Právě je 12 kvě 2021 06:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 06 srp 2012 09:32 

Registrován:
06 srp 2012 08:46
Příspěvky:
1
Zdravím, zřejmě to tu asi bylo řešené ale nenašel jsem přesně to co potřebuji. Jedná se mi o to, že mám od dodavatele xml zboží (cca 5tis. položek) a následně jsem převedl do csv. Např. prstýnek se stejným ID je tam několikrát a jediné co se u něho mění je velikost.

Ukázka produktu v csv (vynechány nepotřebné sloupce):

5;;Prsteny;Prsten z chirurgicke oceli RSS41;;;;RSS41.jpg;;;;obvod;49 mm;;;;;;;;ocelová;;
5;;Prsteny;Prsten z chirurgicke oceli RSS41;;;;RSS41.jpg;;;;obvod;52 mm;;;;;;;;ocelová;;
5;;Prsteny;Prsten z chirurgicke oceli RSS41;;;;RSS41.jpg;;;;obvod;53 mm;;;;;;;;ocelová;;
5;;Prsteny;Prsten z chirurgicke oceli RSS41;;;;RSS41.jpg;;;;obvod;56 mm;;;;;;;;ocelová;;
5;;Prsteny;Prsten z chirurgicke oceli RSS41;;;;RSS41.jpg;;;;obvod;58 mm;;;;;;;;ocelová;;

Myslím, že sloupec "obvod" je k ničemu ale vedle jsou hodnoty, které bych potřeboval mít v selectboxu na výběr (49mm, 52mm atd.). Manuálně vím, jak nastavit kombinace, ale pokud mám csv v takovémto formátu, nevím jak sloučit stejný produkt a jen vytvořit selectbox s výběrem velikost.

Mockrát děkuji za rady a pokud podobné téma se stejnou problematikou existuje, tak se všem omlouvám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 10 srp 2012 11:35 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

musíte si nejdříve vytvořit csv soubor se zbožím bez kombinací. Takže např. naimportujete produkty:

  1. ID zboží 5, název Prsten z chirurgické oceli RSS41, kategorie Prsteny, obrázek RSS41.jpg...
  2. ID zboží 6, název Náramek dřevěný, kategorie Náramky, obrázek N12351.jpg...
  3. atd.

Po importu produktů můžete přejít k importu kombinací. Vytvoříte si další csv soubor a do něj vložíte např. kombinace:

  1. ID zboží 5, skupina:hodnota Obvod:49mm, cena 160, množství 62 ...
  2. ID zboží 5, skupina:hodnota Obvod:52mm, cena 180, množství 5 ...
  3. ID zboží 5, skupina:hodnota Obvod:53mm, cena 200, množství 11 ...
  4. ID zboží5, skupina:hodnota Obvod:56mm, cena 220, množství 92 ...
  5. ID zboží 5, skupina:hodnota Obvod:58mm, cena 240, množství 3 ...
  6. ID zboží 6, skupina:hodnota Dřevo:Buk, Odstín:Tmavý, cena 25, množství 65 ...
  7. ID zboží 6, skupina:hodnota Dřevo:Buk, Odstín:Světlý, cena 26, množství 5 ...
  8. ID zboží 6, skupina:hodnota Dřevo:Dub, Odstín:Tmavý, cena 30, množství 8 ...
  9. ID zboží 6, skupina:hodnota Dřevo:Dub, Odstín:Světlý, cena 31, množství 12 ...
  10. atd.

Kombinace se automaticky podle ID zboží přiřadí k danému produktu. U produktu Prsten z chirurgické oceli RSS41 budete mít k dispozici selectbox Obvod s hodnotami 49mm, 52mm, 53mm, 56mm a 58mm. A u produktu Náramek dřevěný budete mít jeden selectbox Dřevo s hodnotami Buk,Dub a druhý selectbox Odstín s hodnotami Tmavý, Světlý.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 19 pro 2016 09:55 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Zdravím pán Plašil,

Prosím mohli by ste mi pomôcť a poradiť, prečo mi nejdú naimportovať kombinácie k produktu? Atribúty, ktoré chýbajú, resp. aj neboli predtým vytvorené v adm. sa vytvoria ale kombinácie sa k produktu nechcú vygenerovať...

Určite tam je niekde len nejaká zrada,ale neviem prísť nato že kde, budem rád za skoré nasmerovanie.

Ďakujem veľmi pekne. Tu zasielam vzorový produkt.csv na import + k produktu kombinacie.csv.

Testované na 1.6.1.0 aj 1.6.1.9


Přílohy:
kombinacie.csv [30.42 KiB]
173 krát
produkty.csv [520 bajtů]
146 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 19 pro 2016 12:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

na žádný problém jsem nenarazil (testováno na verzi 1.6.1.10). Pouze při importu produktů musíte mít nastavenou volbu "Vynutit všechna ID čísla" na Ano, aby měly produkty ID dle CSV souboru, a pak došlo ke správnému přiřazení kombinací dle ID.

Jen nevím, proč máte v CSV souboru s kombinacemi u každé kombinace stejné obrázky. Protože pak se budou obrázku zbytečně znovu importovat ke každé kombinaci. Stačí obrázky naimportovat jen při importu produktů a při importu kombinací použít u jednotlivé kombinace sloupeček "Vyberte si z produktových obrázků podle pozice (1,2,3...)", do kterého zadáte jen čísla (resp. pozice) již naimportovaných obrázků.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 19 pro 2016 13:04 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Ďakujem za odpoveď. Hneď to idem skúsiť. Ten obrázok k produktom ignorujte, to je len zle vyexportované CSV, s tým sa ešte pohrám ale ďakujem za nasmerovanie ako priradiť obrázky ku kombinaciam.

K tomu importu kombinácii -> To je práve problém, že nechcem mať rovnaké ID produktov, ktoré chcem importovať, pretože v eshope, kde budem importovať tieto produkty, už sú produkty až do ID cca 4000. Takže potrebujem aby sa ID navyšovali, a neprepísali stávajúce produkty v obchode č. 1. Tj napríklad od 4001 a viac.
Preto som pri importe kombinácii použil Kód (REFERENCE) ako kľúč a vtedy kombinácie nevytvorií. Myslíte, že v tom je teda problém?

Ako to vyriešiť? Ďakujem za bleskovú odpoveď inak :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 19 pro 2016 13:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

v tom případě při importu kombinací nastavte volbu "Použít kód zboží jako klíč" a ve výběru sloupců nastavte u sloupce s ID volbu "Ignorovat tento sloupec". Pak dojde k přiřazení dle kódu produktu (reference).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 19 pro 2016 17:03 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Veď píšem, že som to tak presne spravil, ale jednoducho kombinácie nevygeneruje... Skúšal som to aj na 1.6.1.10 a jednoducho to robí to isté.

Pripadám si ako blbec, ale fakt postupujem správne. Tu sú moje postupy:

1) Skúšal som to takto, a vtedy mi vygenerovalo len poslednú kombináciu z CSV tj. 85E, Čierna (z CSV, ktoré som posielal vyššie)
Import produktov -> zaškrtnuté FORCE ID -> potom import kombinácií -> zaškrtnuté "Reference as Key".

2) Importovať produkt.csv, bez zapnutého "FORCE ID" a "KEY AS REFERENCE". PRoste len import. Po importe má produkt napr. ID13
Importovať kombinacie.csv - Zapnuté "KEY AS REFERENCE" , Stĺpec s ID dám ignorovať -> import prebehne, ale v produkte nie je žiadna kombinácia.

3) Import produkty.csv - ZAPNUTÉ "KEY AS REFERENCE" - IGNOROVAŤ ID -> Importovať - všetko OK
Kombinácie.csv -> ZAPNUTÉ "KEY AS REFERENCE" - IGNOROVAŤ ID -> Import OK - ale produkt BEZ kombinácií

Ešte raz prikladám CSV. Už som z toho fakt zúfalý, ĎAKUJEM!


Přílohy:
kombinacie.csv [969 bajtů]
132 krát
produkty.csv [220 bajtů]
127 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 19 pro 2016 17:56 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
ASi som prišiel nato ako to je.

Import je nutné spraviť so zapnutým Force ID a kombinácie doimportovať rovnako, ale bez "Reference as key" - akokoľvek som sa to snažil kombinovať, tak táto funkcia mi nefunguje, nerozumiem tomu...

Ak som takto naimportoval produkty, a poto msom importoval kombinácie, všetko je ok, až nato, že sa naimportuje buď 1. alebo posledná kombinácia, ostatné už nie. Prečo? Skúsil som doplniť ku každej kombinácii za Reference (kód) číslo. Čiže napr. Maga1, Magda2 atď. Potom už naimportuje všetky komb. správne.

Niečo mi uniká, alebo je Presta v tomto fakt taká ..ehm...že inakší spôsob neexistuje, alebo robím fakt len niečo zle?...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 19 pro 2016 18:09 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

správně je možnost 2), takže opravdu netuším, kde děláte chybu. Možná špatně nastavujete sloupce, nebo kód produktu není unikátní. Pro jistotu přikládám postup i se screenshoty.

Jelikož jste psal, že chcete produkty naimportovat jako nové (s automatickým novým ID), tak při importu produktů nezapínejte volbu "Použít kód zboží jako klíč" (Use product reference as key) ani volbu "Vynutit všechna ID čísla" (Force all ID numbers). A sloupce nastavte následovně:
Příloha:
import_produktu.jpg
import_produktu.jpg [ 213.12 KiB | Zobrazeno 1445 krát ]


Po importu se Vám vytvoří nový produkt, který bude mít kód Magda:
Příloha:
produkt.jpg
produkt.jpg [ 197.87 KiB | Zobrazeno 1445 krát ]


Nyní proveďte import kombinací, při kterém zapněte volbu "Použít kód zboží jako klíč" (Use product reference as key). A sloupce nastavte následovně:
Příloha:
import_kombinaci.jpg
import_kombinaci.jpg [ 311.18 KiB | Zobrazeno 1445 krát ]


Po importu byste měl mít v editaci produktu nalézt naimportované kombinace:
Příloha:
kombinace.jpg
kombinace.jpg [ 341.59 KiB | Zobrazeno 1445 krát ]


A pokud chcete pro spárování používat kód produktu (reference), tak tento kód musí být unikátní pouze pro jeden produkt. Takže možná jste při opakovaném testování importu vytvořil více produktů se stejný kódem.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import csv s kombinacemi
PříspěvekNapsal: 19 pro 2016 18:30 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Už som nato prišiel a nakoniec tam bola fakt CHYBA :lol: .

Ja som pri tom importe kombinácii nastavil v stĺpci kde sa má nastaviť KÓD PRODUKTU -> som nastavil "REFERENCE", až potom pozerám že aha, veď asi tam budú 2x REFERENCE kódy, a trebalo nastaviť "PRODUCT REFERENCE". Vôbec som si fakt nevšimol že tam sú 2 kódy. Moja chyba a ďakujem za postup :). Už to konečne bude OK ^^. Paráda.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz