Právě je 02 črc 2022 16:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Velkoobchod a fakturace (multistore?)
PříspěvekNapsal: 03 úno 2022 21:36 
C4 zákazník

Registrován:
18 črc 2020 19:18
Příspěvky:
10
Dobrý den,

náš problém je následující: Chceme velkoobchodně prodávat některé z našich výrobků, fakturu bychom chtěli vytvářet přes Prestu přes "Přidat novou objednávku", kde již budeme mít vytvořeného VO odběratele (případně i zvlášť skupinu zákazníků).

Pokud ale budeme mít na skladě pro MO zákazníky 5ks produktu a VO odběratel požaduje 10ks museli bychom tento produkt (jeho skladové zásoby) navýšit na 15ks, aby při objednávce VO odběratele nedošlo ke změně skladových zásob pro MO zákazníka a zároveň aby nás Presta pustila přes tyto skladové zásoby vytvořit tu fakturu. Jde nám více méně jen o to, abychom byli schopni vepsat jakékoliv množství zrovna chceme (nehledě na stav skladu), aby se to ale nepropsalo nikde jinde než do té faktury..

To nás samozřejmě napadlo jako první řešení. V minulosti se již někdo na velkoobchod ptal, kde jste doporučovali multistore. Pro nás zatím španělská vesnice, ale pro velkoobchodní prodej by to bylo asi lepší? Nedokážeme si moc představit, jak to funguje.. pokud tedy existuje nějaký srozumitelný návod/modul, tak budeme rádi za vaše doporučení.

Děkujeme za odpověď.


Přílohy:
Capture.PNG
Capture.PNG [ 25.02 KiB | Zobrazeno 158 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Velkoobchod a fakturace (multistore?)
PříspěvekNapsal: 04 úno 2022 17:10 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8226
Dobrý den,

pomocí multistore si můžete vytvořit další obchod, který nebude sdílet skladové zásoby. V administraci aplikace přejděte do sekce "Konfigurace > Nastavení eshopu > Hlavní" a zaktivujte volbu "Povolit Multistore". Do menu se Vám přidá nová sekce "Konfigurace > Nástroje > Obchody Multistore", ve které uvidíte strom s hlavní skupinou obchodů Default a v ní Váš stávající obchod. Před vytvořením nového obchodu pro jistotu v části "Obchody Multistore" přejděte do úprav skupiny Default a zkontrolujte, jestli máte nastavenou volbu "Sdílet dostupné množství na skladě" na Ne. Pak se vraťte zpět a v horní části stránky klikněte na tlačítko "Přidat nový obchod". Následně zadejte název obchodu a pokud ostatní volby ponecháte bez změny, dojde ke kompletnímu zkopírování dat z původního obchodu do nového. Nebo samozřejmě můžete zvolit, které části se nebudou importovat. Po uložení se Vám vytvoří nový obchod ve skupině Default. Je zde i možnost, celý obchod zpřístupnit na jiné adrese, ale to dle Vašeho popisu zřejmě nepotřebujete. Nyní stačí přejít do nějaké sekce v administraci obchodu (např. "Katalog > Produkty") a v ní se Vám nově v horní části stránky zobrazí lišta, pomocí které se můžete přepínat mezi jednotlivými obchody. Úpravy lze pak provádět buď pro jednotlivé obchody, nebo i pro celou skupinu obchodů.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2022 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz