Právě je 21 říj 2017 04:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Nová kategorie není v obchodě vidět
PříspěvekNapsal: 25 zář 2017 13:06 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
25 zář 2017 12:39
Příspěvky:
6
Bydliště:
Rudník 438
Zdravím. Nejsem zkušeným uživatelem... Verze PrestaShopu: 1.6.1.1. Můj profil je: SuperAdmin. Při tvorbě nové kategorie (horní menu) nebo při tvorbě nové kategorie v CMS se zdá v administraci vše v pořádku (provedeno, zobrazeno, uloženo...) Z pohledu zákazníka se však žádná změna neprojeví - nové kategorie nejsou vidět.
Děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nová kategorie není v obchodě vidět
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017 08:03 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
397
Pokud se nepletu, tak v čistém PrestaShopu CMS kategorie jsou interní záležitost usnadňující zatřídění CMS stránek. Jak se s těmi stránkami naloží, to je už na nastavení odkazů.

Snad jen na přehledu stránek jsou uvedené. Např. na https://www.presta-addons.com/cs/mapa-webu jsou kategorie tučně, v bloku Stránky.

_________________
EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nová kategorie není v obchodě vidět
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017 08:45 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
25 zář 2017 12:39
Příspěvky:
6
Bydliště:
Rudník 438
Zdravím. Děkuji za radu. Nejspíš jsem úplně mimo :-) zasílám obrázek jak jsem založil v administraci STRÁNKY CMS nový řádek.
Myslel jsem si, že jsem přidal do menu v mém obchodě další možnost (v tomto případě přepnutí na Facebook) Výsledek je na druhém obrázku - není tam přidáno nic :-(


Přílohy:
skutečnost.JPG
skutečnost.JPG [ 41.4 KiB | Zobrazeno 204 krát ]
v administraci.JPG
v administraci.JPG [ 91.59 KiB | Zobrazeno 204 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nová kategorie není v obchodě vidět
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017 08:48 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
397
Menu a CMS stránky jsou dvě rozdílné věci. Pro menu je speciální modul a tam se vše nastavuje. Pokud existuje nová CMS stránka, tak v administraci modulu se bude nabízet k umístění do menu.

_________________
EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nová kategorie není v obchodě vidět
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017 08:55 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
25 zář 2017 12:39
Příspěvky:
6
Bydliště:
Rudník 438
Děkuji, rozumím. Jdu hledat, jestli mám vůbec modul MENU. Tam si teprve nastavím co bude v menu. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nová kategorie není v obchodě vidět
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017 10:03 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
25 zář 2017 12:39
Příspěvky:
6
Bydliště:
Rudník 438
ještě jeden pokus... pak se jdu střelit :-) Mám dojem, že mám vše správně. V MAPĚ STRÁNEK (zobrazení v mém shopu) je vše správně. V KATEGORIÍCH jsou hračky. VE STRÁNKÁCH je Facebook. V horním menu mého obchodu však HRAČKY chybí. Rovněž chybí Facebook na patě stránky mého obchodu. V přepnutí na režim HOME to tam samozřejmě chybí také.


Přílohy:
zobrazení MAPA STRÁNEK.JPG
zobrazení MAPA STRÁNEK.JPG [ 92.7 KiB | Zobrazeno 196 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nová kategorie není v obchodě vidět
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017 12:15 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
25 zář 2017 12:39
Příspěvky:
6
Bydliště:
Rudník 438
Tak už jsem na to přišel. Děkuji za radu. Pro ostatní tupce jsem přidal dva obrázky... Kolt odkládám...


Přílohy:
přesunout položky.JPG
přesunout položky.JPG [ 45.9 KiB | Zobrazeno 189 krát ]
top menu.JPG
top menu.JPG [ 40.34 KiB | Zobrazeno 189 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nová kategorie není v obchodě vidět
PříspěvekNapsal: 27 zář 2017 10:03 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6223
Dobrý den,

pokud chcete zobrazit novou kategorii jako jednu z hlavních položek v horním menu, tak je nutné ji přidat vyloženě přes konfiguraci modulu "Horní hlavní nabídka [Top horizontal menu]" v sekci "Moduly a Služby". Novou položku (ve Vašem případě kategorii) stačí najít v seznamu "Dostupné položky", přidat ji do seznamu "Vybrané položky" a případně změnit pozici položky. Stejným způsobem můžete do horního menu přidat i jiné položky z obchodu. Pokud chcete do menu přidat nějaký vlastní odkaz, který není dostupný v seznamu "Dostupné položky", tak ho musíte nejdříve vytvořit v části "Přidat nový link".

V levém menu s kategoriemi se nová kategorie zobrazí automaticky, tam není nutná žádná akce z Vaší strany.

A přidání odkazů do menu v patičce stránky se provádí v konfiguraci modulu Blok CMS v sekci "Moduly a Služby". V části "Konfigurace různých odkazů v patičce" stačí zaškrtnout dostupné CMS stránky nebo odkazy. Ale vložení nějakého vlastního odkazu, stejně jako do horního menu, bohužel toto menu neumožňuje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nová kategorie není v obchodě vidět
PříspěvekNapsal: 27 zář 2017 10:27 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
25 zář 2017 12:39
Příspěvky:
6
Bydliště:
Rudník 438
Děkuji za vyčerpávající a jasnou odpověď, pane Plašile. Už mi to je jasné a změny jsem úspěšně provedl a kolt jsem odložil. To přidávání do horního menu a patičky přes zvláštní modul v sekci "Moduly a Služby" je jasný. Nicméně pro mne, jako nového uživatele, to bylo zcela nezvyklé. Musím si zvyknout na modulární systém Presty. Ještě jednou děkuji.
Novák M.
http://www.e-secondhand.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři
PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2012 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz