Právě je 14 kvě 2021 21:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Nefunkční odkaz na filtr výrobce
PříspěvekNapsal: 23 bře 2016 15:35 
C4 zákazník

Registrován:
13 led 2015 21:25
Příspěvky:
90
Zdravím,

začal mi takový problém, vytvářím CMS stránku o nás ( http://www.northstyle.cz ).
U firem nastavuji hypertext. odkaz na filtr zboží od daného výrobce, všude to funguje jen pouze u výrobce Pinewood to filtr nevezme, nevíte kde může být chyba?

Děkuji,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční odkaz na filtr výrobce
PříspěvekNapsal: 23 bře 2016 17:53 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

vyzkoušejte v konfiguraci modulu "Blok Filtrování zboží dle parametrů [Layered navigation block]" přegenerovat index URL pomocí tlačítka "Vytvořit URL index". A znovu otestujte funkčnost odkazu.

Aplikace PrestaShop případně umožňuje zobrazit seznam všech produktů daného výrobce (tzn. bez filtrování dle kategorie). Odkaz na seznam produktů jednoduše zjistíte aktivací modulu "Blok výrobců" a jeho zavěšením např. do levého sloupce. V bloku pak stačí kliknout na název výrobce a tím zjistíte tvar URL adresy. Standardně má adresa tvar:
Kód:
http://www.nazev-vasi-domeny/idvyrobce_jmenovyrobce

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: PrestaShop - URL indexace selhala
PříspěvekNapsal: 24 bře 2016 09:28 
C4 zákazník

Registrován:
13 led 2015 21:25
Příspěvky:
90
Bohužel, když jsem chtěl vytvořit ten URL Index, tak mi to napíše : URL indexace selhala


A nic...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - URL indexace selhala
PříspěvekNapsal: 24 bře 2016 12:46 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

ke stejnému problému dochází, pokud do administrace obchodu vstupujete přes jinou URL adresu (resp. doménu), než kterou máte pro obchod nastavenou jako výchozí. Takže do administrace se musíte přihlašovat vždy přes doménu, kterou máte v sekci "Konfigurace > SEO a URL" v části "Nastavit URL obchodu" zadanou v poli "Doména obchodu".

Pokud se jedná např. o doménu www.nazev-vasi-domeny.cz, tak se do administraci musíte přihlašovat na adrese:
Kód:
http://www.nazev-vasi-domeny.cz/admin-slozka/

V případě domény nazev-vasi-domeny.cz (tzn. bez www na začátku) se musíte do administrace přihlašovat na adrese:
Kód:
http://nazev-vasi-domeny.cz/admin-slozka/

Takže se do administrace přihlaste na správné adrese a znovu vyzkoušejte spustit indexaci URL.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční odkaz na filtr výrobce
PříspěvekNapsal: 24 bře 2016 16:16 
C4 zákazník

Registrován:
13 led 2015 21:25
Příspěvky:
90
Tak nakonec se to "probralo" samo, je možné že jsem měl jiný tvar URL.

Děkuji za pomoc :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční odkaz na filtr výrobce
PříspěvekNapsal: 21 led 2017 04:04 
C4 zákazník

Registrován:
21 led 2017 03:45
Příspěvky:
1
Dobrý den,

chtěl bych požádat o pomoc.

Mě to provede index pouze u 400 produktů z cca 2400. Zkoušel jsem to přes den i v noci, kdy jsem čekal lepší rychlost serveru ale chová se to stejně.

V případě že kliknu na:
1)Znovu vytvořit index produktů - běží cca 1 minutu a pak zůstane u bílé obrazovky (firefox) nebo nahlásí Error 500 (IE)
Indexuje cca 380 až 440 produktů.

2) Doplnit index o chybějící produkty - běží pár sekund nebo sekundu a opět skončí u bílé obrazovky...

Podobně se chová i u zobrazení produktů v administraci. 50 produktů na obrazovku je OK, ale jak to překlikneme na 300, tak to končí bílou obrazovkou.

Prosím o pomoc, děkuji
T.B.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nefunkční odkaz na filtr výrobce
PříspěvekNapsal: 23 led 2017 11:54 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

pokud se Vám na stránce zobrazí chyba 500 (příp. bílá stránka), tak prozkoumejte Error log webu (dole v administraci domény). Z něj by mělo být patrné, k jaké chybě dochází. Pravděpodobně je proces indexace ukončen limitem na serveru. Takže si přes "Formulář na autorizovaný požadavek" v administraci domény požádejte pro Váš web o nastavení hodnot memory_limit a max_execution_time na maximum. A znovu otestujte doplnění indexu.

Příště, prosím, pro dotaz vytvořte samostatné téma. Protože v tomto tématu se řeší nefunkční odkaz ve filtru a ne problém s vytvořením indexu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz