Právě je 11 kvě 2021 03:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 06 úno 2014 19:22 

Registrován:
08 pro 2013 16:56
Příspěvky:
37
Zdravím mám dotaz ohledně duplicitní či stejné kategorie jedná se mi o toto. Tvořím web na autodíly a potřebuji vytvořit strom s kategoriemy v nasledujici podobě

FILTRY
ČEPY
TLUMIČE
BRZDY
LOŽISKA
A DALŠÍ

JDE O TO ŽE KAŽDÉ AUTO JAKO AUDI ,BMW,CITROEN
MUSÍ MÍT STEJNY STROM KATEGORII VÍŠE UVEDENOU.A NECHCE SE MI TEN STROM PSÁT PRO KAŽDÉ AUTO ZNOVU A DOKOLA. NENÍ NĚJAKÝ ZPŮSOB JAK TO UDĚLAT DUPLICITNĚ PRO KAŽDÉ AUTO. PŘEDEM DÍKY MOC.
PS - ZATIM JE WEB VE VÝSTAVBĚ NA LOCAL HOSTU.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 17 úno 2014 11:59 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 úno 2013 15:06
Příspěvky:
28
Vem to přes import.
Mohlo by pomoci toto: prestashop-import-zbozi-a-kategorie-t1708.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 20 úno 2014 10:31 

Registrován:
08 pro 2013 16:56
Příspěvky:
37
Zdravím bylo mi doporučeno že bych měl nejdříve vytvořit kategorie a podkategorie pomocí importu ale nevím jak to napsat do csvčka

příklad
KATEGORIE
AUDI
PODKATEGORIE
A4-1,9TDI-DILY-FILTRY,ČEPY,TLUMIČE,BRZDY

MUŽE MĚ NĚKDO NASMĚROVAT JAK NA TO? DÍKY MOC


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 20 úno 2014 16:41 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

do přílohy vkládám ukázkový .CSV soubor, pomocí kterého můžete hromadně naimprortovat kategorie s podkategoriemi.


Přílohy:
import.csv [338 bajtů]
252 krát

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 20 úno 2014 20:18 

Registrován:
08 pro 2013 16:56
Příspěvky:
37
Zdravím asi jsem byl špatně pochopen
HLAVNÍ KATEGORIE JE :
VÝBĚR VOZU
PODKATEGORIE :
AUDI
BMW
CITROEN
PAK NASLEDNĚ VYBERU PODKATEGORII např. AUDI a ta má např. :
A4
A6
A8
JEJICH PODKATEGORIE např. A4 jsou obsahy tohoto modelu
1,6 44kw
1,8 66kw
1,9 TDI 81KW
A PAK JAK SI VYBERU OBSAH AUTA TAK MÁ NÁSLEDOVAT STROM VÝBĚRU DÍLU KTERÝ MÁ BÝT STEJNÝ U VŠECH ZNAČEK AUT A OBSAHU :
ČEPY
BRZDY
TLUMIČE
FILTRY
ROZVODY

DÍKY MOC ZA POMOC KDYBYCH MĚL KE KAŽDÉMU OBSAHU DĚLAT STROM KATEGORÍÍ ZNOVU A ZNOVU DOKOLA TAK TO BUDU DĚLAT DOKOLA ASI 5 000 KRÁT.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 20 úno 2014 20:29 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

ukázkový soubor máte v příspěvku, který jsem psal výše. Potom je nutné si ho upravit a přidat kategorie a podkategorie. Můžete se vyzkoušet podívat na oficiální fórum do tohoto diskuzního tématu, tam se řešil podobný dotaz. Pokud si nebudete vědět rady, tak se můžete obrátit na některého z našich partnerů, který se aplikaci PrestaShop věnuje.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 20 úno 2014 21:50 

Registrován:
08 pro 2013 16:56
Příspěvky:
37
Díky za pomoc pomohlo mi to moc už vim jak na to ještě jednou díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 21 úno 2014 00:09 

Registrován:
08 pro 2013 16:56
Příspěvky:
37
zdravím mám jeden problém csv soubor funguje ale co když máte hlubší kategorie kde mam zapsat další podkategorie mam podkategorii filtry ale dale potřebuju olejové , vzduchové,palivové a nevím kam to vepsat?


Přílohy:
kataudi.csv [655 bajtů]
215 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 21 úno 2014 00:15 

Registrován:
08 pro 2013 16:56
Příspěvky:
37
a druha vec proč když ten csv soubor uložim se to cele rozhodi do ruznych sloupcu před uloženim to bylo takto


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png [ 321.71 KiB | Zobrazeno 925 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Jak na stejné kategorie
PříspěvekNapsal: 21 úno 2014 09:56 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

jak se Vám sloupce rozhodily? Pokud Vás dobře chápu, tak chcete mít například kategorii s názvem AUDI, v ní podkategorii FILTRY a když se podkategorie FILTRY rozklikne, tak tam chcete mít ještě další podkategorie s názvem olejové , vzduchové a palivové. Do přílohy opět vkládám soubor, jak by takový .CSV soubor mohl vypadat.


Přílohy:
import_kategorie.csv [248 bajtů]
256 krát

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz