Právě je 20 črc 2019 03:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Nastavení parametrických filtrů pro kategorie
PříspěvekNapsal: 27 úno 2014 12:33 
C4 zákazník

Registrován:
27 úno 2014 12:08
Příspěvky:
5
Dobrý den,

převzal jsem správu eshopu www.krmimkvalitne.cz. Kvůli drobným změnám, které děláme v produktové části, jsme byli nuceni pozměnit kategorizaci produktů.

K původním kategoriím byli nastavené ajax filtry. Z těchto původních kategorií se stali pod kategorie na 2-4 urovni.

K původním kategoriíím byli přirazeny parametrické filtry. Bohužel u nových kategorií tyto filtry nejsou. Potřeboval bych nastavit k vyšším kategoriím také parametrické filtry, ale bohužel nevím přesně jak.

Pro představu, zde je parametrický filtr v kategorii 3. úrovně:
http://www.krmimkvalitne.cz/25-podle-velikosti-plemene

Tento filtry bych potřeboval dostat i k ostatním kategoriím třetí úrovně.

Předem díky za rady a tipy.

Radek Ritzka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení parametrických filtrů pro kategorie
PříspěvekNapsal: 27 úno 2014 13:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

předpokládám, že používáte Blok Filtrování zboží dle parametrů. V tomto případě stačí, když přejdete do sekce Moduly > Moduly a vyhledáte Blok Filtrování zboží dle parametrů. U modulu klikněte na Konfigurace a v části Filters templates si vyberte šablonu filtrů a klikněte na Upravit. Na stránce s šablonou filtrů stačí v části Categories used for this template označit kategorie a podkategorie, ve kterých se má filtr zobrazit. Až změny dokončíte, tak klikněte na Uložit.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení parametrických filtrů pro kategorie
PříspěvekNapsal: 27 úno 2014 13:29 
C4 zákazník

Registrován:
27 úno 2014 12:08
Příspěvky:
5
Díky za odpověď. Snažil jsem se nastavit filtrování v tomto pluginu, nicméně vždy jsem ztroskotal na "Step 2/3 - Select filters". PrestaShop se při zvolení upravy hotových templatů nebo založení nových sekne v této části, u vyhledávání filtrů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení parametrických filtrů pro kategorie
PříspěvekNapsal: 27 úno 2014 14:37 
C4 zákazník

Registrován:
27 úno 2014 12:08
Příspěvky:
5
Ve spodní části obrazovky jsem našel tuhle chybovou hlášku:

[PrestaShop] Fatal error in module Media:
filemtime() [function.filemtime]: stat failed for /data/www/krmimkvalitne.cz/www.krmimkvalitne.cz/js/jquery/ui/themes/base/jquery.ui.sortable.css


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení parametrických filtrů pro kategorie
PříspěvekNapsal: 27 úno 2014 14:41 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

jakou verzi aplikace PrestaShop používáte? Jak opravit tuto chybu naleznete na oficiálních stránkách aplikace PrestaShop.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení parametrických filtrů pro kategorie
PříspěvekNapsal: 27 úno 2014 14:53 
C4 zákazník

Registrován:
27 úno 2014 12:08
Příspěvky:
5
Používáme verzi 1.5.3.1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení parametrických filtrů pro kategorie
PříspěvekNapsal: 27 úno 2014 14:58 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

tato verze je již zastaralá, takže bych Vám doporučil, abyste provedl pomocí modulu Automatická aktualizace [1-click Upgrade] aktualizaci na nejnovější verzi 1.5.6.2.
Návod, jak odstranit výše uvedenou chybu naleznete na oficiální stránce aplikace PrestaShop.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení parametrických filtrů pro kategorie
PříspěvekNapsal: 27 úno 2014 16:10 
C4 zákazník

Registrován:
27 úno 2014 12:08
Příspěvky:
5
Tento modul neumím najít ani jinde jsem aktualizace nenašel.
Bohužel oprava chyby v kódu je pro mě až příliš velká výzva. Pokud by se našel někdo s časem a chutí pro opravu této chyby, uvítáme to (a samozřejmě se odměníme)..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení parametrických filtrů pro kategorie
PříspěvekNapsal: 27 úno 2014 19:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

pokud modul není nainstalovaný, tak v administraci aplikace PrestaShop přejděte do sekce Moduly > Moduly a vyhledejte modul s názvem Automatická aktualizace [1-click Upgrade] a klikněte na Nainstalovat. Modul potom najdete v části Nástroje > 1-click Upgrade.

Úprava souboru classes/Media.php není složitá. Stačí se přihlásit na FTP server, otevřít soubor Media.php, který se nachází v adresáři classes a podle tohoto návodu vyhledejte pomocí zkratky CTRL+F řádky označené červenou barvou a ty nahraďte řádky označené zelenou barvou. Takže všechny řádky, které jsou v návodu označené znamínkem - nahraďte řádky označenými znamínkem +.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz