Právě je 06 kvě 2021 20:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Export/Import objednávek ze staré verze
PříspěvekNapsal: 28 led 2014 20:41 
C4 zákazník

Registrován:
28 led 2014 20:17
Příspěvky:
3
Dobrý den,

provedla jsem upgrade prestashopu 1.2.5.0 (aktivní eshop, který běží na ostré doméně) na verzi 1.5.6.1 (ještě dolaďujeme, beží na testovací doméně). Během doby upgradu a ladění nové verze obchodu na testovací doméně nám na starý eshop stále chodí objednávky a tak teď řeším, jakým způsobem tyto objednávky + zákazníky exportovat ze staré verze 1.2.5.0 a následně importovat do nové verze 1.5.6.1.
Máte, prosím, někdo návod, jakým způsobem import/export objednávek a zákazníků provést? Případně můžete doporučit nějaký funkční modul (může být i placený)?

Za případné rady a nápady předem díky!
Věra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Export/Import objednávek ze staré verze
PříspěvekNapsal: 05 úno 2014 14:49 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7924
Dobrý den,

bohužel není jednoduché doplnit chybějící objednávky a zákazníky ze staré verze do nové. Tabulky v databázi jsou mezi sebou propojeny a neodborný zásah by mohl způsobit chyby. Takže pokud nemáte zkušenosti s databázemi, nejjednodušší pro Vás bude provést aktualizaci znovu na staré verzi stránek. A pokud jste na testovací verzi prováděli nějaké úpravy ve zdrojovém kódu, tak je pak zkopírujete na zaktualizovanou verzi. Nebo Vám s přesunem může pomoci některý z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci věnuje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Export/Import objednávek ze staré verze
PříspěvekNapsal: 05 úno 2014 15:21 
C4 zákazník

Registrován:
28 led 2014 20:17
Příspěvky:
3
Dobrý den,

děkuji za Vaši reakci. Provést znovu upgrade bohužel není možné, neboť zde máme změny téměř ve všem a cca měsíc intenzivní práce, abychom tuto novou verzi následně mohli spustit místo staré verze ... a navíc objednávky stále přibývají, takže by to byl začarovaný kruh.
Zvažuji, zda by nebylo řešení do nové verze tyto nové objednávky následně naťukat ručně. Jediný problém by asi byl s hesly zákazníků, ale ty by měly být uloženy v databázi. Můžete mi, prosím poradit, v jaké tabulce?

Děkuji,
Věra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Export/Import objednávek ze staré verze
PříspěvekNapsal: 05 úno 2014 17:21 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7924
Dobrý den,

nevím, jaké úpravy jste v obchodě prováděli, ale pokud byste zaktualizovali starou databázi, mohli byste pak zaktualizované tabulky s objednávkami a zákazníky (a samozřejmě související tabulky) přehrát do připravené verze.

Hesla zákazníků nalezete v tabulce customer (příp. vasprefix_customers) ve sloupci passwd. Ale jsou z bezpečnostních důvodů zakódována, takže jejich tvar nezjistíte. Takže pokud byste zákazníky vytvářeli ručně, tak byste jim museli vytvořit nová hesla, a pak je o této změně informovat. Zákazníci si pak mohou heslo změnit buď pomocí formuláře na zaslání nového hesla, nebo po přihlášení v editaci jejich účtu. Nebo další možností je po vytvoření zákazníka zkopírovat původní hodnoty sloupců passwd a secure_key.

Každopádně pokud Vám v obchodě přibylo větší množství zákazníků a objednávek, strávíte nad ručním přidáváním chybějících dat opravdu hodně času. A bez zásahu do databáze se stejně nedostanete na stejný stav, protože např. data vytvoření objednávek nebudou shodná. A ještě budete muset kontaktovat všechny zákazníky, které budete znovu přidávat. Takže osobně si myslím, že lepším řešením je nechat si chybějící data přemigrovat od specialisty, který se aplikací zabývá. Ale samozřejmě záleží pouze na Vás, jaký způsob zvolíte.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Export/Import objednávek ze staré verze
PříspěvekNapsal: 05 úno 2014 17:48 
C4 zákazník

Registrován:
28 led 2014 20:17
Příspěvky:
3
Dobrý den,

děkuji za Vaši odpověď. Zaktualizovat starou databázi by tedy neměl být problém pomocí upgradu a následně by se tedy přehrály pouze potřebné tabulky týkající se zákazníků a objednávek.
Zkusím se na to podívat a pokud by mi to nešlo, asi se budu muset na někoho obrátit.

Díky,
Věra


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz