Právě je 23 bře 2019 21:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Vytvoření zálohy databáze
PříspěvekNapsal: 29 dub 2014 14:47 
C4 zákazník

Registrován:
01 dub 2014 09:05
Příspěvky:
7
Přešel jsem na jiný operační systém WIN 7 Home Premium a vše vypadá ,že funguje,ale při vytváření zálohy prestashopu z konfigurace se záloha nevytvoří a není co ukládat,pc pracuje ,ale neobjeví se soubor zálohy ,který si ukládám na flash disk..např. ....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vytvoření zálohy databáze
PříspěvekNapsal: 29 dub 2014 15:34 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

jakou verzi aplikace PrestaShop používáte? V nejnovější verzi 1.6.0.6 funguje vytváření záloh bez problému.

Pomocí administrace aplikace PrestaShop můžete provést kompletní zálohu databáze. Učinit tak můžete v sekci Nátroje > Záloha DB. Na této stránce klikněte v části Prohlášení před vytvořením nové zálohy na Přečetl(a) jsem si odmítnutí odpovědnosti - Vytvořit novou zálohu a po úspěšném vytvoření zálohy klikněte na Stáhnout záložní soubor. Stažený záložní soubor pak naleznete ve Vašem počítači.
Balíček se zálohou můžete také nalézt přímo na FTP serveru v adresáři nazev-admin-slozky/backups/.

Stažený záložní soubor bude ve formátu 13981222-28ef6d93.sql.gz. Celý tento balíček si pak můžete překopírovat na flash disk.
Pokud někdy budete chtít zálohu obnovit, tak je nutné z balíčku extrahovat záložní soubor s koncovkou .sql (pravým tlačítkem kliknout na balíček a zvolit Extrahovat zde) a soubor pomocí PhpMyAdmin naimportovat do databáze.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vytvoření zálohy databáze
PříspěvekNapsal: 30 dub 2014 07:36 
C4 zákazník

Registrován:
01 dub 2014 09:05
Příspěvky:
7
Bohužel používám starou verzi 1.5.3.1. a nejsem tak zdatný abych zkusil přechod na novou verzi 1.6.0.6. a nerad bych experimentoval a přišel o celý zatím funkční e-shop.Bohužel ani nemám nikoho kdo by toto provedl odborně a bez problémů.....Zálohu jsem vždy prováděl podle toho jak jste popsal ,ale s přechodem na nový OS to skončilo a nelze...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vytvoření zálohy databáze
PříspěvekNapsal: 30 dub 2014 13:45 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

záloha se vůbec nevytvoří, nebo se vytvoří, ale nejde stáhnout? Vyzkoušejte si na FTP serveru v adresáři nazev-admin-slozky/backups/ zkontrolovat, zda tam nejsou uložené zálohy. Pokud by tam byly, můžete si je jednoduše překopírovat do počítače a pak na flash disk.
Přechod na nový operační systém by neměl mít žádný vliv na správnou funkčnost vytváření záloh v administraci aplikace PrestaShop.

Provést aktualizaci na nejnovější verzi aplikace není nic složitého, aktualizaci můžete jednoduše provést pomocí modulu Automatická aktualizace [1-click Upgrade].
Jestli si ale na proces aktualizace netroufáte, můžete se obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci věnuje.

Je zde ale riziko, že některé moduly, které používáte a šablona nemusí být plně kompatibilní s nejnovější verzí aplikace PrestaShop. Pokud používáte nějaké placené moduly, jejich kompatibilitu s nejnovější verzí si můžete ověřit u tvůrců modulů.

Jestli se Vám nedaří provést zálohu databáze pomocí administrace aplikace PrestaShop, můžete ji také provést manuálně. Stačí se přihlásit do databáze a pomocí PhpMyAdmin - Export databáze nebo Adminer - Export databáze databázi vyexportovat.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vytvoření zálohy databáze
PříspěvekNapsal: 06 bře 2019 20:46 
C4 zákazník

Registrován:
04 dub 2017 00:08
Příspěvky:
14
Dobrej, muze se stat, ze pri vytvoreni databaze viz. vas popis mi zmizi nejake produkty, mam pocit, ze sem jich tam mel vice?

Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vytvoření zálohy databáze
PříspěvekNapsal: 07 bře 2019 09:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7031
Dobrý den,

pokud se Vám během exportu nebo importu nezobrazilo nějaké chybové hlášení, tak by měl být obsah databází shodný. Můžete pro jistotu porovnat počet řádků v tabulkách, které začínají na ps_product (příp. vasprefix_product). Například v aplikaci phpMyAdmin stačí vybrat databázi a přejít na záložku Struktura, kde naleznete seznam všech tabulek i s počty řádků.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz