Právě je 17 črc 2019 00:20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - kvalita loga
PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 21:01 

Registrován:
12 říj 2011 20:09
Příspěvky:
175
Hraji si s tvorbou loga a mám dotaz. Vytvořím si logo třeba v Adobe Photoshop , nebo v malování...zkoušela jsem ve více programech, uložím a logo je pěkné, pak ho nahraji přes admin a na webu je škaredé flekaté, prostě ztrácí na kvalitě :( nevíte v čem vytvořit, uložit ....nebo kde hledat problém,aby po nahrání bylo pěkně zaostřené a kvalitní ? Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - kvalita loga
PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 22:14 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

jaké jsou Vaše stránky? Záleží také na tom, jaká je nastavena velikost (šířka, výška) loga ve Vašem PrestaShop, pokud si vytvoříte nějaké logo s jinými rozměry, může se stát, že se roztáhne, změní se jeho kvalita atp.
Doporučuji Vám udělat přesně tak velké logo, jak je to ve Vašem PrestaShop nastaveno.
V základním stylu PrestaShop je velikost loga 224x73.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - kvalita loga
PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 23:00 

Registrován:
12 říj 2011 20:09
Příspěvky:
175
Vytvářím logo 980x128 px, chci to přes celé body lze tedy logo nějak nastavit, aniž by ztrácelo na kvalitě? www.sexshop-kate.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - kvalita loga
PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 14:51 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

musela byste si ve Vašem souboru global.css upravit třídy jako jsou například
Kód:
#header_logo {
a změnit si width: z 264 na Vámi požadovanou velikost.
Koukal jsem se na Váš soubor global.css, nepoužíváte asi úplně základní styl, protože třídy máte trochu pozměněné a jinak udělané, než je tomu v základním souboru global.css.
Ve Vašem případě můžete přidat velikost loga zde
Kód:
#header {position:relative}
#header_logo {
   float:left;
   display:block;
   margin-top:30px;
}


na

Kód:
#header {position:relative}
#header_logo {
        width:980
   float:left;
   display:block;
   margin-top:30px;
}
, případně odstranit
Kód:
float:left;
, aby Vaše logo nebylo zarovnáváno do levé stránky Vašeho PrestaShop.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - kvalita loga
PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 20:43 

Registrován:
12 říj 2011 20:09
Příspěvky:
175
Dobrý den, děkuji za odpověď. Provedla jsem změny, ale nějak se to neprojevilo :cry: Používám prestu 1.5.3.0 a šablonu default. Píšete, že mám třídy trochu pozměněné a jinak udělané, než je tomu v základním souboru global.css, já ale žádné úpravy nedělala
kromě - generic style
body{
background: url('../img/bg-sexy.jpg').............

jinak je soubor global.css original, tak jak se nainstaloval :? Nevím kde je tedy chyba, že se změna neprojevila, můžete na to ještě prosím kouknout ? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - kvalita loga
PříspěvekNapsal: 26 úno 2013 15:38 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

můžete zkusit ještě úpravu přímo v souboru header.tpl, kde si změníte
Kód:
<a id="header_logo" href="{$link->getPageLink('index.php')}"
   title="{$shop_name|escape:'htmlall':'UTF-8'}">
    <img class="logo" src="{$img_ps_dir}logo.jpg?
    {$img_update_time}" alt="{$shop_name|escape:'htmlall':'UTF-8'}"
    {if $logo_image_width}width="{$logo_image_width}"{/if}
    {if $logo_image_height}height="{$logo_image_height}" {/if} />
       </a>

poslední dva řádky
Kód:
{if $logo_image_width}width="{$logo_image_width}"{/if}
a
Kód:
{if $logo_image_height}height="{$logo_image_height}" {/if} />
.
V prvním řádku odstraníte {$logo_image_width} a nahradíte číslem ve druhém řádku odstraníte
Kód:
{$logo_image_height}
a nahradíte číslem.

Také si můžete v administraci Preferences-obrázky nastavit kvalitu obrázku JPEG a PNG.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - kvalita loga
PříspěvekNapsal: 26 úno 2013 22:11 

Registrován:
12 říj 2011 20:09
Příspěvky:
175
Děkuji za odpověď, ale po úpravě dle vašeho návodu se nic nezměnilo :cry: Images mám nastavený na jpeg a kvalitu 90. Přikládám logo z pc kde je vše v pořádku, jak jej ale nahraji jako logo v adminu změní se kvalita, nevím si s tím rady :oops:


Přílohy:
logo 1.5..jpg
logo 1.5..jpg [ 119.5 KiB | Zobrazeno 2316 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - kvalita loga
PříspěvekNapsal: 01 bře 2013 21:42 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

v emailu máte ode mě zprávu týkající se Vašeho tématu zde prestashop-zaveseni-kosiku-do-praveho-sloupce-t3496.html.
Jedná se o tu samou doménu, tak vyřešíme oba problémy přes email.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - kvalita loga
PříspěvekNapsal: 09 zář 2014 03:05 

Registrován:
14 čer 2012 21:58
Příspěvky:
6
V databázi tabulka configuration, hodnota SHOP_LOGO_WIDTH


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz