Právě je 16 črc 2019 15:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Stejné jméno podkategorie pro různé kategorie
PříspěvekNapsal: 30 dub 2013 08:54 

Registrován:
30 dub 2013 08:41
Příspěvky:
5
Dobrý den všem,
jsem novic v Prestashopu řešení, tedy se omlouvám jestli je můj dotaz již někde řešen či příliš triviální.
Potřebuji přidělovat zboží - cca 3.000 položek do několika kategorií a dále v podkategoriích. To pokud možno v této struktuře:
Tiskárny
----Barevné
------------ A4 (Kategorie > Tiskárny > Barevné > A4 ... a pod)
------------A3
----Černobílé
------------ A4
------------ A3
Multifunkce
----Barevné
------------A4
------------A3
----Černobílé
------------ A4
------------A3
Je možné aby "hlavní" kategorie Tiskárny a Multifunkce měly obě stejnou "podkategorii"? např. Barevné.
(Presta mi dává hlášku Upozornění: Import kategorií nepodporuje kategorie se stejným názvem.)
Zatím mi to takto nefunguje, vždy se vše při importu nasype do prvé, která je definovaná na kterou narazí.
Co funguje je to, když každou podkategorii pojmenuji unikátně. Jenže toto není řešení, které by bylo uživatelsky přívětivé, akceptovatelné. A nechce se mi věřit, že by to presta neuměla, musím někde dělat chybu! Ale kde?
Importuji přes csv, zřejmě několikrát denně jak se mění sklady a ceny.
Předem děkuji za nápady.
Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Stejné jméno podkategorie pro různé hlavní kat.
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2013 11:52 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
13 bře 2013 14:27
Příspěvky:
34
Dobrý den,

jestli dobře chápu, tak potřebujete stejné "zboží" v A4, A3 ..... jak pro Tiskárny tak Multifunkce?

_________________
David Pohludek
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Stejné jméno podkategorie pro různé kategorie
PříspěvekNapsal: 09 kvě 2013 09:46 

Registrován:
30 dub 2013 08:41
Příspěvky:
5
Dík za odpověd.
Ne. Já potřebuji, aby podkategorie se jmenovali stejně pro dvě různé hlavní kategorie.
Např. Tiskárny (hlavní) - A4 (podkategorie)
a
Multifunkce (hlavní) - A4 (podkategorie)

Jde o podkategorii A4, která se jmenuje stejně v Tiskárnách i Multifuncích. Samozřejmě všude je jiné zboží.
Já už jsem to začal řešit přímo v MySQL v souboru ps-category-product , doplnování položek (když znám index produktu) ručně funguje. Tak jen naprogramovat php script, ve vlastním SQL serveru vygenerovat soubor, ten poslat na Prestu ..... je to takové neelegantní, natvrdo, kostrbaté a nemůžu to nechat na řadovém uživateli!
Tak hledám nějaké elegantní řešení a nechce se mi věřit, že já bych první kdo toto řeší!
Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Stejné jméno podkategorie pro různé kategorie
PříspěvekNapsal: 09 kvě 2013 09:53 

Registrován:
30 dub 2013 08:41
Příspěvky:
5
Ještě bych přidal to, že to členění do kategorií je dost složité, kdy se ještě člení na výrobce, dále na konkrétní typy strojů .. jde v některých situacích až do 5ti úrovní. Ve starém, proprietárním systému (php a mysql) jsem to měl do vyřešené. Uživatel ale chce využívat moderní Prestu se všemi jejími výhodami a komfortem pro klienta :)
Možná, že situaci objasní můj "vývojový" web www.jilovice.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Stejné jméno podkategorie pro různé kategorie
PříspěvekNapsal: 09 kvě 2013 13:03 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

při importu produktů použijte místo názvu kategorií jejich ID. Pokud chcete mít produkt ve více kategoriích, tak jejich ID oddělte čárkou (např. 8,56,20 atd.). Pak se produkty přiřadí do správných kategorií a nevadí, že některé kategorie mají stejný název. A samozřejmě před importem produktů musíte mít kategorie již vytvořené, abyste znal jejich ID.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Stejné jméno podkategorie pro různé kategorie
PříspěvekNapsal: 09 kvě 2013 16:25 

Registrován:
30 dub 2013 08:41
Příspěvky:
5
Funguje to. Díky MOOOC!
Petr


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz