Právě je 28 bře 2025 09:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Google merchant center nechce indexovat produkty
PříspěvekNapsal: 29 led 2025 21:43 

Zdravím, mám e-shop postavený na PrestaShopu. Google merchant center nechce indexovat mé produkty. Už nevím co by to mohlo způsobovat, a tak se obracím sem jestli to nemůže být v nastavení PrestaShopu nebo jestli někdo s tímto nemá zkušenost. Google search console vstupní stránku najde a indexuje. Přikládám screenshot zprávy z merchant centra.

Přílohy:
merchant center.jpg
merchant center.jpg [ 80.34 KiB | Zobrazeno 233 krát ]

Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Google merchant center nechce indexovat mé produkty
PříspěvekNapsal: 18 úno 2025 07:46 

Může to být problém s nastavením souboru sitemap nebo s nastavením indexace produktů ve PrestaShopu. Zkontroluj, jestli máš správně nastavený feed pro produkty v Google Merchant Center a jestli máš ve svém e-shopu povolenou indexaci produktových stránek. Někdy se taky může stát, že Google zpožďuje indexaci kvůli nějakému problému na jejich straně. Určitě zkontroluj i to, jestli máš všechny produkty ve formátu, který Google podporuje.

Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - problém s indexováním na google
PříspěvekNapsal: 20 bře 2025 13:42 
C4 zákazník

Dobrý den, využívám tohoto vlákna ať nevytvářím nové.
Mé stránky jsou vcelku dobře indexované, co se produktů týče. Na záložce produkty jsem v celku na ucházejícím místě. Mohlo by to být samozřejmně lepší ale...
Problém mám s tím, že se mi nezobrazuje můj web na dané klíčové slova, a to ani na pozicích hluboko na stránkování. ještě před měícem jsem byl na asi 5-7 stránce, podle toho jak se v googlu vyspali ale teď vůbec. Pokud zadám úplně přesný dotaz, tak se zobrazím ale pokud jen obecně na klíčové slova, které by měly odkazovat na mé stránky, tak nic. Kdyby se tady našel někdo, kdo tomu rozumí a nezrujnovalo mě to finančně, tak by jsme se možná domluvili na nějakém zásahu do stránek. Popřípadě neplacená rada ale to asi moc neočekávám :))) Běžné rady, co najdu na internetu se pokouším implementovat, ale možná že bude problém úplně někde jinde.
Díky za případné rady a podněty.

Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - problém s indexováním na google
PříspěvekNapsal: 24 bře 2025 13:33 
C4 podpora
C4 podpora

prohory píše:
Dobrý den, využívám tohoto vlákna ať nevytvářím nové.
Mé stránky jsou vcelku dobře indexované, co se produktů týče. Na záložce produkty jsem v celku na ucházejícím místě. Mohlo by to být samozřejmně lepší ale...
Problém mám s tím, že se mi nezobrazuje můj web na dané klíčové slova, a to ani na pozicích hluboko na stránkování. ještě před měícem jsem byl na asi 5-7 stránce, podle toho jak se v googlu vyspali ale teď vůbec. Pokud zadám úplně přesný dotaz, tak se zobrazím ale pokud jen obecně na klíčové slova, které by měly odkazovat na mé stránky, tak nic. Kdyby se tady našel někdo, kdo tomu rozumí a nezrujnovalo mě to finančně, tak by jsme se možná domluvili na nějakém zásahu do stránek. Popřípadě neplacená rada ale to asi moc neočekávám :))) Běžné rady, co najdu na internetu se pokouším implementovat, ale možná že bude problém úplně někde jinde.
Díky za případné rady a podněty.

Dobrý den,

pro Váš dotaz bylo vytvořeno téma PrestaShop - Ve výsledcích google se web nezobrazuje na klíčová slova. Pokud dotaz nesouvisí s aktuálním tématem, tak pro něj vždy prosím vytvořte samostatné vlákno.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina