Právě je 22 kvě 2019 01:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop nebo VirtueMart
PříspěvekNapsal: 19 čer 2015 09:28 
C4 zákazník

Registrován:
03 říj 2010 09:39
Příspěvky:
27
Dobrý den,
měl bych dotaz zda není lepší a jednoduší pro provozování eshopu PrestaShop? Musí zde být také nějaký redakční systém? V současnosti provozuji pod JOOMLA VirtuMart.

Děkuji a s pozdravem Peružek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop nebo VirtueMart
PříspěvekNapsal: 20 čer 2015 21:32 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

jedná se o samostatné aplikace. Virtuemartje rozšíření, které Vám umožní pomocí aplikace Joomla provozovat internetový obchod, správa stránek a obchodu se provádí pomocí administrace aplikace Joomla. Aplikace PrestaShop je samostatný internetový systém, který má vlastní administraci. Každý z těchto aplikací má své výhody a nevýhody.
Pro oba dva systémy je k dispozici mnoho modulů a rozšíření, které jsou zcela zdarma. Ovšem pokud byste hledal nějaký specifický modul, je skoro jisté, že se bude jednat o placený modul. Je tedy nutné počítat s tím, že za nadstandardní moduly je nutné si připlatit, příp. si upravit zdrojový kód aplikace na míru. Internetový obchod PrestaShop má celkem dobře přehledný zdrojový kód, do kterého si případně můžete přidat nějaké nové úpravy, administrace obchodu je také docela lehce ovladatelná a přehledná.
Samozřejmě si každý musí systémy nejprve otestovat, ale dle mého názoru je redakční systém Joomla s rozšířením Virtuemart pro začátečníky těžší oproti aplikaci PrestaShop, protože má vcelku rozsáhlou administraci.

Každému vyhovuje něco jiného, ale osobně bych Vám doporučil vyzkoušet internetový obchod PrestaShop, který jak jsem již uváděl, je dle mého názoru pro začátečníky jednodušší. Každopádně si můžete na zkušební instalaci otestovat oba systémy, podle testování se rozhodnete, jaký Vám bude více vyhovovat, je možné, že právě Vám bude vyhovovat Virtuemart.

V případě jakýchkoliv dotazů neváhejte napsat.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop nebo VirtueMart
PříspěvekNapsal: 21 čer 2015 07:14 
C4 zákazník

Registrován:
03 říj 2010 09:39
Příspěvky:
27
Dobrý den,
moc děkuji za odpověď, jen bych se chtěl ještě dotázat zda nebo kde mohu vyzkoušet ovládání PrestaShop, když již mám vedený obchod pod VirtueMart?
Dále zda lze zboží již vystavené v obchodě pod VirtueMart převést do obchodu vedeného pod PrestaShop?

Děkuji a s pozdravem Peružek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop nebo VirtueMart
PříspěvekNapsal: 21 čer 2015 11:30 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

existuje mnoho možností, jak si můžete aplikaci PrestaShop otestovat. Pokud si aplikaci nepřejete instalovat, můžete se podívat přímo na oficiální stránky aplikace, kde si jednoduše můžete prohlédnout a otestovat jak administraci aplikace, tak i hlavní stránku obchodu.
Samozřejmě si aplikaci můžete vyzkoušet také na Vaší doméně. Pokud se již v kořenovém adresáři nachází instalace jiné aplikace, tak si jednoduše vytvořte adresář, do kterého aplikaci PrestaShop nahrajete, instalace aplikace PrestaShop se poté bude nacházet např. na adrese http://www.nazev-vasi-domeny.cz/prestashop/, pokud si pro aplikaci vytvoříte adresář s názvem prestashop.
Jestli si ale přejete mít instalaci aplikace na subdoméně, tzn. adresa by byla prestashop.nazev-vasi-domeny.cz, tak je nutné vytvořit si subdoménu s názvem prestashop. Nové subdomény si můžete vytvořit v administračním systému Vaší domény v sekci IV. Weby v části Formulář na vytvoření nového webu. V tomto formuláři vyplňte veškeré údaje a následně subdoménu založte kliknutím na Vytvořit. Ve Formuláři na vytvoření nového webu si v políčku Web nastavte název požadované subdomény, pro subdoménu prestashop.nazev-vasi-domeny.cz do políčka zadejte prestashop.nazev-vasi-domeny.cz.

Bohužel s migrací dat z aplikace Virtuemart do aplikace PrestaShop nemám zkušenosti, k dispozici je takových služeb mnoho, ale jedná se o placené. Například VirtueMart to PrestaShop, VirtueMart to PrestaShop Migration Service, VirtueMart to Prestashop nebo Database Migration Virtuemart To Prestashop. Všechny tyto služby by měly být kompatibilní s novější verzí 1.6.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz