Právě je 11 kvě 2021 18:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 28 led 2014 22:17 

Registrován:
28 led 2014 22:02
Příspěvky:
13
Dobrý večer,

už pár dní bojuji s Prestashopem. Když už jsem si myslel, že mám hotovo narazil jsem na 2 závažné a jeden malý problém:
1) Při registraci nového zákazníka je vyžadováno telefonní číslo, ale nikde na něj není políčko (viz příloha).

2) mám nadefinovány dva CMS moduly (Informace a Kontakty). Blok Informace se v pořádku zobrazuje v levám sloupci, ale blok Kontakty (má být v pravém sloupci) je viditelný pouze v režimu editace webu, ale při normálním viditelný není. Oba mají nadefinované zavěšní v Home, sloupce levý/pravý.

3) V dodací adrese je uveden "Stát" pod položkou "Země", ale má to být "Kraj". Prošel jsem všechny překlady, kde jsem našel "Stát" tak jsem to nahradil slovem "Kraj", ale stále to tam je. Nevím jak se toho zbavit...

Vyčistil jsem cache, ale nic...
Prosím o radu. Předem děkuji.


Přílohy:
Poznámka: Presta povinny telefon
presta_telfon.jpg
presta_telfon.jpg [ 127.9 KiB | Zobrazeno 1193 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 28 led 2014 22:27 

Registrován:
28 led 2014 22:02
Příspěvky:
13
Aha, tak "povinny telefon" jsem už omylem našel:
Konfigurace > Zákazníci > Telefonní číslo (Pokud jste zvolili ano, váš zákazník musí poskytnout alespoň jedno telefonní číslo pro registraci.)

Moc tedy nechápu na co tam ta volba je, když pak na to není políčko ve formuláři :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 28 led 2014 23:47 

Registrován:
03 srp 2011 15:53
Příspěvky:
8
Zdravím,

mohu Vás poprosit o URL? Je možné, že ten modul je např. přes CSS skryt.
Dodací adresa - o jakou přesně se jedná? Ta, která je na obrázku?

Oskar Gottlieb


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 28 led 2014 23:57 

Registrován:
28 led 2014 22:02
Příspěvky:
13
Web: steiko-koupelny.cz
viz prilozene obrazky

tak ted se mi pro jisto přestal zobrazovat jeste blok reklamy :cry:


Přílohy:
Poznámka: live editor
liveedit.jpg
liveedit.jpg [ 196.82 KiB | Zobrazeno 1185 krát ]
Poznámka: blok reklamy
blokreklamy.jpg
blokreklamy.jpg [ 12.36 KiB | Zobrazeno 1185 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 28 led 2014 23:59 

Registrován:
28 led 2014 22:02
Příspěvky:
13
V bloku "Dodací adresa" na prvním obrázku je:

Adresa
Město
PSČ
Země
Stát - a tohle má být "Kraj"... nikde jsem to nenašel

Děkuji za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 29 led 2014 00:14 

Registrován:
03 srp 2011 15:53
Příspěvky:
8
Volíte u toho překladu překlad šablony - Techmarket?
Mělo by to potom být v adress nebo authentication. Nejsem si teď jistý.

Ten modul informace - v kodu vidim poznamky, ze ten modul v hooku je, ale vubec se nezobrazuje. Nejsou tam nastavene nejaky vyjimky napr. v administraci, aby se nezobrazoval na urcitych strankach, pripadne neni nejak upraveny ten .tpl soubor u blockcms.tpl? Nenapada mne jak, ale take mne nenapada jine reseni.

Telefon by se tam objevovat mel - opet ale nevim, neznam sablonu, nekdo si s ni mohl hrat a zakazat telefon natvrdo v kodu.

Oskar Gottlieb


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 29 led 2014 10:52 

Registrován:
28 led 2014 22:02
Příspěvky:
13
Původně jsem překopíroval předlak default šablody do adresářů Techmarket šablony a pak jsem doplnil překlady u chybějích věcí. v Lokalizaci PrestaShop píše, že je vše přeloženo pro všechny texty Techmarket šablony, takže vážně nevím :(

Zavěšení bloků mě taky napadlo, ale jak vidíte na obrázcích dole, tak zavěšení je identické pro BlokCesky tak BlockCMS, ale první zobrazen je, kdežto druhý ne :?
Na soubor blockcms.tpl jsem vůbec nešahal, začal jsem s Prestou před pár týdny, takže...

Políčko pro Telefon se nezobrazí ani v default šabloně... každopádně to jsem vyřešil zákazem v nastavení, že Telefon nemá být požadován.


Přílohy:
Poznámka: BlockCesky
blokcesky.jpg
blokcesky.jpg [ 33.64 KiB | Zobrazeno 1178 krát ]
Poznámka: BlockCMS
blockcms.jpg
blockcms.jpg [ 31.6 KiB | Zobrazeno 1178 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 29 led 2014 13:01 

Registrován:
28 led 2014 22:02
Příspěvky:
13
Co mě ale fakt rozum nebere je, že i když je v modulu blockadvertising nasavena URL na http://www.prestashop.com/, schváleno, Nástroje > Výkon > Vymazat Cache, tak stejne pak v výsledném kodu je "prahamediator.cz" :o :shock: :?

Sem vymazal všechny soubory z "modules/blockcms/" a nahradil je soubory z prestashop_1.5.6.2.zip ... a stejne nic :?

Fakt tomu nerozumím :(


Přílohy:
Poznámka: blockadvertising 1
blockadvertising.1.jpg
blockadvertising.1.jpg [ 48.39 KiB | Zobrazeno 1170 krát ]
Poznámka: blockadvertising 2
blockadvertising.2.jpg
blockadvertising.2.jpg [ 65.71 KiB | Zobrazeno 1170 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 29 led 2014 13:05 

Registrován:
28 led 2014 22:02
Příspěvky:
13
Tak jsem smazal a nahradil jeste cely adresar "modules/blockadvertising" a konecně se v kodu webu "http://www.prestashop.com/", uff...
No ale stejne se nezobrazuje na :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nezobrazený CMS modul + Povinný telefon
PříspěvekNapsal: 29 led 2014 13:11 

Registrován:
28 led 2014 22:02
Příspěvky:
13
No a ted mám opačný problém :(
At v nastavení "blockadvertising" zadám cokoliv (jakoukoliv webovku), tak v source webu je stále "http://www.prestashop.com/", i když sem vyčistil cache.

Vidět to sice stále na webu není, ale tohle mi fakt rozum nebere :?

Btw. proč se tu na foru nedaji editovat vlastní příspěvky?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz