Právě je 14 kvě 2021 21:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Jak zálohovat a nepřijít o oprávnění
PříspěvekNapsal: 21 dub 2017 07:39 

Registrován:
24 srp 2016 13:14
Příspěvky:
18
Dobrý den,
mám dotaz, jak udělat předs upgradem zálohu se vším všudy. Zálohovat složky a soubory Presty na tom samém ftp do nějakého backup adresáře pomocí Total Commanderu nejde, přeruší se to s hláškou, že server nepodporuje vzdálený přenos. Zálohovou na lokál (systém souborů NTFS), přijdu o veškeré chmody na složkách. Když pak zálohu nahraji zpět na ftp, není možnost tam chmody dát, Total Commanderem vůbec a přes net2ftp je situace taková, že méně košaté struktuře rekurzivně chmod nastavit umí, ale jakmile je tam hlubší struktura, více souborů a složek (a že je jich v Prestě požehnaně), skončí to také chybou.

Děkuji
Radek Tůma


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak zálohovat a nepřijít o oprávnění
PříspěvekNapsal: 21 dub 2017 07:39 
C4 podpora
Administrátor

Registrován:
23 čer 2009 12:44
Příspěvky:
135
Dobrý den,

jelikož jste nebyl identifikován jako zákazník Webhostingu C4, pro který je diskuzní fórum určeno, Váš dotaz není brán jako prioritní. Pokud bude téma delší dobu bez reakce, dojde k jeho odstranění.

_________________
Webhosting C4
http://www.c4.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak zálohovat a nepřijít o oprávnění
PříspěvekNapsal: 21 dub 2017 13:56 

Registrován:
06 říj 2016 02:52
Příspěvky:
76
radek.tuma@seznam.cz:
Na "správném" hostingu nemusíte žádné chmody řešit a vše funguje v pořádku na defaultním chmodu v pořádku. Pokud je někde potřeba nastavovat jiné chmody než jsou defaultní, je to na zvážení, proč tomu tak je a určitě to není v pořádku.

Jinak obecně:
- smazat cache (Konfigurace - vykon)
- dat shop do udrzby (konfigurace - udrzba)
- udělat zálohu filezillou
- udelat zalohu DB (adminer/PMA)
- zkusit upgrade a modlit se :-))))))

Nebo prenechat upgrade/zalohy nekomu, kdo se na to specializuje a nemusite to resit..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak zálohovat a nepřijít o oprávnění
PříspěvekNapsal: 21 dub 2017 14:09 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
649
FTP je u PrestaShopu, pro celý shop, dost málo použitelný nástroj na přenos nebo zálohu. Kvůli množství souborů a nespolehlivosti dlouhodobého přenosu. Viděl jsem už hodně neštěstí způsobeného spolehnutím se na 100% přenos pomocí FTP. Málokdy se to povede a málokdy to trvá méně něž desítky minut.

Lepší je zabalit soubory do zipu a pak to zase rozbalit. Dobrý hostinh to podporuje. Třeba cPanel to umí bez potíží.

Oprávnění, chmod a podobné věci opravdu znamenají nějaký problém na hostingu. Pro mně to byl důvod opuštění jednoho slavného českého poskytovatele. Bez těchto potíží se mi nyní pracuje stokrát líp.

S tím upgradem bych zacházel opatrně. Nestavá se moc často, ale v půli kvůli nějaké chybě skončený upgrade, který nelze vrátit zpět, dokáže shop kompletně zlikvidovat. Bez 100% zálohy bych se do toho nepouštěl a i tak je lepší udělat to na lokální kopii než přímo na serveru.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak zálohovat a nepřijít o oprávnění
PříspěvekNapsal: 21 dub 2017 14:28 

Registrován:
06 říj 2016 02:52
Příspěvky:
76
Nikdy jsem neměl problém se stahováním přes FTP... Ve filezille vždy bez problému. A to jsem to dělal již mnohokrát. Nemůžu soudit, jak to dělají jiní, já s tím nikdy problém neměl... :-) (Ale netvrdím, že to nemůže nastat, soudím jen subjektivně dle svých zkušeností -takže no hate :) )

A to že málokdy se povede musím nesouhlasit, a s tou délkou stahování... Nikdy jsem s tím neměl problém a stahování je většinou na pár minut... (prostě zapnu filezillu a mezitím si řeším jiné věci, neměřím to na hodinkách, ale desítky minut to určitě není) - ale opět záleží na tom, jestli je to filezilla nebo TC a jaký je hosting..... (Přes TC to samozřejmě může trvat klidně desítky minut, o tom žádná :-D)

Zabalení do zipu je samozřejmě fajnové, ale ne každý hosting to nabízí, oproti tomu ftp nabízí každý hosting. To rovnou můžeme už nabídnout tedy řešení formou zabalení přes SSH apod, ale to je pouze na vlastním stroji nebo VPS apod. Takže to taky není majoritní... (navíc je to náročnější asi pro běžného uživatele).

Proto si myslím, že nejlepší je pro normálního uživatele to stáhnout přes ftp nebo si najít někoho, kdo mu to bude řešit a nebo samozřejmě když je k dispozici ten zip přes hosting, tak klidně, na druhou stranu, s tím zipováním mám bohužel špatné zkušenosti zase já, dříve se mi na nějakém zahraničním hostingu stalo, že se zip nerpovedl celý a já to samozřejmě zjistil až po situaci, jelikož tam měli nějaké omezení na velikost jednoho souboru a tudíž se zip naplnil 10GB, já myslel, že máme zálohu a pak jsem zjistil, že záloha není kompletní...
Ale to je extrém, jen tím chci říct, že i při zipu může nastat problém, proto já vždy preferuji SSH (pokud je - většinou není) a nebo FTP (je rozdíl mezi FTP přes filezillu a total commander).

To s tou neprovedenou aktualizací se mi nikdy nestalo u aktualizace modulů jako takových, pouze to reportovali někteří klineti, kteří na vlastní pěst zkoušeli upgrade celého shopu a to plně souhlasím, že toto je destruktivní, když se to nepovede, takže bez 100% zálohy také nedoporučuji, na tom se plně shodneme :))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak zálohovat a nepřijít o oprávnění
PříspěvekNapsal: 21 dub 2017 14:58 

Registrován:
24 srp 2016 13:14
Příspěvky:
18
Na hostingu, kde mám e-shop jsou chmody pro adresáře 750, pro soubory 640. Když si dám zálohu na lokál a přenesu ji přes Filezillu či ftp Total Commandera, pak má všechno chmod 777, což není bezpečné. Filezillu jsem také testoval, ale nepodařilo se mi najít jak zálohovat z ftp na ftp (ať už do zipu nebo nerozbaleně do nějaké extra složky).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak zálohovat a nepřijít o oprávnění
PříspěvekNapsal: 23 dub 2017 23:35 

Registrován:
06 říj 2016 02:52
Příspěvky:
76
Jev, který popisujete, moc nechápu, ale nikdy jsem nad tím nedumal dříve...

Každopádně, pokud nahraji čistý soubor/složku, tak to má vždy defaultní práva. Tzn soubory 644, složky 755. (testoval jsem to).

Pokud po nahrátí na FTP máte chmod 777, tak to není standardní a nikdy jsem se s tím nesetkal :-) Co máte za hosting? určitě bych se optal na hostingu, proč tomu tak je... (ale třeba mě opraví někdo zkušenější, čím to je, mě to každopádně nedělá ani TC, ani filezilla a testoval jsem i nezávisle více hostingů a všude stejné - defaultní práva, jak má být).

To jestli filezilla umi zalohovani FTP to FTP nevim, nikdy jsem to k nicemu nepotreboval, tak tezko radit. Proc to nenahrajete na local a pote na to cilove FTP? Je to sice o jeden "meziclanek" vic, ale filezillou jsou prenosy rychle, oproti TC, kde stahovani PS je na vecnost :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz