Právě je 27 črc 2017 20:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Umístění kódu Sklik
PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 10:22 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
73
Dobrý den, potřeboval bych na web umístit kód pro Sklik. Kam ho nejlépe umístit?
Podle instrukcí od Skliku by měl být umístěn až po odeslání objednávky, na tzv. děkovací stránce. Předpokládám, že by to mělo být v order-confirmation.tpl
Můžete mi to prosím potvrdit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Umístění kódu Sklik
PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 11:58 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6087
Dobrý den,

existuje více kódů služby Sklik, které se na stránky vkládají. Podle Vašeho popisu pravděpodobně myslíte kód pro měření konverzí. Jestli se jedná o tento kód a nepotřebujete měřit hodnotu konverze, tak kód umístěte do šablony order-confirmation.tpl.

Pokud byste chtěl měřit i hodnotu konverze (resp. částku), tak jelikož šablona order-confirmation.tpl neobsahuje proměnnou s částkou, kterou potřebujete dosadit, musel byste si tuto proměnnou přidat do zdrojového kódu (postup je podobný jako v tomto příspěvku). Nebo další možností je přidání kódu vyloženě do šablony každé platby. Takže například v případě platby/modulu "Platba v hotovosti" se jedná o soubor modules/cashondelivery/views/templates/front/validation.tpl, kde pak použijete pro hodnotu konverze dostupnou proměnnou s částkou. Stejný postup pak provedete u všech způsobů plateb.

Případně jestli si s úpravou zdrojového kódu nevíte rady, můžete si pořídit některý z placených modulů pro implementaci kódu, např. Sklik.cz - konverze, Sklik.cz – měření konverzí nebo Zboží.cz - měření konverzí (záložka Marketing).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Umístění kódu Sklik
PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 12:07 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
73
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Ano, jedná se o konverzní kód, který má za úkol měřit množství objednávek. Takže umístění bude v order-confirmation.tpl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Umístění kódu Sklik
PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 07:56 
C4 zákazník

Registrován:
12 črc 2017 22:27
Příspěvky:
8
Pokud má být kód umístěn dle instrukcí až na děkovací stránku, do jakého souboru patří ?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Umístění kódu Sklik
PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 08:49 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
363
Děkovací by měla být ta poslední a tu řeší platební modul. Proto je vždy lepší místo úprav šablony nebo záplat kódu použít modul, který se jen nainstaluje a nastaví a není nutné nic dalšího řešit.

Jakékoliv úpravy kódu jsou zbytečnou komplikací ve chvíli aktualizace PrestaShopu.

_________________
EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Umístění kódu Sklik
PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 15:14 
C4 zákazník

Registrován:
12 črc 2017 22:27
Příspěvky:
8
Radek Plašil píše:
Dobrý den,

existuje více kódů služby Sklik, které se na stránky vkládají. Podle Vašeho popisu pravděpodobně myslíte kód pro měření konverzí. Jestli se jedná o tento kód a nepotřebujete měřit hodnotu konverze, tak kód umístěte do šablony order-confirmation.tpl.

Pokud byste chtěl měřit i hodnotu konverze (resp. částku), tak jelikož šablona order-confirmation.tpl neobsahuje proměnnou s částkou, kterou potřebujete dosadit, musel byste si tuto proměnnou přidat do zdrojového kódu (postup je podobný jako v tomto příspěvku). Nebo další možností je přidání kódu vyloženě do šablony u každé platby. Takže například v případě platby/modulu "Platba v hotovosti" se jedná o soubor modules/cashondelivery/views/templates/front/validation.tpl, kde pak použijete pro hodnotu konverze dostupnou proměnnou s částkou. Stejný postup pak provedete u všech způsobů plateb.

Případně jestli si s úpravou zdrojového kódu nevíte rady, můžete si pořídit některý z placených modulů pro implementaci kódu, např. Sklik.cz - konverze, Sklik.cz – měření konverzí nebo Zboží.cz - měření konverzí (záložka Marketing).


Ve verzi 1.6 se ve všech platebních modulech objevuje místo validation.tpl soubor payment_execution.tpl. Je to to samé ?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Umístění kódu Sklik
PříspěvekNapsal: 18 črc 2017 10:29 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6087
Dobrý den,

ano, u ostatních plateb se jedná o šablonu payment_execution.tpl.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři
PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2012 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz