Právě je 20 črc 2019 16:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Přejmenování jedné podkategorie
PříspěvekNapsal: 23 dub 2015 11:07 
C4 zákazník

Registrován:
27 říj 2014 19:30
Příspěvky:
114
Dobry den,

jak, prosim, prejmenuji pouze jednu podkategorii ? Nechci aby se tak zobrazovaly globalne vsechny.

Predem dekuji za odpoved


Přílohy:
podkategorie.jpg
podkategorie.jpg [ 35.22 KiB | Zobrazeno 489 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přejmenování jedné podkategorie
PříspěvekNapsal: 23 dub 2015 13:02 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

úpravu musíte provést přímo v šabloně na FTP serveru. Standardně se jedná o soubor themes/nazev-vasi-sablony/category.tpl, ve kterém ve Vašem případě najděte řádek:

Kód:
<h4 class="page-subheading">{l s='Subcategories'}</h4>
a upravte ho na tvar:
Kód:
<h4 class="page-subheading">{if $category->id == 3 }{l s='Nějaký text'}{else}{l s='Subcategories'}{/if}</h4>

V kódu si upravte číslo 3 na ID kategorie, ve které se má jiný text zobrazit. ID kategorie naleznete ve sloupečku Číslo [ID] v administraci aplikace v sekci Katalog > Kategorie. A samozřejmě si upravte text Nějaký text na vlastní tvar. Tento text pak bude možné měnit i pomocí překladů aplikace PrestaShop a pro každý jazyk můžete zadat různý tvar.

Aby se změna v šabloně projevila, tak nezapomeňte mít v administraci aplikace v sekci Nástroje > Výkon > Smarty nastavenou volbu Kompilace šablony na Překompilovat šablony, pokud byly soubory zaktualizovány, příp. Vynucená kompilace. A nebo ve stejné sekci použijte tlačítko Vyčistit mezipaměť.

Jestli v souboru category.tpl řádek nenajdete, tak vyzkoušejte vyhledat jen část kódu. Případně pokud ve složce se šablonou vůbec nenajdete soubor category.tpl, tak vyzkoušejte text najít ve všech souborech dané šablony. Používáte totiž nestandardní šablonu, takže názvy souborů mohou být odlišné.


Pokud by chtěl někdo provést stejnou úpravu v defaultní šabloně aplikace PrestaShop, tak v souboru themes/default-bootstrap/category.tpl stačí najít řádek:
Kód:
<p class="subcategory-heading">{l s='Subcategories'}</p>
změnit ho na tvar:
Kód:
<p class="subcategory-heading">{if $category->id == 3}{l s='Nějaký text'}{else}{l s='Subcategories'}{/if}</p>
a samozřejmě upravit ID kategorie a text.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz