Právě je 17 črc 2019 03:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2016 15:02 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2015 13:10
Příspěvky:
81
Dobrý deň, robím SQL query a dáva mi divné výsledky, ako keby používalo nejakú starú databázu.
Napríklad chcem vypísať short_description:

SELECT ps_product_lang. id_product, ps_product_lang. name, ps_product_lang. description_short
FROM ps_product_lang
GROUP BY id_product

A pri mnohých produktoch mi vypíše starú short description, už niekoľko týždňov zmenenú.
Dobre to vidieť, keď si zmením pre test short description u výrobku a vo výpise sa mi vôbec nezmení.
Platí to aj pre normálnu long description /description/.

Všetky ostatné údaje sú v poriadku - názov výrobku, cena, výrobca, aktívne/neaktívne,...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2016 21:56 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2015 13:10
Příspěvky:
81
Tak už viem, v čom je problém : sú to popisy z EN verzie eshopu. Tú ja už ale nepoužívam, je už úplne vypnutá, používa sa len SK verzia.
Ako teda nastavím v SQL, aby sa použili popisy z SK verzie?

EN verzia má číslo 1, SK verzia má číslo 2, keď som použil
WHERE ps_product_lang. id_lang = 2
tak mi to nechce zobrať, hlási "Undefined "checkedWhere" error"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2016 08:16 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
627
Mezi ps_product_lang. a id_lang nesmí být mezera.

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2016 08:29 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2015 13:10
Příspěvky:
81
Niekde pri kopírovaní musela nastať chyba, tá medzera tam nebola, ani bez medzery to nejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2016 08:40 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2015 13:10
Příspěvky:
81
S tým, že keď si dám vypísať ps_product_lang.id_lang tak všade je 1, 2 nie je nikde


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2016 10:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

pokud v obchodě anglický jazyk vůbec nepoužíváte, tak ho v sekci "Lokalizace > Jazyky" odstraňte, protože jinak si databázi zaplňujete zbytečnými záznamy. Takže když jste anglický jazyk vypnul, tak v databázi stejně zůstaly i data pro anglický jazyk. Proto se Vám při Vašem SQL dotazu a použití GROUP BY zobrazily záznamy z anglických překladů, které tabulka ps_product_lang stále obsahuje. Takže až anglický jazyk smažete, tak Vám bude bez problému fungovat Váš původní SQL příkaz, ale je zbytečné v něm použít seskupování pomocí GROUP BY. Příkaz tedy bude mít tvar:
Kód:
SELECT ps_product_lang. id_product, ps_product_lang.name, ps_product_lang. description_short FROM ps_product_lang
a jelikož se jedná o dotaz pouze do jedné tabulky, tak příkaz stačí mít ve tvaru:
Kód:
SELECT id_product, name, description_short FROM ps_product_lang

A nebo pokud anglický jazyk z nějakého důvodu mazat nechcete, tak stačí do příkazu přidat omezení pouze pro jeden jazyk, např. češtinu s ID 1. Pak by SQL příkaz vypadal následovně:
Kód:
SELECT id_product, name, description_short FROM ps_product_lang WHERE id_lang = 1

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2016 12:00 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2015 13:10
Příspěvky:
81
Dobrý deň,
tak som už šiel zmazať EN jazyk, ale oznámilo mi, že keď zmažem jazyk, zmažú sa aj related translations, tak som od toho upustil a nechal som ho tam.
Ale Váš kód s výberom jazyka funguje, narozdiel od môjho, nechápem prečo, nevidím tam veľký rozdiel, idem to študovať. :)

Takže ďakujem za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2016 12:51 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

ano, odstraněním anglického jazyka se smažou i všechny anglické překlady. Pokud ale v obchodě (front-endu i administraci) angličtinu nepoužíváte, tak je zbytečné mít tento jazyk nainstalovaný. Navíc si zbytečnými záznamy pro anglický jazyk zaplňujete databázi, jak jsem již uvedl, což má negativní vliv na rychlost celého obchodu.

Rozdíl v mém příkazu je právě ve výběru záznamů pouze pro jeden jazyk např. s ID 1:
Kód:
WHERE id_lang = 1
V obchodě totiž máte dva jazyky, takže tabulka ps_product_lang obsahuje záznamy pro oba jazyky. Pokud výběr neomezíte pouze na jeden jazyk a seskupíte záznamy pomocí GROUP BY, tak se do sloupečku dosadí vždy první výskyt záznamu. Takže pravděpodobně máte v tabulce ps_product_lang vždy nejdříve záznamy pro anglický jazyk, a proto se dosadily hodnoty právě z tohoto jazyka.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 16 čer 2016 09:23 
C4 zákazník

Registrován:
08 zář 2015 13:10
Příspěvky:
81
Dobrý deň,
a nezmažú sa teda aj preklady do slovenčiny? Keď sme napríklad preložili slovko Back na Návrat a ja teraz zmažem anglickú verziu /Back/, vie teda Presta, že je to naviazané na toto slovko? A ostane len slovko Návrat?
Alebo napríklad s modulmi nebudú problémy? Má Presta niekde interne, kam nevidíme, poznačené, k čomu sa viaže slovko Návrat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - SQL nesprávne /staré/ výsledky
PříspěvekNapsal: 16 čer 2016 11:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

překlady pro jednotlivé jazyky fungují nezávisle. Takže se nemusíte bát anglický jazyk smazat, překlady do slovenštiny zůstanou bez změn.

V aplikaci PrestaShop fungují překlady tak, že přímo v tpl šabloně je např. text (resp. kód):
Kód:
{l s='Back'}
Aplikace PrestaShop pak automaticky nabídne k překladu text Back a Vy si můžete pro každý jazyk zadat jiný překlad. A pokud překlad v daném jazyce neexistuje, tak se slovo zobrazí v originálním znění Back. Takže slovo Back se nijak neváže k anglickému překladu, tvůrci aplikace pouze zvolily anglické znění textů jako výchozí.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz