Právě je 16 črc 2019 03:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 24 dub 2018 14:20 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2018 12:28
Příspěvky:
14
Dobrý den,
Nevím čím nebo jak jsem to dokázal,ale při kliknutí na editaci katalogu (produktů) mi vyskakuje v back office mého e-shopu tato obrazovka.
Hledám na internetu, ale nenacházím srozumitelné vysvětlení ani návod na opravu.
Prosím o radu jak odstranit chybu, případně jak obnovit svoji šablonu do původního nastavení.

Děkuji


Přílohy:
Snímek obrazovky 2018-04-24 v 12.09.35.png
Snímek obrazovky 2018-04-24 v 12.09.35.png [ 674.93 KiB | Zobrazeno 682 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 25 dub 2018 08:07 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2018 12:28
Příspěvky:
14
Tak jsem na to přišel.
Připojil jsem se na FTP server, a nasel jsem ve slozce classes/helper/ soubor HelperTreeCategories.php
Po otevření jsem odstranil hlášku throw new PrestaShopException ('Root category must be an integer value')

Po uložení jsem se vrátil do back office a klikl na záložku produkty. Konečně se nezobrazuje hláška, ale výběrové menu na produkty.
Doufám že jsem problém vyřešil a vše funguje jak má.

Třeba to někomu pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 25 dub 2018 10:44 
C4 zákazník

Registrován:
13 zář 2013 15:02
Příspěvky:
187
Dobrý den,
tímto krokem jste pouze odstranil chybovou hlášku (důsledek chyby), je ale potřeba řešit příčinu.

Řekl bych, že je chyba způsobená tím, že byla smazaná "home" kategorie. Zkusil bych ji vytvořit a udělat z ní root kategorii...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 25 dub 2018 11:17 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2018 12:28
Příspěvky:
14
Dobrý den,


Přílohy:
OBR1.png
OBR1.png [ 541.04 KiB | Zobrazeno 648 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 25 dub 2018 11:24 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2018 12:28
Příspěvky:
14
Dobrý den,
nad touto odpovědí je obrázek jak vypadá stránka po kliknutí na "kategorie".
Zadnou Root tam asi nevidím. Odstraňoval jsem mnou vytvořenou Home kategorii, ale nevím jestli jsem nedostranil i něco naví, co způsobuje můj problém. :(
Nevíte jak vytvořit novou Root kategorii? Vím že by první kategorie měla začínat jedničkou, a pak dále, ale me se při vytvoření každé nové zobrazí nové číslo.
Dokonce i když se prokliknu do určité kategorie, a v ní vytvořím "podkategorii" tak mi skočí ven k hlavním dalším už vytvořeným.

Přiložený obrázek v této odpovědi je náhled, ve kterém přidává nový produkt, ale i přestože mám vytvořené kategorie, nezobrazuje se mi nabídka kam produkt přiřadit.

Prosím moc o radu, na e-shopech jsem docela nový, a nevím jak s tím dál.

Děkuji


Přílohy:
OBR 2.png
OBR 2.png [ 524.15 KiB | Zobrazeno 647 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 25 dub 2018 13:56 
C4 zákazník

Registrován:
13 zář 2013 15:02
Příspěvky:
187
Zde jsou řešení: http://forge.prestashop.com/browse/NM-606


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 25 dub 2018 15:12 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2018 12:28
Příspěvky:
14
Nevim. Nejde to. Bud to nechapu nebo tam neni reseni mojeho problemu. ja si tu hlasku smazal. Ale nezobrazuje se mi ta root kategorie. nebo nejaka hlavni, do ktere muzu pak vytvaret nove kategorie,a podkategorie.
Ani nelze pridat novy produkt, protoze nemam na vyber umisteni kam bych to ulozil ten produkt.

Nebude lepsi kdyz nahraju uploaduju novy prestashop na svoje stranky,a udelam si e-shop znovu?! (neni v plnem provozu, nedavno jsem prechazel na webhosting c4 a mam tam nastavene jen par zakladnich veci,takze tam moc prace zatim nemam.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 25 dub 2018 16:31 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7159
Dobrý den,

opravu byste musel řešit přímo v databázi. Takže pokud toho v obchodě moc nemáte, tak bude opravdu jednodušší aplikaci PrestaShop znovu nainstalovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 25 dub 2018 19:00 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
593
Prípadne si len obnovte DB zo zálohy kedy Vám to fungovalo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Root category must be an integer value
PříspěvekNapsal: 26 dub 2018 11:11 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7159
Dobrý den,

obnova databáze ze zálohy by samozřejmě také byla možná. Ale uživatel by si musel být jistý, že kroky, které od té doby provedl, měly vliv pouze na záznamy v databázi. V opačném případě radši doporučuji ze zálohy obnovit databázi i obsah na FTP serveru (viz Obnovení stránek ze zálohy).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz