Právě je 13 srp 2020 04:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení odkazu k obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 02 kvě 2012 12:59 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7666
Dobrý den,

musíte si uvědomit, že toto fórum je určeno zákazníkům Webhostingu C4, který je optimalizovaný pro správný chod aplikace PrestaShop. A pokud máte stránky umístěné na jiném hostingu, kde máte s aplikací problémy, nedokážu Vám poradit, protože u nás stejný problém nenastal. Většina těchto chyb souvisí právě s nastavením serverů. Takže jedinou možností je směrovat dotaz na podporu Vašeho hostingu. A pokud Váš hosting takovou podporu neposkytuje a Vy ji vyžadujete, budete muset změnit Vašeho poskytovatele, jak jsem Vám již psal v tomto tématu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení odkazu k obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2020 00:23 
C4 zákazník

Registrován:
15 kvě 2020 00:21
Příspěvky:
4
Radek Plašil píše:
Dobrý den,

odkaz lze vložit pomocí úpravy zdrojového kódu šablony. V souboru themes/prestashop/category.tpl najděte tento řádek:
Kód:
<img src="{$link->getCatImageLink($category->link_rewrite, $category->id_image, 'category')}" alt="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" title="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" id="categoryImage" width="{$categorySize.width}" height="{$categorySize.height}" />

a před řádek vložte kód:
Kód:
{if $category->id == id-kategorie}<a href="odkaz-do-shopu">{/if}

a za řádek tento kód:
Kód:
{if $category->id == id-kategorie}</a>{/if}

V přidaném kódu si nahraďte text id-kategorie číslem (id) kategorie, u které se má odkaz objevit. A také si upravte text odkaz-do-shopu na adresu, kam má odkaz směřovat.

Takže např. pokud chcete odkaz zobrazovat u kategorie s id 12 a odkaz bude mít např. tvar http://www.odkaz-na-velkoobchod.cz/, upravený řádek bude vypadat následovně:
Kód:
{if $category->id == 12}<a href="http://www.odkaz-na-velkoobchod.cz/">{/if}<img src="{$link->getCatImageLink($category->link_rewrite, $category->id_image, 'category')}" alt="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" title="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" id="categoryImage" width="{$categorySize.width}" height="{$categorySize.height}" />{if $category->id == 12}</a>{/if}

Aby se změna projevila, po úpravě souboru zapněte volbu Nucená kompilace (sekce Preferences - Performance), načtěte stránku s úpravou a volbu Nucená kompilace deaktivujte.



Dobrý den, platí ještě tato rada? Nedaří se mi. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení odkazu k obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2020 12:12 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7666
Dobrý den,

jedná se o návod pro starší verzi PrestaShop 1.4, takže pokud používáte tuto verzi, tak je postup stále platný.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení odkazu k obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 05 črc 2020 16:55 
C4 zákazník

Registrován:
15 kvě 2020 00:21
Příspěvky:
4
Radek Plašil píše:
Dobrý den,

odkaz lze vložit pomocí úpravy zdrojového kódu šablony. V souboru themes/prestashop/category.tpl najděte tento řádek:
Kód:
<img src="{$link->getCatImageLink($category->link_rewrite, $category->id_image, 'category')}" alt="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" title="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" id="categoryImage" width="{$categorySize.width}" height="{$categorySize.height}" />

a před řádek vložte kód:
Kód:
{if $category->id == id-kategorie}<a href="odkaz-do-shopu">{/if}

a za řádek tento kód:
Kód:
{if $category->id == id-kategorie}</a>{/if}

V přidaném kódu si nahraďte text id-kategorie číslem (id) kategorie, u které se má odkaz objevit. A také si upravte text odkaz-do-shopu na adresu, kam má odkaz směřovat.

Takže např. pokud chcete odkaz zobrazovat u kategorie s id 12 a odkaz bude mít např. tvar http://www.odkaz-na-velkoobchod.cz/, upravený řádek bude vypadat následovně:
Kód:
{if $category->id == 12}<a href="http://www.odkaz-na-velkoobchod.cz/">{/if}<img src="{$link->getCatImageLink($category->link_rewrite, $category->id_image, 'category')}" alt="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" title="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" id="categoryImage" width="{$categorySize.width}" height="{$categorySize.height}" />{if $category->id == 12}</a>{/if}

Aby se změna projevila, po úpravě souboru zapněte volbu Nucená kompilace (sekce Preferences - Performance), načtěte stránku s úpravou a volbu Nucená kompilace deaktivujte.



Dobrý den, pokouším se o připojení odkazu, ale vůbec se mi nedaří.

Zkoušela jsem různé varianty podoby ID kategorie nebo měnit subcategory a category a nic z toho nefunguje. Kde je prosím problém?

Kód:
<div class="subcategory-image">
                  <a href="{$link->getCategoryLink($subcategory.id_category, $subcategory.link_rewrite)|escape:'html':'UTF-8'}" title="{$subcategory.name|escape:'html':'UTF-8'}" class="img">
                  {if $subcategory.id_image}
{if $subcategory->id_image == 110}<a href="https://www.pomahamprirode.cz/content/24-radimerske-motyli-kralovstvi">{/if}
                           <img class="replace-2x" src="{$link->getCatImageLink($subcategory.link_rewrite, $subcategory.id_image, 'medium_default')|escape:'html':'UTF-8'}" alt="{$subcategory.name|escape:'html':'UTF-8'}" width="{$mediumSize.width}" height="{$mediumSize.height}" />
{if $subcategory->id_image == 110}</a>{/if}
                                                {else}
                     <img class="replace-2x" src="{$img_cat_dir}{$lang_iso}-default-medium_default.jpg" alt="{$subcategory.name|escape:'html':'UTF-8'}" width="{$mediumSize.width}" height="{$mediumSize.height}" />
                  {/if}
               </a>
                         </div>


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení odkazu k obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 07 črc 2020 17:07 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7666
Dobrý den,

jelikož používáte PrestaShop 1.6 a tento návod byl určen pro starší verzi 1.4, tak prosím nejdříve upřesněte, čeho chcete docílit. Ideálně přiložte i snímek části stránky s popisem úpravy.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz