Právě je 21 led 2021 08:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - URL s filtraci nefunguje pouze pro jeden případ
PříspěvekNapsal: 26 bře 2016 09:21 
C4 zákazník

Registrován:
20 lis 2015 16:35
Příspěvky:
7
Nefunguje mi pouze jedno URL pro filtraci zboží

V horním menu kliknu Dívky ... objeví se položky pro dívky a možnost filtrace
na filtru kliknu "Celoroční obuv" a v rozšíření kliknu "Goretex"

Zobrazí se mi korektně správné produkty a v prohlížeči vidím uRL
http://obchod.bota-bota.cz/divky/#/kate ... va-goretex

Když dám ovšem refresh nebo použiji toto URL přímo v novém okně tak k výběru zboží nedojde a nehlásí to nikde žádnou chybu ... nevím co se děje a proč nevybírá zboží.

Co nechápu je, že pro ostatní stejný postup funguje. Pokud totéž udělám v kategorii Chlapci tak není problém. Funguje to i v kategorii Dívky, ale nesmím použít "Celoroční obuv" ta způsobuje nefunkční vyhledávání ... co s tím ?
tento filr funguje

http://obchod.bota-bota.cz/divky/#/kate ... va-goretex


----- asi mne ted napadl duvod ----
pouzivam modul pro "pekne URL" bez id a Presta tedy musi z textu URL zpětně dohledat id kategorie a když jsou podkategorie stejně pojmenované tak pro "celorocni-obuv" najde tři podkategorie a neví kterou vzít, takže vezme asi tu první a to je ta ve větvi "Chlapci"

Takže bych potřebovat URL ve formě s ID kategorie a ID podkategorie, aby to fungovalo. Otazka je zda takové URL funguje, když mám aktivní modul "CleanURLS"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - URL s filtraci nefunguje pouze pro jeden případ
PříspěvekNapsal: 26 bře 2016 09:23 
C4 zákazník

Registrován:
20 lis 2015 16:35
Příspěvky:
7
Tak jsem už našel i format URL, který filtruje to co chci. Strávil jsem s tím hodně času, tak to třeba někomu ušetří nervy

obchod.bota-bota.cz/index.php?id_category=17&controller=category&id_lang=1/#/uprava-goretex-goretex_surround


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - URL s filtraci nefunguje pouze pro jeden případ
PříspěvekNapsal: 29 bře 2016 12:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7824
Dobrý den,

pokud dodržíte strukturu odkazu, tak by Vám měl fungovat i tvar s hezkou URL adresou:
Kód:
www.nazev-vasi-domeny.cz/nazev-kategorie/nazev-podkategorie/#/filtr-nazev-filtru


Takže v případě Vašeho příkladu:
Kód:
obchod.bota-bota.cz/index.php?id_category=17&controller=category&id_lang=1/#/uprava-goretex-goretex_surround
by měl být funkční i tvar s hezkou URL adresou:
Kód:
obchod.bota-bota.cz/divky/celorocni-obuv/#/uprava-goretex-goretex_surround

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - URL s filtraci nefunguje pouze pro jeden případ
PříspěvekNapsal: 29 bře 2016 15:04 
C4 zákazník

Registrován:
20 lis 2015 16:35
Příspěvky:
7
Radku máte pravdu, ale jenom "napul" - a v tom je ten můj problém

Zádrhlel je v tom, když máte rozdělené produkty do kategorií, které se stejně jmenují

Kategorie ID=1 s názvem "Chlapci" podkategorie ID=50 s názvem "Zimní obuv"

Kategorie ID=2 s názvem "Dívky" podkategorie ID=78 s názvem "Zimní obuv"

Pro stejný text "Zimní obuv" tedy jsou dvě různé kategorie a proto ten filtr nefunguje.
Já myslím, že z toho textu nedokáže dostat správný unikátní záznam a bere první shodu textu a pro "dívky" najde ID=2 pro "zimní obuv" najde dvě katagorie s ID=50 a ID=78 a vezme tu první ID=50. Ale produkt, který by měl kombinaci ID=2 a ID=50 žádný neexistuje protože dívky mají ID=2 a ID=78 ... proto nic nevyfiltruje pro holky, ale vyfiltruje pro kluky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - URL s filtraci nefunguje pouze pro jeden případ
PříspěvekNapsal: 30 bře 2016 09:26 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7824
Dobrý den,

ale mně ve Vašem obchodě funguje i filtrování podkategorií se stejným názvem. Takže když vyzkouším vyfiltrovat např. produkty z kategorie Chlapci, podkategorie Zimní obuv a s filtrem Úprava: Goretex:
Kód:
obchod.bota-bota.cz/chlapci/zimni-obuv/#/uprava-goretex
a nebo produkty z kategorie Dívky, podkategorie Zimní obuv a s filtrem Úprava: Goretex:
Kód:
obchod.bota-bota.cz/divky/zimni-obuv/#/uprava-goretex
, tak ve výpisu produktů nevidím žádný problém. Tento tvar se stejnou podkategorií Zimní obuv Vám tedy nefunguje?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - URL s filtraci nefunguje pouze pro jeden případ
PříspěvekNapsal: 30 bře 2016 10:38 
C4 zákazník

Registrován:
20 lis 2015 16:35
Příspěvky:
7
Máte pravdu

Už vím kde je problém. Já jsem to celé klikal přes filtr a on pak staví tuto URL.

http://obchod.bota-bota.cz/divky/#/kate ... x_surround

Popisoval jsem to v prvním dotazu. Musíte kliknout pouze na "Dívky" v menu nikoliv na "Dívky" a rozbalovacím menu "Celoroční obuv"

Když dáte jenom "Dívky" a zbytek naklikáte přes filtr - tak získáte nahoře v prohlížečí URL, které když přenesete do nového okna tak nefunguje ... to je to co jsem dělal já.

Když klikám ty filtry tak vše OK, ale jakmile vezmu z prohlížeče to URL co přes ty filtry naklikám a dám do nového okna tak to nic neukáže pro Dívky a následnou volbu filtru celoročn obuv, goretex, goretex surround dostanu správné zobrazení produktů a toto URL vidím v prohlížečí

http://obchod.bota-bota.cz/divky/#/kate ... x_surround

když ho vezmu a pustím v novém okně tak to nic nenajde

... zajimavé je, že pro totéž, ale s chlapci to ukazuje

http://obchod.bota-bota.cz/chlapci/#/ka ... x_surround


Když ale půjdu na "Dívky" v hlavním menu a pak v rozbaleném menu zvolím "Celoroční obuv" tak dostanu URL jak popisujete vy

http://obchod.bota-bota.cz/divky/celorocni-obuv

a přes filtry přidám už jenom ten goretex

http://obchod.bota-bota.cz/divky/celoro ... x_surround

a toto pak funguje - jak píšete i pro chlapce i pro divk

Díky za vysvětlení


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - URL s filtraci nefunguje pouze pro jeden případ
PříspěvekNapsal: 30 bře 2016 11:07 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7824
Dobrý den,

přesně tak. Pokud dodržíte formát URL adresy:
Kód:
www.nazev-vasi-domeny.cz/nazev-kategorie/nazev-podkategorie/#/filtr-nazev-filtru
, tak Vám bude bez problému fungovat i filtrování podkategorií.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz