Právě je 11 kvě 2021 03:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - DPD dopravci
PříspěvekNapsal: 12 úno 2015 18:21 
C4 zákazník

Registrován:
26 pro 2014 20:08
Příspěvky:
72
Dobrý den,
už nevím, kde co zkontrolovat. Pomocí modulu DPD GeoPost jsem přidal mezi dopravce DPD classic přepravce. Bohužel se mi stále nezobrazuje na straně FO. Už jsem prošel všechny diskuze a myslím, že mám vše nastavené ok, ale přepravce se mi stále nenabízí.
Zde je nastavení daného dopravce:
Tento dopravce je není zdarma a oznámení doručení je DPD classic.
Přepravní náklady se vypočítávají podle ceny a použije se daňové pravidlo CZ Standard Rate (21%).
Tento dopravce může doručit objednávky od 0.000000 Kč do 100000.000000 Kč. Když je objednávka mimo rozsah, chování je použít cenu nejvyššího rozsahu.
Tento dopravce bude použit pro tyto doručovací oblasti
Europe
A to bude použito pro tyto skupiny zákazníků
Návštevník
Návštevník s objednávkou
Zaregistrovaný
Customer


Dále jsem pro jistotu i znovu aktivoval Pokročilé řízení zásob (které mám jinak vypnuté) a zde jsem dopravce povolil pro všechny sklady. Pak jsem Pokročilé řízení zásob znovu vypnul, protože ho nepoužívám, ale stále se mi přepravce nenabízí.
Zkoušel jsem i u produktu na kartě Doručení, Přidat mezi Vybraní dopravci - taktéž bez úspěchu (standardně tam totiž nemám vybrán žádného, takže se mi nabízejí všichni dopravci).
Váhu, rozměry apod... nastavení nepoužívám, takže tam by také neměl být problém.
Ale už nevím kde hledat :(

Děkuji předem za jakoukoliv radu JA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - DPD dopravci
PříspěvekNapsal: 12 úno 2015 18:48 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Neviem, či tento problém spolu s mojim nejak súvisia.

Bohužiaľ u nás DPD je ešte o 5-10 rokov dozadu, je nemožné nejak importovať XML feed s adresátmi atď. Tak som skúsil tento modul, aby som si spravil aspoň obraz, ako to vyzerá pre zákazníkov DPD v ČR a hlavne pre užívateľov Prestashopu.

Skúšal som tento modul na localhoste, a tiež som mal všetko nastavené, dokonca som sa prihlásil na dpd účet., a nezobrazovalo mi prepravcu v FO.

Už si to presne nepamätám, ale ono by toho prepravcu malo zobrazovať buď od nejakej hmotnosti, alebo nejakého nastaveného atribútu. Aj keď bolo všetko na 0, čiže som nastavil fixnú cenu, tak sa mi to nepodarilo.
Myslím, že v BO som už aj videl prepravcu, ale v FO sa objavil, len keď som mu "natvrdo" nastavil cenu prepravy... Ale takto to fungovať nemá, lebo to sa tvárilo len ako obyčajný prepravca, a nekomunikovalo to s modulom.

Snáď som to dobre popísal :)

Tak ma zaujíma kde je teda problém... Ďakujem ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - DPD dopravci
PříspěvekNapsal: 12 úno 2015 21:32 
C4 zákazník

Registrován:
26 pro 2014 20:08
Příspěvky:
72
Váš příspěvěk mě nakopnul trochu jiným směrem a konečně už se mi DPD na FO zobrazuje - bylo to dáno samotným nastevním v modulu DPD GeoPost kde v Price rules bylo v defaultním CSV nastaveno Weight / Price (To) na hodnotu 0.5 což nechápu proč, ale stačilo přenastavit na 100000 a rázem se mi na FO DPD začalo nabízet. Takže šlo o omezení dopravce podle ceny nastavené na 0,5 Kč - důvodům, proč to tak v defaultu od DPD mají opravdu nerozumím.
Každopádně ať pátrám jak pátrám, tak například jejich službu ParcelShop tento modul asi nepodporuje, support prozatím z jejich strany pokulhává (IT oodělení nemá přímý telefonický kontakt, takže vše je řešeno pouze přes e-maily na které sice reagují, ale tak jednou denně, takže něco doladit je trošku problém). První zkušenosti s tímto přepravcem jsou z mé strany opravdu rozpačité... :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - DPD dopravci
PříspěvekNapsal: 12 úno 2015 23:02 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Díky za info, pôjdem to skúsiť otestovať. Viem, že som skúšal aj meniť tie hodnoty v csv, ale neúspešne. Čo sa týka prepravcu DPD, nemáme s nimi žiadny problém, akurát ma mrzí to, že som nedostal žiadnu odpoveď ohľadom prestashopu, modulov, importu XML atp. :/. Najradšej by som všetko posielal DPD, ale nahadzovať ručne 10tky, 100vky objednávok je na zbláznenie ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - DPD dopravci
PříspěvekNapsal: 13 úno 2015 11:07 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Tak som to zase skúsil rozbehať ale neúspešne.
Prepravca sa mi zobrazuje v FO len ak mu zmením nastavenia v prepravcoch, čo je podľa mňa nezmysel, musel som zmeniť doručenie Váhy na Cenu "Od - do" a až potom sa zobrazil.
Keď som vytvoril objednávku, tak v module to neeviduje žiadnu objednávku. Neviem, či to je preto, lebo DPD SK zatiaľ nepodporuje tento modul, ale myslel som, že objednávku uvidím v module :/. Viete mi poradiť ? Či robím niečo zle ?

Najlepšie by bolo asi krok po kroku, od začiatku, čo treba nastaviť, pretože modul je po anglicky (Čo mi nerobí problém), a niektoré nastavenia nie sú celkom jasné... Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz