliknete na tlačítko Hromadné akce a následně na Vytvořit XML soubor. Obsah XML souboru si pak můžete zobrazit kliknutím na Podrobnosti u dané služby a následně na název (příp. datum vytvoření) XML souboru. Pravidelné automatické přegenerování obsahu bohužel tato zdarma dostupná verze modulu neumožňuje, takže pokud chcete XML feedy zaktualizovat, musíte přegenerování spouštět manuálně. Pokud byste chtěl tuto činnost zautomatizovat, tak byste si musel pořídit jednu z placených verzí modulu (Pro nebo Multi), které navíc generují i kombinace a vlastnosti.

Případně jsou k dispozici další moduly, např. zdarma dostupný Srovnávače zboží - export xml, který umožňuje nastavit automatické přegenerování obsahu, nebo jeho placená verze Srovnávače zboží - export xml s variantami produktů. A další placené moduly XML Exporty zboží, XML feed českých katalogů a XML export pro agregátory zboží.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zadání feedu - Šablona XML není platná
PříspěvekNapsal: 10 dub 2015 19:47 
C4 zákazník

Registrován:
07 lis 2014 13:46
Příspěvky:
23
Mockrát díky, hledám složitosti, kde nejsou.
Díky
M.T.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zadání feedu - Šablona XML není platná
PříspěvekNapsal: 15 dub 2015 10:05 
C4 zákazník

Registrován:
07 lis 2014 13:46
Příspěvky:
23
Dobrý den, ještě bych se chtěla zeptat k tomuto tématu, postupovala jsem podle Vaší rady a v podrobnostech se feedy ukazují jako aktivované a v pořádku odeslané. Nicméně když zkusím zadat na Zboží nebo Heuréce název mého produktu, který je ve feedu vypsaný, (konkrétně se jedná o Prostate Plus, který nikdo jiný nenabízí), srovnávač ho nenajde. Mám udělat ještě něco? Je třeba nutné můj e-shop zaregistrovat na Zboží atd?

Děkuji za odpověď
M.T.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zadání feedu - Šablona XML není platná
PříspěvekNapsal: 15 dub 2015 11:16 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

ano, Váš obchod musíte do služby Zboží i Heureka zaregistrovat. Následně v konfiguraci dané služby zadáte adresu vygenerovaného XML feedu, ze kterého pak bude služba pravidelně automaticky provádět import Vašich produktů.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz