Právě je 23 čer 2018 19:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 09 bře 2018 18:39 
C4 zákazník

Registrován:
05 lis 2015 21:12
Příspěvky:
37
Ahoj,

vám že se to tu již řešilo, ale bohužel postupy na prestashop-1-5-zmena-nazvu-produktu-v-url-adrese-t5983.html mně ne zcela fungují.

Předělal jsem e-shop z nevyhovujícího řešení na Prestashop a potřebuju původní URL redirectem 301 přesměrovat na nové. V .htaccess jsem přidal například řádek
Redirect 301 /Kozene-a-kozesinove-vesty/ https://www.faraon-sandals.cz/cs/vesty-29 - ten funguje.
Ale například
Redirect 301 /novinky/?id=96 https://www.faraon-sandals.cz/cs/nove-produkty už nefunguje a server vrací 404. Pravděpodobně se si .htaccess neporadí s přesměrováním původní dynamické nonSEO URL.

Nevíte někdo jak na to?

RJ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 12 bře 2018 13:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6659
Dobrý den,

podobné přesměrování budete muset řešit např. přes pravidlo:
Kód:
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^id=96$
RewriteRule ^novinky/$ https://www.faraon-sandals.cz/cs/nove-produkty? [R=301,L]

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 13 bře 2018 08:12 
C4 zákazník

Registrován:
05 lis 2015 21:12
Příspěvky:
37
Dobrý den,

děkuji za info. Bohužel i po této úpravě vrací server stránku 404. Co dělám blbě?

R.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 13 bře 2018 10:31 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6659
Dobrý den,

buď máte v pravidle chybu a doporučuji ho znovu překontrolovat. Nebo se Vám pere s nějakým jiným pravidlem, takže ho zkuste umístit úplně na začátek soubor .htaccess.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 13 bře 2018 20:21 
C4 zákazník

Registrován:
05 lis 2015 21:12
Příspěvky:
37
Díky. Už je to OK. Musel jsem to přesunout hned pod RewriteEngine on. Snad to nebude mít nějaký negativní vliv na jiný funkce v .htaccess.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 23 bře 2018 13:07 
C4 zákazník

Registrován:
05 lis 2015 21:12
Příspěvky:
37
Měl bych ještě jednu prosbu:

přes 301 přesměrovávám staré URL na nové - jen ty nejdůležitější a mám na to v .htaccess pravidla. Existuje možnost, jak přesměrovat zbytek starých stránek, na které pravidla nemám a které mi padají na 404 tak, aby redirektem 301 šly na homepage e-shopu s tím, že původní pravidla budou platit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 23 bře 2018 14:06 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6659
Dobrý den,

všechny neexistující stránky padají na stránku 404, takže pokud potřebujete některé z nich přesměrovat jinam, tak je prostě musíte pomocí nějakého pravidla/tvaru odlišit. Jiná možnost v tomto případě bohužel není. A nebo byste musel úplně všechny neexistující stránky přesměrovat na úvodní stránku, ale to se většinou nedělá.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 27 bře 2018 16:17 
C4 zákazník

Registrován:
05 lis 2015 21:12
Příspěvky:
37
Existuje možnost, jak jednoduše zařídit to, aby neexistující stránky šly 301 redirektem na homepage, místo aby padaly na 404? Myslím tím jen ty stránky, na které nemám pravidla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 28 bře 2018 09:53 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6659
Dobrý den,

ano, možné to je. Ale vytvořte prosím pro dotaz samostatné vlákno, protože už nesouvisí s aktuálním tématem. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele, kteří hledají řešení stejného problému.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Redirect 301 s parametrem v URL adrese
PříspěvekNapsal: 28 bře 2018 14:59 
C4 zákazník

Registrován:
05 lis 2015 21:12
Příspěvky:
37
OK.

Moc díky.

Založil jsem na prestashop-redirekt-301-na-homepage-misto-na-404-t14089.html


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz