Právě je 07 bře 2021 12:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 09 dub 2013 10:14 

Registrován:
09 dub 2013 10:07
Příspěvky:
22
Dobrý den, prosím o radu.
V obchodě se mi při registraci nového zákazníka nezobrazuje pole telefon a proto registrace končila chybou.
Chybu jsem odstranil přes nastavení / kontakty..., takže registrace funguje.
Ale já bych rád ten telefon, či lépe mobil, na zákazníka měl. Porad prosím někdo, jak do registračního formuláře to pole přiat?
Předem děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 09 dub 2013 16:26 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

v administraci přejděte do Konfigurace > Zákazníci a zde si změňte v Typ procesu registrace z "Pouze vytvoření účtu" na "Standartní (vytvoření účtu a adresy)".

Změny uložte, nyní při registraci nového zákazníka bude políčko telefon povinné.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 31 říj 2013 20:55 

Registrován:
04 dub 2013 22:42
Příspěvky:
67
Dobrý den,

mám jeden problém s registrací zákazníka. Dnes se mi stalo poprvé, že i když mám v konfiguraci / typ procesu registrace zadanou variantu "standardní (vytvoření účtu a adresy)", tak se podařilo klientce objednat bez telefonního čísla. V registračním formuláři je u mobilního čísla hvězdička jakožto povinný údaj, ale zkoušela jsem se fiktivně zaregistrovat a opravdu když jsem telefon nezadala, tak registrace šla uložit. Měla jsem za to, že systém vyhodí klientovi nějakou hlášku s upozorněním, že je nutné mobil zadat a bez toho že zákazníka nepustí dál.

Můžete mi prosím někdo poradit, nebo je to tak normální?

Máme verzi 1.5.4.1

Velmi děkuji za každou radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 01 lis 2013 17:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

přihlašte se na FTP server a najděte soubor classes/Address.php.
V souboru najděte
Kód:
'phone_mobile' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isPhoneNumber', 'size' => 32),
a změňte ho na

Kód:
'phone_mobile' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isPhoneNumber', 'required' => true, 'size' => 32),
. Změny uložte a vše by mělo být opět funkční.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 01 lis 2013 17:52 

Registrován:
04 dub 2013 22:42
Příspěvky:
67
Dobrý večer,

moc děkuji. Pomohlo to. Jen jsem si to dala do řádku s mobilním telefonem. Velký dík za úžasnou radu.

Blanka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 14:43 

Registrován:
04 dub 2013 22:42
Příspěvky:
67
Dobrý den,

měla bych na Vás ještě jednu prosbu. Vše jsem provedla viz Vaše rada výše, jen s tím rozdílem, že jsem si upravila řádek s mobilním číslem, neboť vyžaduji mobilní telefon.

Bohužel jsem však dnes zjistila, že si nemůže zákaznice vytvořit objednávku v případě objednávky bez registrace, neboť tam je políčko ne mobilní číslo (které je vyžadováno), ale klasický telefon. Tudíž když do položky telefon zadá mobilní číslo, tak jí to hodí hlášku, že je nutný mobil, ale na něj tam není položka. Našla jsem i nějakou rok a půl starou radu, tak jsem to zkusila, ale bohužel mi stále nenaskakuje políčko pro zadání mobilního čísla u objednávky bez registrace.
Možná je to tím, že mám již verzi 1.5.4.1, ale tamto byla rada pro nějakou ze straších verzí.
Hledala jsem i tzv. Nucenou kompilaci - ( viz rada zde Pak se Vám při rychlé objednávce zobrazí i pole pro mobilní telefon. Aby se změna na stránkách projevila, nezapomeňte zapnout volbu Nucená kompilace (sekce Preferences - Performance), načíst stránku se změnou a tuto volbu zase deaktivovat) - jestli není problém s tímto, ale nenašla jsem to :roll:

Moc děkuji předem za každou radu.

Budu velmi vděčná.

S pozdravem

Blanka Pavlíčková


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 21:07 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

lze to udělat tak, že si ve zdrojovém kódu aplikace změníte položku telefon na mobilní telefon.
Přihlašte se na FTP server a přejděte do adresáře themes/šablona/. V adresáři otevřete soubor authentication.tpl a najděte tuto část kódu:

Kód:
<p class="{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least}required {/if}text">
                     <label for="phone">{l s='Phone'}{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least} <sup>*</sup>{/if}</label>
                     <input type="text" class="text" name="phone" id="phone" value="{if isset($smarty.post.phone)}{$smarty.post.phone}{/if}"/>
                  </p>
.

Původní kód odstraňte, nahraďte ho tímto

Kód:
<p class="{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least}required {/if}text">
               <label for="phone_mobile">{l s='Mobile phone'}{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least} <sup>*</sup>{/if}</label>
               <input type="text" class="text" name="phone_mobile" id="phone_mobile" value="{if isset($guestInformations) && $guestInformations.phone_mobile}{$guestInformations.phone_mobile}{/if}" />
            </p>
a změny uložte.

Tak se změní políčko telefon na mobil a vše bude funkční.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 21:12 

Registrován:
04 dub 2013 22:42
Příspěvky:
67
Dobrý večer,

laicky mě něco takového také napadlo, ale netušila jsem kde bych to mohla změnit. Mám potom ale asi ještě upravit radu viz výše v mých příspěvcích, tak jak jste mi radil? Já si totiž změnila položku aby byl povinný mobil, ale Vy jste mi radil, jak udělat aby byl povinný telefon (aby to pak zákazníka nepustilo dál, kdyby mobil nezadal).

Snad jsem se teď do toho nezamotala a chápete co mám a mysli :lol:

Každopádně děkuji a jdu to zkusit.

Blanka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 21:16 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

ano, postupovala jste podle výše uvedeného návodu, ale místo položky phone jste změnu provedla u položky phone_mobile, takže je povinné pole mobilní telefon (mobil).
Vše je v pořádku.

Teď přejděte do adresáře themes/šablona/ a otevřete soubor authentication.tpl . V něm najděte část kódu

Kód:
<p class="{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least}required {/if}text">
                     <label for="phone">{l s='Phone'}{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least} <sup>*</sup>{/if}</label>
                     <input type="text" class="text" name="phone" id="phone" value="{if isset($smarty.post.phone)}{$smarty.post.phone}{/if}"/>
                  </p>
(položka telefon)

a tu nahraďte tímto kódem:

Kód:
<p class="{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least}required {/if}text">
               <label for="phone_mobile">{l s='Mobile phone'}{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least} <sup>*</sup>{/if}</label>
               <input type="text" class="text" name="phone_mobile" id="phone_mobile" value="{if isset($guestInformations) && $guestInformations.phone_mobile}{$guestInformations.phone_mobile}{/if}" />
            </p>
.

Pokud zákazník provede objednávku bez registrace, tak bude nutné vyplnit pole mobilní telefon. Aby Vás to nemátlo, tak jsem upravil v příspěvku výše položku phone na phone_mobile.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Registrace nového zákazníka - telefon
PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 21:31 

Registrován:
04 dub 2013 22:42
Příspěvky:
67
Tak jsem to změnila, vyzkoušela a vypadá to, že funguje. Opět velmi moc děkuji za úžasnou radu.

Jsem Vaším dlužníkem.

Blanka


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jacobcak545 a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz