Právě je 11 kvě 2021 18:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Import z xml a názvy kategorií s čárkou
PříspěvekNapsal: 01 čer 2015 17:19 
C4 zákazník

Registrován:
30 dub 2012 11:33
Příspěvky:
17
Dobrý den.
Od dodavatele mám XML soubor se zbožím, který je 2x denně aktualizován.
Pro import zboží nyní zkouším SW Store Manager.
Řeším však problém s importem zboží do správných kategorií, které mám v e-shopu předpřipraveny.
Jde o to, že některé zboží je zařazeno do více kategorií > např. kateg1, kateg2, kateg3 > odděleno čárkou
a zároveň názvy některých kategorií jsou pojmenovány více slovy oddělených také čárkou (,), např. pověsti, mýty, báje > jedná se o jednu kategorii.
Vím, že oddělovače mohu v souboru změnit. Ale nejde to dělat při každém importu ručně.

Je nějaký modul nebo postup, jak kategorie v XML rychle (makrem?) přejmenovat podle ID ze svého e-shopu nebo někde definovat souvislost (spárovat) ID kategorie s jejím slovním názvem.
Zařazení zboží do správné kategorie by pak bylo bezchybné.
Uvítám i placenou úpravu někoho šikovného.

Díky za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import z xml a názvy kategorií s čárkou
PříspěvekNapsal: 02 čer 2015 13:27 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

bohužel takový formát s XML výstupem je nešťastný. Nevím, jak se při importu chová přímo aplikace Store Commander, to byste musel otestovat, ale pokud stejně jako v aplikaci PrestaShop, tak například při názvu kategorie "pověsti, mýty, báje" by se sice produkt správně zařadil do kategorie "pověsti, mýty, báje", ale ještě by se vytvořily dvě nové kategorie mýty a báje. Samozřejmě pokud již kategorie pověsti, mýty, báje v obchodě existuje. Pokud by neexistovala, tak se vytvoří tři samostatné kategorie pověsti, mýty a báje. Takže opravdu není jiné řešení, než nějakým skriptem před importem nejdříve upravit formát kategorií v XML souboru. Nejjednodušší by bylo procházet názvy kategorií a nahrazovat je ID jednotlivých kategorií, které máte přímo v obchodě. Pokud chcete takový skript vytvořit, můžete se obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci PrestaShop věnuje.

A nebo pokud by v XML feedu nepřibývaly nové produkty a pouze byste pomocí něj aktualizoval stávající, tak by stačilo produkty zařadit do správným kategorií pouze při prvním importu. A při dalším importu byste vynechal kategorie a produkty spároval podle kódu. Ale to by bylo možné, jen pokud byste aktualizoval již existující produkty.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz