Právě je 10 kvě 2021 10:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Nefunkční vyhledávání některých produktů
PříspěvekNapsal: 22 lis 2019 11:23 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
15 dub 2014 12:18
Příspěvky:
37
Dobrý den,
máme opakující se problémy s vyhledáváním produktů na našem eshopu http://www.technisport.cz. Aniž bychom provedli jakékoli změny v administraci, eshop najednou není schopen vyhledat např. model hodinek POLAR M430, které ještě v pondělí našel.....kde může být problém?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční vyhledávání některých produktů
PříspěvekNapsal: 22 lis 2019 11:33 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
647
POLAR M430 je název kategorie. Není tam žádný produkt tohoto jména. Pokud v shopu existuje, tak je buď vypnutý anebo nejsou kusy skladem a zároveň je nastaveno, aby se vyprodané produkty nenabízely.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční vyhledávání některých produktů
PříspěvekNapsal: 22 lis 2019 11:41 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
15 dub 2014 12:18
Příspěvky:
37
To nebude ono....M430 je název produktu, produkt je skladem a je zapnutý....viz např.
https://www.technisport.cz/cs/polar-m43 ... 41261.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční vyhledávání některých produktů
PříspěvekNapsal: 22 lis 2019 11:44 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
647
Pak není indexování pro vyhledávání kompletní anebo aktuální.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční vyhledávání některých produktů
PříspěvekNapsal: 22 lis 2019 12:38 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7926
Dobrý den,

není možné, aby bez nějaké změny najednou nešel produkt vyhledat. Jakým způsobem produkty do obchodu vkládáte a jak je případně aktualizujete? Jaké počty máte u indexovaných produktů v sekci "Konfigurace > Vyhledávání > Indexuji"?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční vyhledávání některých produktů
PříspěvekNapsal: 22 lis 2019 13:53 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
15 dub 2014 12:18
Příspěvky:
37
Zdravím!
Produkty vkládáme manuálně, vyplňujeme všechny záložky.
V záložce "Množství" nepoužíváme pokročilé řízení zásob, množství zadáváme manuálně.
U položky "Když není na skladě" máme aktivní volbu "Standardní: Zakázat objednávky Jako je nastaveno na produktové stránce vlastností".
Tam je nastavení dle všeho v pořádku.
Můžeme indexaci a vyhledávání produktů ovlivnit ještě někde jinde?
Díky, Vojtěch Svoboda, Technisport


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční vyhledávání některých produktů
PříspěvekNapsal: 22 lis 2019 14:15 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
15 dub 2014 12:18
Příspěvky:
37
Dobrý den,
Děkuji za rychlou reakci Radku.
Produkty vkládáme manuálně.
Aktuálně pomohlo nové vytvoření indexu produktů a již to funguje. Musím tedy aktualizovat manuálně?
Rád bych si upravil cron tak aby aktualizoval index automaticky, ale odkaz v konfiguraci mi nefunguje, zobrazí se prázdná stránka...
S použitím následující adresy můžete nastavit cron tak, aby obnovoval váš index.
https://www.technisport.cz/admin4204/se ... &id_shop=1

Jak to tedy mohu zautomatizovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční vyhledávání některých produktů
PříspěvekNapsal: 22 lis 2019 15:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7926
Dobrý den,

pokud máte v sekci "Konfigurace > Vyhledávání > Indexuji" nastavenou volbu Indexuji na ANO, tak by k indexaci mělo docházet automaticky. Tak uvidíte, jestli se po opětovném vytvoření indexu, který jste již provedl, bude problém opakovat. Pokud ano, tak si nastavte URL adresu pro obnovu indexu do cronu (v administraci domény v sekci Crony). Po spuštění adresy se vždy zobrazí prázdná stránka, takže se nejedná o chybu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz