Právě je 16 črc 2019 14:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 10:06 

Registrován:
11 led 2011 13:10
Příspěvky:
31
Mam problem s presunem Prestashopu 1.4.3. z localhostu na Vas hosting.

Pres FTP jsem nahral Prestashop na hosting C4, z databaze MySQL na localu jsem vyexportoval databazi a pres MySQL rozhrani jsem ji importoval na MySQL na C4.

Bohuzel po zadani adresy http://www.mojeadresa.cz me to presmerovava zpet na localhost. Adresa v prohlizeci potom vypada asi jako http://localhost/mojeadresa/

Poradi nekdo, co delam spatne, nejaky osvedceny postup?

Diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 13:28 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7160
Dobrý den,

v databázi si zobrazte tabulku configuration (příp. vasprefix_configuration) a na řádku PS_SHOP_DOMAIN upravte hodnotu VALUE na název Vaší domény (www.nazev-vasi-domeny.cz). Stejnou změnu proveďte i na řádku s PS_SHOP_DOMAIN_SSL.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 15:45 

Registrován:
07 črc 2011 11:02
Příspěvky:
23
Bydliště:
Pardubice
Dobrý den,
mám podobný problém. Akorát, že obráceně.

Obchod funguje normálně a v pořádku.
Ale jakmile na localhost (používám Wamserver) zkopíruju soubory a složky z ftp, provedu změny v settings.inc tak se sice přihlásím do administrace a tam provedu změny v nastavení.
Ale když chci přejít na obchod a dám Zobrazit můj obchod, tak dojde k přesměrování na funkční obchod co je uložen u Vás.
Určitě jsem někde něco zapoměl změnit, ale nějak nevím co... :oops: :oops:

_________________
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source!
Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 15:55 

Registrován:
07 črc 2011 11:02
Příspěvky:
23
Bydliště:
Pardubice
soumar píše:
Dobrý den,
mám podobný problém. Akorát, že obráceně.

Obchod funguje normálně a v pořádku.
Ale jakmile na localhost (používám Wamserver) zkopíruju soubory a složky z ftp, provedu změny v settings.inc tak se sice přihlásím do administrace a tam provedu změny v nastavení.
Ale když chci přejít na obchod a dám Zobrazit můj obchod, tak dojde k přesměrování na funkční obchod co je uložen u Vás.
Určitě jsem někde něco zapoměl změnit, ale nějak nevím co... :oops: :oops:

Omlovám se, problém byl mezi židlí a klávesnicí.
Stačilo pročistit cookies v prohlížeči.

_________________
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source!
Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 08 srp 2011 14:06 

Registrován:
11 led 2011 13:10
Příspěvky:
31
Děkuji za odpověď. Stačilo udělat, co jste napsal a vše funguje jak má. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 19 srp 2011 15:37 

Registrován:
17 srp 2011 18:03
Příspěvky:
18
Dobrý den,

také mám problém s přesunem na C4. Při zadání domény do prohlížeče se objeví chyba: Chyba protokolu HTTP 500 (Internal Server Error). Hodnoty v databázi(PS_SHOP_DOMAIN a PS_SHOP_DOMAIN_SSL) mám změněné na jméno domény. Údaje v settings.inc by měly být také v pohodě. Už nevím co kde nastavit. Díky za každou radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 19 srp 2011 17:06 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7160
Dobrý den,

u novější verze PrestaShopu je potřeba mít ještě zaktivovanou PHP knihovnu Mcrypt. Nechal jsem Vám ji pro Vaše stránky zaktivovat. A dále byl problém v souboru .htaccess, protože na lokální instalaci jste měl obchod ve složce prestashop, a proto cesty v souboru obsahovaly navíc tuto složku. Udělal jsem Vám manuální úpravu souboru .htaccess, takže stránky by již měly normálně fungovat. Stejnou úpravu souboru byste udělal i pomocí administrace aplikace PrestaShop, kde stačí soubor znovu vygenerovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 30 říj 2011 23:06 

Registrován:
16 zář 2011 14:28
Příspěvky:
12
Dobrý den,
snažím se přesunout obchod z www.domena.cz/test/ primo na www.domena.cz, přepsal sem tabulku configuration v DB, vymazal cookies ale stale me to haze na www.domena.cz/test/ ikdyz smazu index v www.domena.cz/test/, pak me to haze 403 - You don't have permission to access /test/ on this server.

Diky za pomoc,
Matěj Ostrezi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 12:56 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7160
Dobrý den,

sice se Váš dotaz nehodí k aktuálnímu tématu, protože se nejedná o přesun z localhost, ale ve Vašem případě byste měl udělat úpravu cesty v souboru config/settings.inc.php, kde zřejmě budete mít tento řádek:
Kód:
define('__PS_BASE_URI__', '/test/');

, který upravte na tento tvar:
Kód:
define('__PS_BASE_URI__', '/');

Nevím, proč jste dělal úpravu v tabulce configuration. Pokud přesouváte instalaci z www.domena.cz/test/ na www.domena.cz, tak tato úprava v databázi není nutná, protože název domény se nezměnil.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun z localhost
PříspěvekNapsal: 15 dub 2014 14:53 
C4 zákazník

Registrován:
12 pro 2011 23:02
Příspěvky:
65
Dobrý den,
potřebuji od Vás poradit. Přesouvám prestashop z localhostu na doménu lkstavebniny.cz (na vašem hostingu), bohužel s tím mám problémy. v souboru config/setting jsem upravil údaje k databázi, databázi jsem naimportoval. V databázi jsem změnil PS_shop_domain na lkstavebniny.cz, to samé u PS_SHOP_SSL, ale pořád mi to hází chybové hlášky. Mohl byste se na to podívat a poradit? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz