Právě je 16 črc 2019 14:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 10 led 2012 02:00 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 črc 2011 22:28
Příspěvky:
103
Dobrý den. Chtěl bych na stránky vliožit sledování pomocí Tracking Code prozatím na stránky Home - Products. Vygenerovaný kód jsem vložil do header.tpl odeslal na web. Pak jsem zkontroloval zdrojový kód a script se tam objevil dvakrát. Jednou zřejmě ze stránky php a podruhé z té šablony. V návodu na https://www.google.com/analytics/ sice je poznámka "
U všech stránek v jazyce PHP vložte následující kód do souboru (například analyticstracking.php) a nahrajte jej na svůj web. Poté na každou stránku šablony bezprostředně za otevírací značku <body> přidejte následující řádek: <?php include_once("analyticstracking.php") ?>." ale moc chytrý z ní nejsem:) Nevíte náhodou jak a kam onen script správně vkládat? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 10 led 2012 12:21 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
746
Dobrý den.

PrestaShop má k tomuto účelu standardní modul.
Jděte do Administrace > Modules , zde v části Analýza a statistiky najdete modul Google Analytics.
Modul je nutno nejprve Instalovat tlačítkem vpravo, po instalaci bude pod jménem modulu odkaz pro nastavení, kde stačí zadat Vaše ID.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 17:48 

Registrován:
12 kvě 2012 17:39
Příspěvky:
1
ahoj/dobrý den (nebo jak si tu všici říkáte)

Mám prestashop asi 2. den a potřeboval bych prosím poradit s vložením Google Analytics a s patičkou webu. Četl jsem toto vlákno avšak v Modulech GA vůbec nemám. Tedy v administraci CMS není. Modul GA je ve složce Modules, která je hned v hlavním adresáři na FTP. Ale zdá se, že ten modul není propojený s administrací. Když se ho v administraci snažím nahrát z PC, tak to nefunguje. Když se ho snažím v adminu vložit přímo z Prestashop addons, tak mě to ani nepřihlásí.

Prosím o radu, jak na to, jestli někdo ví.

A ještě mě zajímá úprava patičky. Chci tam vložit své hyperlinky a vymazate cizí hyperlinky. Prý by to mělo jit v souboru /themes/prestashop/footer.tpl - tam jsem také skutečně našel původní hyperlinky. Přepsal jsem je, uložil soubor přes FTP na web a stejně tam zůstaly původní. Jako by to vůbec nebylo propojené s webem.

Děkuji za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2012 10:32 

Registrován:
11 črc 2011 15:43
Příspěvky:
140
Preferences -> Performance -> Nucena kompilace: ANO, Cache: NE

Pokud upravujete cokoliv v souborech je nutné takto nastavit a po úpravách přepnout zpět na NE, ANO

modul by měl být umístěn v root/modules/ganalytics/

V administraci bych se jeste podíval jestli nemáte zaplý filtr na zobrazení pouze aktivních modulů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2012 10:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
746
Dobrý den.

Modul Google Analytics je standardní modul PrestaShopu, takže přidávat ho není třeba, stačí ho pouze instalovat tlačítkem v seznamu.
Obrázek
a poté povolit nově zobrazeným odkazem
Obrázek



Přidávat ho musíte pouze v případě aktualizace a pak je ideální modul stáhnout jako ZIP do Vašeho počítače a pak přidat přes Administrace > Modules.
Obrázek



Pokud modul v seznamu modulů nevidíte a není zapnutý filtr, jak píše Phenix, může to být způsobeno například také pluginem pro blokování reklamy ve Vašem prohlížeči. Mě se to stalo v Mozille s pluginem Adblock Plus.



Zapojení modulů do PrestaShopu se pak provádí zavěšením modulu na některý z Hook-ů v Administrace > Modules > Positions, většina modulů (včetně Google Analytics) se ale na vhodný hook navěsí automaticky po povolení.




Na druhou otázku již Phenix odpověděl, pro příště ale jakékoliv další otázky, které se přímo netýkají daného tématu, vkládejte do tématu nového! Je to nezbytné pokud chceme udržet fórum přehledné pro všechny návštěvníky.


Přílohy:
Screen.jpg
Screen.jpg [ 13.72 KiB | Zobrazeno 8689 krát ]
Screen3.jpg
Screen3.jpg [ 19.01 KiB | Zobrazeno 8689 krát ]
Screen2.jpg
Screen2.jpg [ 35.68 KiB | Zobrazeno 8689 krát ]

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 02 čer 2012 13:59 

Registrován:
02 čer 2012 11:25
Příspěvky:
3
Prosím o radu.
Modul v1.4.1 nainstalovaný mám, povolený i správně vložený ID a modul zakotvený v hlavičce webu, přesto mi GA pořád ukazuje, že Sledování není nainstalováno. Zkoušel jsem už snad všechno možné včetně zakázání cache, ale pořád mi to nic neměří...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 05 čer 2012 11:45 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
746
Dobrý den.

V nastavení modulu Google Analytics je sekce Podpora. Projděte si jednotlivé body a ověřte, zda je vše připraveno a nastaveno tak, jak je tam popsáno.

Pokud problém v nastavení není a Váš shop je na Webhostingu C4, můžete mi na adresu podpora@c4.cz poslat Váš kód a já jej zkusím zadat do svojí testovací instalace.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 05 čer 2012 14:52 

Registrován:
11 črc 2011 15:43
Příspěvky:
140
Kdyz jsem naposledy nastavoval GA tak trvalo nekolik hodin nez GA zacal ziskavat data.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 21:59 

Registrován:
02 čer 2012 11:25
Příspěvky:
3
jo opravdu to chtělo jen chvíli počkat ;) nejprve mě to trochu zmátlo, protože všude jinde to je okamžitě...
Každopádně díky za rady


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Vložení měřícího kódu Google Analytics
PříspěvekNapsal: 11 zář 2013 19:24 

Registrován:
11 zář 2013 19:15
Příspěvky:
2
Dobrý den, mám na PrestaShopu aktivovaný modul Google Analytics a automaticky se mi zavěsil do Header of pages. Teď se mi ale zobrazují v Google Analytics jen některé stránky, ale ne všechny produktovky. Potřeboval bych vědět, kam ho zavěsit, aby se mi zobrazovaly návštěvy na konkrétních stránkách každého produktu (zboží).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz