Právě je 24 lis 2020 09:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 10 dub 2015 00:44 

Registrován:
30 led 2015 00:13
Příspěvky:
10
Dobrý den,

chtěl bych se optat jestli nevíte, kde může být chyba po přesunu webové prezentace na novou doménu, když se zadá nová doména do vyhledávače, tak mě to přesměruje na starou doménu? Vše mám vyplněné jak má být a jen URL obchodu se mi přehazuje samo z nové na starou doménu a opačně. Moc děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 10 dub 2015 11:37 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

překontrolujte si podle bodu 4. v návodu název domény (resp. webu) v databázi. Případně si zaktualizujte cache Vašeho internetového prohlížeče. A pokud jste do souboru .htaccess nepřidával vyloženě nějaká speciální pravidla pro přesměrování, tak Vám musí vše fungovat. Pro jistotu můžete vyzkoušet souboru .htaccess na FTP serveru smazat (pak ho obnovíte zpět). Více Vám bohužel nedokážu poradit, protože Vaše stránky nejsou umístěny na Webhostingu C4, pro který je diskuzní fórum určeno. Takže nemám k dispozici Vaši instalaci, abych mohl problém prozkoumat.

Pokud se chcete stát naším zákazníkem a získat tak kvalitní podporu a hosting pro aplikaci PrestaShop, učinit tak můžete zde.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 10 dub 2015 21:18 

Registrován:
30 led 2015 00:13
Příspěvky:
10
Bohužel nic kromě přesunu prezentace jste mi neřekli, takže žádná pomoc.
V tom případě nemohu přemýšlet nad přesunem na Váš hosting. Všechny tyto kroky jsem samozřejmě udělal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 13 dub 2015 10:05 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

ani není co dodávat. Jestli jste provedl vše podle návodu, tak Vám musí stránky fungovat. Proto jsem Vám "pouze" uvedl důležitý bod a další řešení, která by mohla s problémem souviset. Takže znovu opakuji, zkontrolujte si adresy webů v databázi. Možná děláte úpravy pro první web v databázi druhého webu a naopak. Více Vám bohužel ani není možné s problémem poradit. A jelikož nemáte stránky u nás, tak ani nemohu chybu zanalyzovat, protože nemám k dipozici Vaši instalaci. Takže pokud jsou pro Vás takové rady nedostačující, prosím, příště se rovnou obraťte na podporu Vašeho hostingu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 13 dub 2015 10:16 

Registrován:
30 led 2015 00:13
Příspěvky:
10
Ano, to jsem udělal i kontaktoval můj hosting, který si s tím ještě nikdy nesetkal, když mám zvlášť DB i domény. vše přepsáno dle návodu, vygenerované htaccess, smazanou chache a pořad mi to přepisuje SEO a URL obchodu na doménu A nebo na doménu B, když přepíší v BO SEO a URL, domain a domain SSL, prepise to SHOP URL na doméně A. Domain a domain SSL to neprepise. Takže to pořád přesměrovává na jednu nebo druhou doménu.

Uvítam jakékoliv nápady.

I tak dekuji aspon za nejakou snahu :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 13 dub 2015 11:11 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

můžete ještě vyzkoušet provést úpravu přímo v databázi místo v administraci aplikace PrestaShop (postup opět v bodu 4). Pokud Váš hosting není schopen takové problémy vyřešit, doporučuji Vám změnit poskytovatele služeb.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 13 dub 2015 11:22 

Registrován:
30 led 2015 00:13
Příspěvky:
10
Také jsem vyzkoušel a bez výsledku. Už jsem nikde ani nic nenašel co by to vyřešilo.
Může být někde nějaké přesměrování v kodu či v BO u presty 1.6.14?

Dosti nad tím uvažuji jen se mi nechce vyhodit penize, které jsme nedávno za hosting zaplatil.

Děkuji za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 13 dub 2015 11:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

přímo v aplikaci PrestaShop žádná jiná nastavení nejsou. Jedině, že byste používal nějaký nestandardní modul, který by měl na funkčnost vliv. Takže můžete ještě v sekci Nástroje > Výkon > Režim ladění (debugovací) vyzkoušet obě volby Zakázat neoriginální PrestaShop moduly a Zakázat všechna přepsání (overrides) přepnout na Ano a uložit změnu. Tím vyloučíte vliv nestandardních modulů a změn ve zdrojovém kódu.

Pokud se bojíte, že by se problém opakoval i u nás, můžete si nejdříve vyzkoušet instalaci přesunout. Stačí provést standardní objednávku programu C4 Hosting. Služby máte aktivní ihned po objednání. Pouze si dočasně pomocí úpravy souboru hosts nasměrujete doménu na naše servery. A až si funkčnost ověříte, tak teprve provedete platbu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 13 dub 2015 14:59 

Registrován:
30 led 2015 00:13
Příspěvky:
10
Přemýšlím jestli za to nemůže zapnutý alias.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 13 dub 2015 16:42 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

pro dvě samostatné instalace aplikace na různých doménách/webech není žádný alias nutný. Ten využijete pouze v případě, že byste chtěl používat tzv. multistore - správu více webů pomocí jedné instalace. Ale to pravděpodobně nechcete, protože jinak byste nevytvářel kopii původní instalace.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz